Poprvé těhulka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4271
13.9.07 14:48

Ahoj Januso.
Já jsem na tom asi tak stejně jako ty. Počítám tak 6 týden (od prvního dne posl. menst.), otěhotněla jsem někdy kolem 15 srpna. K doktorce jsem ještě nešla, čekám až do 7 týdne, aby už bylo vidět, jak bije srdíčko, snad se mi to podaří, vyrazim tam v příštím týdnu.
Jinak k tvým dotazům. Já jsem podruhé těhu a při prvním jsem hltala každou informaci. Knížky jsem koupila Těhotenství v otázkách a odpovědích, Nová doba porodní (vřele doporučuji), Slzy po porodu, Porod s Dulou.
Koupání v horké vodě by mohlo vést k přílišnému prokrvení dělohy a tím se zvyšuje riziko potratu. Já horkou vodu taky miluju, hlavně ve sprše, takže to nijak neřešim, nesprchuju se moc dlouho, aby se tělo nestihlo přehřát. Ale horkou vanu bych asi neriskovala.
Velikost mimča bych moc neřešila, četla jsem, že spermie, nesoucí ženský genokód, dokážou v těle ženy přežít až 5 dní od milování, takže týden sem, týden tam.....ale je tu větší šance na holčičku :) A je pravda, že některé UTZ jsou horší než jiné, myslím technicky, starší nebo tak, takže bůh ví, co má tvůj Dr. za přístroj. Čaje jsou myslím v poho, pokud se neprolejváš litrama denně, stejný je to u mě s kafem. Je to hrozná závislost. Piju tak 3 rozpustný kafe denně, a taky mi to trochu pomáhá proti nevolnostem. Ty jsou nejhorší kolem 8 týdne, to je hladina hCG nejvyšší a pak se stabilizuje. Prej pomáhá i cola, ne moc, jenom třeba sklenička, když už je to nejhorší a nedá se to vydržet. Mě je teď už asi 4 dny nepřetržitě blbě, asi si to pěkně užiju.
No a rada, jak neprofláknout těhu? Prostě ho profláknout! Já zastávám ten názor, že ať to všichni ví, nebo nikdo neví, stejně se to bude vyvíjet, tak jak je už předem dáno, takže to nic nezkazí ani nezachrání. A aspoň se nestresuju a nic neskrývám a krásně se raduju i s otatníma. A jestli to nemá vyjít, tak to nevyjde ať to někdo ví, nebo neví. A myslím, že mamčiny kulatiny jsou ta nejlepší příležitost, kdy to oznámit. A hlavně by to byl super dárek. Ale samozřejmě to je jenom můj názor, jestli to chceš tajit, tak třeba ty prášky jsou dobrá výmluva, antibiotika, na ty se nesmí pít a nějakou nemoc už si musíš vymyslet. Je to ale dobrodružství to těhu, co? Skoro jak detektivka.

Tak se nestresuj, buď v klidu a těš se na mimi.
Mooooooooc držim palce a určo dej vědět, jak to vypadá.

Zdravím
Agatha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
13.9.07 15:51

Ahoj Agatho,
díky moc za zprávu a rady - určitě dám vědět, až bude něco nového..... :).
Jinak horké vany jsem se už vzdala :(.
Budu ti držet pěstičky, aby ti to u doktorky všechno vyšlo a dej potom taky vědět, jak jsi pochodila..... :)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
14.9.07 19:57

Janusa: já nepití u prvního těhu vysvětlovala jako že beru prášky na alergii, když jsme pak oznámili pravdu, všichni se ptali, jak to chuděrka zvládnu v těhu bez prášků. Druhé těhu jsem maskovala jako snažení, že už dopředu dodržuju životosprávu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.9.07 09:12

Ahoj holky, jsem ve 3. měsíci a čekám první miminko. Můžete mi poradit, kde se dá kopit nějaké levnější těhotenské oblečení ve Východních Čechách. Dále by mě zajímalo, jak se poprat se zácpou. Nikdy jsem na to netrpěla až teď . Díky. Martina (Hradec Králové)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
16.9.07 19:42

Vzkaz pro Janu: Ja bych to taky netutlala. Vis, jak jsem to udelala ja? Kdyz jsem byla na zacatku (asi stejny tyden jako ty), mela pritelova maminka narozeniny a ja ji dala hrnicek s napisem babicka. Byla docela sranda koukat na to, nez to docvaklo… S tydnama si taky nedelej hlavu. Ja si taky myslela, ze jsem se minula o dva tydny a nakonec je vse v poradku (ted jsem 26tt). Tim se moc nezabivej. Hlavne aby ti terminy sedely pozdejc. Tak preju hodne stesti a gratuluji!!!
Vzkaz pro Martinu: Tak zacpy ja mela taky a poradny. Co bych ti mohla doporucit je dat si rano na lacno sklenicku pomerancoveho dzusu a co je jeste super, tak hruskovy kompot. Ja stlaskala treba celou sklenku a uz jsem letela. Hrusky obsahuji male zrnicka, ktere ti pekne protahnou streva… Taky preju hodne stesti!!!
Mejte se hezky. S pozdravem Pavlina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
16.9.07 19:54

Jo a jeste jsem zapomela na to obleceni. Ja si nechala neco usit. Napr. pekne ryfle me u svadleny staly 750 kc a mohla jsem si urcit strih, delku i material. Ale cena bude asi od svadleny ke svadlene jina. Zrovna ryflovina je docela levny material,tak by to nemuselo byt moc drahe. Taky po internetu se toho da dost koupit. Zkus neco pohledat. Vrsky bych moc neresila. Ted je moda volnych halen strizenych pod prsama, coz je idealni taky pro tehulky. Ja nemam ani jednu halenku z tehotenskeho obchodu. Tak preju hodne stesti pri hledani. Zatim papa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.9.07 10:12

Vzkaz pro Pavlinu : Diky za informace. Vyzkousim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
28.9.07 17:42

Ahoj holky tak jsem opět tady po dlouhé době, nemysleli jsme na mimi a věnovali se sami sobě a chaloupce, odjeli jsme v srpnu na dovču a užívali si manželských povinností v době ovu aniž bychom mysleli že se to povede. A pak najednou MS nedorazila a týden jsem měřila teplotu, která začala na 36,7 a stoupala až na 37 st a tam taky zůstala a MS stále nikde, jen místy závratě a časté chození na malou, nepřikládala jsem tomu moc velkou váhu a tak jsem si jedno ráno udělala těhu test a zůstala jsem jako opařená když se mi ukázaly // a tak jsem udělala odpoledne druhý a měl úplně stejný výsledek. Manžílek je z toho nadšený, dlouho jsme se snažili - zřejmě jsme to moc chtěli tak to nešlo. A teď tohle i krev to potvrdila - jsem těhulka.
Díky holky za vaši podporu a rady a všem ostatním těhulkám i snažilkám hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
3.10.07 10:15

Ahoj holky,
tak jsem byla na UTZ a mimčo se mezitím snažilo a povyrostlo, takže jsem na začátku 9 tt.....doktor sice říkal, že oproti poslední MS je mrňous o týden menší, ale prý to nevadí (když byl menší už od začátku), tak snad to bude v pohodě.....ještě že mám tak úžasně uklidňujícího doktora :)
Jinak už jsem viděla srdíčko…bylo to úžasné..... :D
Tak jsem ráda a doufám, že bude všechno v pohodě.

Pro Justy: obrovská gratulace!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
9.10.07 13:03

Ahoj holky, minulý týden jsme byli na ultrazvuku a na krvi, hodnoty hcg máme 5500 a dostali jsme první obrázek a máme 8,5mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí