Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
je mi téměř 22 let a mám obrácený skus čelistí. Chtěla bych jít na operaci. Vimz, že po 22 roce si budu muset rovnátka platit sama, ale jak je to s operací, hradí ji stále pojišťovna? A ještě by mě zajímalo, zda jste už byli, jaké máte zkušenosti, jak dlouho jste museli nosit rovnátka, než jste šli na řadu, ke komu jste chodili na rovnátka atd. Děkuji
Přidejte dotaz do naší Poradny Neviditelných rovnátek, rádi Vám poradí.
@AnCi39 píše: Více
Ahoj,
rovnátka se tak jako tak platí ne? Pojištovna maximálně připlácí nějakou symbolickou cenu.
Tam jsou ty částky za rovnátka 30tis + ![]()
@chs.jasmin od roku 2022 si lidé nad 22 let musí platit rovnatka sami a právě žádný takový příspěvek (ani symbolický) nedostanou, předtím něco pojišťovna přispívala
Jako sorry, ale neviditelný rovnátka stojí okolo sto tisíc a příspěvek je 1500 nebo kolik. To snad ani nemůže být bráno jako příspěvek (pokud vůbec na ta neviditelná je). V tom snad není rozdíl, jestli máš rovnátka v 15 nebo 23.
A to máš zkonzultované, že třeba ta neviditelná by ti to nevyřešila? Ta operace čelisti je tak moc brutální. Fuj.
MV snad dává dospělým 500,– a děckám 1500,–, ale nechce se mi to moc studovat https://www.zpmvcr.cz/…ovnatka-zubu
No právě. Ten příspěvek je fakt symbolický. Ted kamarádka řeší rovnátka u syna a 35tisíc, a to se raduje, že to jsou nějaké levnější…
@Všechnoznám u mě se jedná hlavně o ten obrácený skus, ten se musí řešit operačně… Rovnátka by byla jenom na rozšíření horní čelisti
Já mam teda opačný problém a to velkej předkus… No ale když jsem viděla ty operace, vybodla jsem se na to. Kdybych byla nesmrtelná, asi bych to přežila, ale na těch pár let… 😁 😁 Je to moc morbidní, bolestivý. Každopádně neporadím a hodně štěstí.
@Asta135 píše: Více
Já mam otevřený zkus, rovnátka jsem měla cca rok a půl, taky mě hnali na operaci, taky jsem na to nesla. Když jsem viděla co vše to obnáší, že by je to změnilo tvar obličeje atd.
@onajeblond píše: Více
Já na ten předkus taky asi 3 roky, no zuby se vyrovnaly, ale predkus se moc nehnul. Ale co… Kazdy jsme nejaky, kazdy jsme necim original, kazdy mame nedostatky. Nekdo ma nohy do O, někdo moc chlupaty ruce a me trčí zuby z huby 😁
Ortodonti uvádí, že nemusí vždy (můžou samozřejmě kecat, chtějí prachy za rovnátka). Proto jsem se ptala, zda jsi to konzultovala, klidně třeba se dvěma, třema.
I to se dá zkusit řešit rovnátkama, plus logopedickým cvičením. Vždycky bych zkusila tohle a kdyby to nešlo, tak na operaci bych nešla, smířila bych se se zubama, jak jsou. Je to strašlivé.
@Asta135 píše: Více
No právě a co jako? Rovnátky se dá nějak srovnat ten skus, aby se zuby tak moc neničily, ale že to třeba není 100% estetické… zkusila bych několik ortodontů a pak bych se rozhodla.
Prosím tě a když ti sundali rovnátka (měla jsi pevná, nebo neviditelná?), tak co se stalo? Vrátilo se to? Řešila jsi to i přes rehabilitaci čelistního kloubu a logopedii nebo čistě jen rovnátka?