Těhotná k moři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7592
30.8.07 21:09

Já bych nejela za sluncem. V začátku možná, ale to je zase mnohem rizikovější a pozdějc, no že bych zrovna musela malé nenarozené seznamovat s UV paprskama. Já mám lednové mimčo a v těhu v létě jsem se bála i u nás natož u moře, kde je slunce mnohem agresivnější.
A celkově bych si raději odpočinula někde v pěkným penzionku u nás a byla v klidu, že mám na dosah nemocnici apod.

Ale každá jsme jiná. Já měla asi strach i proto, že jsme na malého přes 2roky čekali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
30.8.07 21:48

Ahoj, u prvního těhu jsem jela v 6. měsíci autem do Chorvatska na loď, ve druhém jsem ve 3. byla v Turecku a v 6. letecky na víkend v Paříži. Takže doporučuju! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
27.5.13 21:19

Ahoj, jedu těhotná 25tt do itálie busem na konci cervna.je to jen na 10hod jízdy v noci tak se toho ani nák nebojím, jen se chci zeptat jestli jste se nějak připojištovali krom normálního pojištění a jestli si mužu vzít kinedril kdyby se mi přeci jen uělalo blbě. máte nějakou radu co si vzít, co se muže hodit :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
27.5.13 21:37

Kinedril - přečti si příbalový leták, co je vhodné i pro mimina, můžeš taky.
připojistit určitě

já osobně bych teda 10 hodin busem ve 25tt nedala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
27.5.13 21:38

@1976 a víš, že tě žádná pojišťovna nepojistí na problémy co by se týkaly těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
3361
27.5.13 21:40

Určitě připojistit…normální pojištění prý těhotenství nepokreje. Tak mi to řekli v pojištovně, když jsem se na to ptala (před 5 lety), ale nakonec jsem raději nejela, bála jsem se… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
27.5.13 21:43

Já jsem jela autem do Chorvatska když jsem byla asi v 10tt :think: pojištění jsem měla normální to co se dělá při cestách :think:
No a v lékárně mi bylo řečeno že kinedryl jako těhotná nemůžu, tak jsem si alspoň koupila ty lízátka co jsou proti nevolnostem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.5.13 21:48

@manisa ve vyšších stadiích těhotenství se prý ale musí počítat s tím, že by se pojišťovna musela postarat o předčastně narozené miminko, proto to připojištění…tak mi to tedy řekli, ale každá pojištovna to má jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
27.5.13 21:53

@ivodička tak to je možné :think: já jsem se tehdy ptala doktora, zda by mi doporučil nějaké připojištění a on řekl že nejsou žádné problémy, tak není třeba, že stačí klasika :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
27.5.13 22:01

Já jsem byla v 7. měsíci autem v Itálii a dokonce jsem cestu zpátky i 6 hodin řídila, protože manželovi nějak nebylo dobře. V 8. měsíci jsme byli v Maďarsku. Teď jsme se vrátili z Egypta, kde jsem potkala maminku s pořádným břiškem. Min. 6-7. měsíc. Pokud jsi v pořádku tak bych se nebála. Sama musíš vědět na co se cítiš. Připoještění bych si ale určitě udělala. Jinak se neboj a užij si dovču! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
27.5.13 22:05

Já jsem v 5. měsíci letěla do Řecka, co jsem zjišťovala připojištění, tak nic pro těhotné nebylo :nevim:

když jsem to řešila s cestovkou (v ceně letenky bylo i pojištění od ECP), tak jsem v mailu dostala tuto odpověď:
*Samostatné „pojištění pro těhotné“ sjednat možné není (ověřeno na ECP), takové pojištění v podstatě ani neexistuje.

Léčebné výlohy se vztahují i na těhotné ženy a zahrnují mimo jiné i:

• léčení či operaci vztahující se k těhotenství a porodu do 2 měsíců před předpokládaným datem porodu
  • léčení či operaci předčasně narozeného dítěte do 2 měsíců před předpokládaným datem narození

Podmínkou však je, abyste nebyla na rizikovém těhotenství.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
27.5.13 22:09

Kinedryl v těhu nesmíš, je to v příbalovém letáku. Já jsem letěla na Mallorku taky cca ve 25tt a kupovala jsem si nějaký doplněk stravy na cestovní nevolnosti, poradili mi ho v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
27.5.13 22:16

Byla jsem v 7m letadlem v Londýně s normálním pojištěním, v 8m autem u moře a v 9m na Slovensku ale to jsem se pro jistotu připojistila kdyby náhodou ale vše bylo v pohodě, sama musíš vědět jak se cítíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
27.5.13 22:19

Holky já se cítím super, už se na tu dovču těšíme, jedeme dvě rodiny s dětma, bude sranda. při prvním těhu jsem ve 23tt byla na krétě letecky a vše bylo ok. celej rok makám jako blbec, ta dovča bude relax :mrgreen: Mám náročnou páci, jsem od 6ráno do 01 v noci na nohou.pak mám den volno a to futr dokola. ta cesta bude brnačka, budu spát jako dudek. doufám, že dcera taky, stejně jí lupnu k tatínkovi :mrgreen:Tak cestování zdar :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
27.5.13 22:20

Já byla kolem 25týdne v Chorvatsku na plachetnici a vše ok, jeli jsme autem. Záleží jak máš stabilní žaludek a jestli máš těhu bez komplikací :nevim:
Mě osobně za celé těhotenství nebylo nikdy špatně :think:
Nevím od kolikátého týdne pojišťovny nechtějí pojišťovat těhule, zeptej se tam kde se necháváš pojišťovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí