Operace čelisti - kde, čekací doba, cena

5
7.11.24 15:34

Operace čelisti - kde, čekací doba, cena

Dobrý den,
je mi téměř 22 let a mám obrácený skus čelistí. Chtěla bych jít na operaci. Vimz, že po 22 roce si budu muset rovnátka platit sama, ale jak je to s operací, hradí ji stále pojišťovna? A ještě by mě zajímalo, zda jste už byli, jaké máte zkušenosti, jak dlouho jste museli nosit rovnátka, než jste šli na řadu, ke komu jste chodili na rovnátka atd. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Přidejte dotaz do naší Poradny Neviditelných rovnátek, rádi Vám poradí.

Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16953
7.11.24 17:08
@AnCi39 píše: Více

Ahoj,

rovnátka se tak jako tak platí ne? Pojištovna maximálně připlácí nějakou symbolickou cenu. :think: Tam jsou ty částky za rovnátka 30tis + :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.11.24 17:15

@chs.jasmin od roku 2022 si lidé nad 22 let musí platit rovnatka sami a právě žádný takový příspěvek (ani symbolický) nedostanou, předtím něco pojišťovna přispívala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
7.11.24 18:09

Jako sorry, ale neviditelný rovnátka stojí okolo sto tisíc a příspěvek je 1500 nebo kolik. To snad ani nemůže být bráno jako příspěvek (pokud vůbec na ta neviditelná je). V tom snad není rozdíl, jestli máš rovnátka v 15 nebo 23.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
7.11.24 18:10

A to máš zkonzultované, že třeba ta neviditelná by ti to nevyřešila? Ta operace čelisti je tak moc brutální. Fuj.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
7.11.24 18:13

MV snad dává dospělým 500,– a děckám 1500,–, ale nechce se mi to moc studovat https://www.zpmvcr.cz/…ovnatka-zubu

• Citovat
  • Upravit
16953
7.11.24 18:33

No právě. Ten příspěvek je fakt symbolický. Ted kamarádka řeší rovnátka u syna a 35tisíc, a to se raduje, že to jsou nějaké levnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.11.24 18:57

@Všechnoznám u mě se jedná hlavně o ten obrácený skus, ten se musí řešit operačně… Rovnátka by byla jenom na rozšíření horní čelisti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
7.11.24 20:09

Já mam teda opačný problém a to velkej předkus… No ale když jsem viděla ty operace, vybodla jsem se na to. Kdybych byla nesmrtelná, asi bych to přežila, ale na těch pár let… 😁 😁 Je to moc morbidní, bolestivý. Každopádně neporadím a hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
2916
7.11.24 20:18
@Asta135 píše: Více

Já mam otevřený zkus, rovnátka jsem měla cca rok a půl, taky mě hnali na operaci, taky jsem na to nesla. Když jsem viděla co vše to obnáší, že by je to změnilo tvar obličeje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
8.11.24 07:29
@onajeblond píše: Více

Já na ten předkus taky asi 3 roky, no zuby se vyrovnaly, ale predkus se moc nehnul. Ale co… Kazdy jsme nejaky, kazdy jsme necim original, kazdy mame nedostatky. Nekdo ma nohy do O, někdo moc chlupaty ruce a me trčí zuby z huby 😁

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
8.11.24 08:41

Ortodonti uvádí, že nemusí vždy (můžou samozřejmě kecat, chtějí prachy za rovnátka). Proto jsem se ptala, zda jsi to konzultovala, klidně třeba se dvěma, třema.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
8.11.24 08:43

I to se dá zkusit řešit rovnátkama, plus logopedickým cvičením. Vždycky bych zkusila tohle a kdyby to nešlo, tak na operaci bych nešla, smířila bych se se zubama, jak jsou. Je to strašlivé.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
8.11.24 08:45
@Asta135 píše: Více

No právě a co jako? Rovnátky se dá nějak srovnat ten skus, aby se zuby tak moc neničily, ale že to třeba není 100% estetické… zkusila bych několik ortodontů a pak bych se rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
8.11.24 08:46

Prosím tě a když ti sundali rovnátka (měla jsi pevná, nebo neviditelná?), tak co se stalo? Vrátilo se to? Řešila jsi to i přes rehabilitaci čelistního kloubu a logopedii nebo čistě jen rovnátka?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.