Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Existuje homeopatikum proti nevolnosti, kupovala jsem ho ted pro 18mesicniho syna. To by melo byt ok i pro tehotne. Cocculine se to jmenuje. Prodavaji v nekterych vetsich lekarnach.
Byla jsem u more ve 22. tt a pripojistovala jsem se nejak lepe u Alianz. Vetsina pojistoven me pojist nechtela. Moc si nevzpominam na detaily, ale vim, ze to bylo dost drahe…
Ahojky, stejne to je zajimave.Vim ze i me kamaradky normalne tehotne k mori jedou.Ja bydlim v zahranici asi jen dve hodiny cesty od more a hned na zacatku tehotenstvi mi doktorka zakazala jet k mori
pry to neni v tehu dobre
@Danieli píše:
Ahojky, stejne to je zajimave.Vim ze i me kamaradky normalne tehotne k mori jedou.Ja bydlim v zahranici asi jen dve hodiny cesty od more a hned na zacatku tehotenstvi mi doktorka zakazala jet k moripry to neni v tehu dobre
Tak to je fakt divné. Já si myslím, že co je dobré pro duši, nemuže miminku uškodit, všude píšou odpočinek a to já se pěkně vyvalim na plaž nekde pod slunečíček a budu plácat bábovky a stavět hrady. nákej pražskej šrumec mě muže bejt fuk
já zas měla dneska den blbec, ponělí je nejnáročnější z celáho týdne. Jěště, že už budeme zavírat
těšim se do sprchy a do hajan.
To slysim poprve… O co muze byt koupani v mori horsi nez treba plavani v bazene. Myslim, ze bazen je v tomhle mnohem nebezpecnejsi.
Pokud bych se citila dobre, nehrozilo zadne evidentni riziko, tak bych proste jela. Je to vlastne posledni mozny poradny odpocinek nez zacne ten kolotoc kolem mimca
Ja si to tedy uzila naramne a do ted vzpominam na ty sladke chvile nicnedelani, ktere jsou nenavratne pryc ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, ale koni jsem v 17 tt byla na Krétě a řešila jsem pojištěni a jedina pojišťovna která nema problém pojistit těhotnou byla evropská, tak doporučuji. Jinak kloubouk dolu v 25 tt 10 hodin busem no upřímně ja bych busem nejela tak daleko ani kdybych tehu nebyla. V 30 tt jsem jela Ostrava - Praha a stačilo mi
užij si dovcu
Evropska pojistovna dela pojisteni pro tehotne.. max ale do 32 tt myslim, takze 25tt v klidu pojisti. Da se sjednat online.
Koupání v moři je mnohem víc hygienické nez v bazene. Mi doktor zakázal bazén abych tam neco nechytla. More je sice super, ale vadi mimcu vlny jsou to otřesy pro dělohu a nás maly se ve vlnách opravdu ozývaly dost me pichalo v děloze, tak jsem dovcu strávila v tom tskazanem bazene nic jsem naštěstí nechytla.
Já asi ve 2. měsíci Tunisko a asi v 5. měsíci Itálie. Všechno v pohodě, žádné extra připojištění jsem neměla.
@MV313 píše:
Evropska pojistovna dela pojisteni pro tehotne.. max ale do 32 tt myslim, takze 25tt v klidu pojisti. Da se sjednat online.
U Evropské jsem byla loni v létě pojištěná. Byla jsem myslím ve 28-29tt
, v klasické pojišťovně už za tím jejich limitem. U Evropské to nebyl problém.
Jeli jsme autem do Chorvatska. Vyjeli jsme v noci kvůli teplu, naštěstí. To teplo a vzduch v autě bylo třeba častěji řešit, tak jsme stavěli třeba jen na 5 minut každou chvilku (děti spaly, já se protáhla - měla jsem břicho hooodně dole, tak mě to tlačilo). U moře mi bylo parádně
, voda mě nadnášela.
Ahoj, super diskuze
taky uz to zacneme trochu resit.. Objednali jsme si dovcu a pak jsme zjistili, ze cekame a rusit to stopro nechci… Nastesti to vychazi tak, ze by me jeste meli v letadle vzit na palubu.. Letime na 14 dni a pri navratu zpatky bych mela byt zacatek 31tt
nejvic se desim te cesty, protoze je to let na 5-6hodin a jako prvorodicka jeste poradne nevim, jak se vubec budu nebo nebudu v tom 7.mesici citit…
Pevne doufam, ze si tu „posledni“ dovcu bez zavazku s manzelem poradne uzijeme a ze se v poradku vratime domu
Jinak dr. vrele doporucuje cestovani do toho 7.mesice a more je jen bonus (je to nejzdravejsi koupani, ktere si v tehotenstvi muzeme doprat)
Na to pripojisteni taky jeste budu muset mrknout
Příspěvek upraven 28.05.13 v 08:47
Ahoj,
pokud nemáš problémy a cítíš se dobře, tak není problém. Do 5. měsíce jsem 2× dala cestu Praha - Varna a zpět ( a z toho jsem vždy tak půlku cesty řídila) a vůbec mě to problém nedělalo. Pak jsem raději volila letadlo, protože mě začala prápit záda. POslední let jsem měla v 34tt, musela jsem mít tedy povolení svého gynekologa a zvládla jsem to krásně
Kdybych nemusela každý týden na kontroly, tak bych tam vydržela i déle a návrat by byl v pozdějším týdnu, ale chci rodit v Praze, né ve Varně, takže teď chvilku vydržím v ČR ![]()
Jelikoz bydlime kousek od more, tak jsem se koupala cele tehotenstvi.Ve vode mi bylo nedherne. Jenom na slunicko nesmis, porad jen ve stinu.Kdyz byly 40citky, tak se to bez klimatizace neda vydrzet, nedokazu si predstavit, ze bych se nemohla koupat v mori. ![]()
@janiczka82 Ahojky, ono je prosím tě nějaky speciální pojištění pro těhotny do zahraničí?? Mi se chystáme s přítelem do Italie v červenci a ted sem v 12 tt. Díky
Já byla v prvním těhotenství v 6. měsíci na Rhodosu a úpně v pohodě, připojištění jsem neměla, potvrzení po mě ještě nechtěli, na letištích mě pouštěli bez front, rentgen mně nechali obejít, v letadle mi stále dávali vodu.. prostě konečně služby na úrovni
samozřejmě se musíš cítit dobře, ideální je když už cítíš pohyby, protože pak jsi bez starosti, že je vše v pořádku a užíváš si lenošení. V moři jsem se koupala, je to nejbezpečnější voda, do českých přehrad jsem jako těhotná vůbec nechodila, do bazénů teda jo. Samozřejmě pokud jsou vlny tak jsem chodila do vody nějak bokem, aby vlna neuhodila do bříška a ležela ve stínu. Teď jsem v 6 tt a chtěli jsme jet v červnu na dovču, v prvním trimestru se ale bojím, tak to necháme radějji na září ![]()