Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ano, to odpadává jak to zadela, mě ta vložka moc dlouho nevydržela,
No být tebou hledám zubaře jinde. Tohle na kvalitní práci nevypadá. Jak nevi z ceho je zanet? Z velkého kazu co se dostal až do korenovych kanalku. Ty máš zanet a ona ti za 14 dní zaplombuje zub? S timhle se chodí třeba 3× na vyčištění, jednou to nestaci… ![]()
Drolení je normální, ale přístup zubařky mi moc v pohodě nepříjde…
@Tajemnadama píše: Více
Na vycisteni jsem byla celkove 2× a ted mi dala tu vlozku. Zub prave kaz nemel, ani nemel vypln, ze by kaz byl pod ni. Delala mi 3 male rtg, zanet byl v kosti nad zubem, tak se ptala, jestli jsem treba nekde nespadla, nebo nemela nejaky uraz.
Ja jsem s ni spokojena, vzdy se mi dostalo fajn pece, chodi k ni hodne lidi. Casem si planuji nejspis najit nekoho v miste, kde studuju, pokud bych tady zustavala.
Ano, je normální, že se dočasná vložka může trochu drolit nebo uvolnit, zvlášť pokud není zub hned zaplombován. Pokud zůstane většina vložky na místě a zánět se nezhorší, mělo by to být v pořádku. Kdyby se ale objevila silná bolest nebo otok, určitě začni brát ATB a zajdi na pohotovost.
Tak obnovuji diskuzi, dnes vložba vydělaná, zadělaný kanálek a zub uzavřen. Na RTG ještě zánět je, ale lepší - prý je to vždy na delší dobu. Kontrola prosinec/leden a bude se to pokaždé sledovat. Chci se Vás zeptat (vím, že tu máme nějaké zubaře/zubařky), pořád mám u sebe pro jistotu ATB, které mám kdyžtak nasadit, je to Dalacin - paní v lékarně mě docela vyděsila, že je to driják na jícen a žaludek. Doufám, že je nebudu muset brát. Tak jsem se chtěla zaptat, jestli zánětu můžu pomoci třeba ledováním, bylinkami a tak, aby byl rychleji pryč? Děkuji. ![]()
Hezký večer všem,
mám zánět v zubu (doteď sama zubařka nechápe z čeho), už 10 dní, zubařka mi otevřela zub, nechala ho volně, zánět byl velký, ale antibiotika nedala, nechce léky do všech „zbytečně“ cpát, že zkusíme, jestli si tělo poradí samo. Včera jsem byla u zubařky znovu, dala mi tam nějakou pastu, vložku, pro jistotu recept na ATB, že kdyby to začalo bolet, tak je mám brát, vyndat kdyžtak vložku sama nebo zaběhnout na pohotovost (mám to k ní daleko a studuji v jiném městě 90 km a nemůžu jen tak kdykoliv ve škole chybět). Jdu tam až za 14 dní na vydělání vložky a zaplombování, mám z toho stresy, jelikož mi tam dala něco tvrdšího bílého, aby tu vložku trošku zadělala a to se mi drolí. Je to běžné, že to kouskama odpadne? Děkujiii, mám akorát stresy navíc.