Operace fimozy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Operace fimozy
Zdravím maminky, máte některá dítě po operaci fimozy? pujdem na zákrok v červnu a chtěla bych vědět co nás asi čeká, jak dítě snášelo výkon? problémy po operaci? kdy se vrátil do „normálního života“ (školka, hraní, sport atd) předem děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To hodně záleží na druhu zákroku co malého čeká. Jestli jen uvolnění nebo obřízka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@akil píše:
Obřízka
Záleží na věku. Starší syn ji pro těžkou pozánětlivou fimózu absolvoval v 9ti letech. Zahojení asi týden. Měsíc měl zakázáno jezdit na kole, koni apod. Největší problém byl, že velmi špatně snášel několik týdnu jakékoliv oblečení, které se dotýkalo. Bolestivost nedokážu moc hodnotit, ale když nebyl oblečený tak si nestěžoval.
Měl drobnou krvácivou komplikaci, ale nic hrozného.
Osobně bych první zkusil všechny ostatní možnosti před obřízkou, zvlášť u školkového kluka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Map byl ve čtyřech letech. Nejhorší bylo první čůrání po operaci. To si fakt poplakal. Pak už Dobrý. Domu jel v mych kalhotkách, aby to nemel naostro a zároveň aby ho to netlačilo, doma chodil v pyžamovych kalhotách naostro. Celkem to bylo na 14 dni.ale fakt už druhý den po zákroku byl v pohodě. Pak doma lehce protestoval při ošetřování, ale i to se den po dni lepsilo…
Byli s námi na pokoji kluci, které jsme střídali a ti dělali takový bordel, ze jsem si myslela, že tam jsou jen na pozorování. skákali po sobe, po postelích, běhali po chodbě. A večer mi maminka, co tam ležela s nimi na pokoji sdělila, ze byli den předtim pod kudlou na obřízce…
Takže záleží jak vždycky případ od případu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@akil píše:
V době výkonu mu budou 4 roky, doufám že to zvládnem
Spíš jestli je zákrok nutný a nedá se počkat, zkusit další možnosti. Přece jenom přijde o kus svého těla. Rozhodnutí by nemělo být zbrklé na základě jednoho lékaře. Pokud tedy není volba i v osobní rovinně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nás čeká také tento zákrok..jenže to stále oddaluji..prcek byl prvně v chirurgické poradně v 10ti měsících..teď má 16..problémy žádné zatím nemá..ale mě trhá nejvíc srdce nechat ho před zákrokem hladovět ( je závisláček na nočním a hlavně ranním kojení) tak si nedovedu představit jak zvládají operace ostatní batolata? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny1981 píše:
Nás čeká také tento zákrok..jenže to stále oddaluji..prcek byl prvně v chirurgické poradně v 10ti měsících..teď má 16..problémy žádné zatím nemá..ale mě trhá nejvíc srdce nechat ho před zákrokem hladovět ( je závisláček na nočním a hlavně ranním kojení) tak si nedovedu představit jak zvládají operace ostatní batolata?
Můžu se zeptat proč to řešíte tak brzy? S námi to po opakovaných zánětech začali řešit po 3. roce věku, že dřív se to prý ani neřeší. Ale jsem ráda, že jsme se nakonec z chirurgie dostali na dětskou urologii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza Tak tak. I u 4 letého mi přijde skočit rovnou na obřízku jako zbytečně agresivní řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 7 a předkožka mu nejde přetáhnout vůbec, podobně jeho bratranci 10 a 8 let. zatím vyčkávám, problémy nemá. Jít na obřízku takhle brzo, možná, že je to zbytečné, ale nevím, to podle diagnozy. Každopádně tady je tendence řešit to operativně dost brzo, směrem na západ čekají na pubertu, takže záleží k jakému lékařskému názoru se přikloníš.
Já volím počkat a jestli bude obřízka opravdu nutná se uvidí, a le už pak budu vědět, že nešlo jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem fakt úplně mimo a teprve sbírám informace..mám prvorozenou dceru a teď chlapečka..a nějak těm pindíkům vůbec nerozumím..v papírech má Fimosu, ale laicky řečeno má pindíka přirostlého ke kouličkám. Má ho od narození do pravého úhle, nemůže se mu postavit..nikde na netu jsem k tomu nenašla vůbec ani čárku, manžel strašně nadává, že se to řešit musí co nejdřív. Jinak žádné problémy nemá…je bez zánětů, čůrání naprosto v pohodě..jen prostě ten chirurgický zákrok asi bude fakt potřeba. Škoda, že dr pořádně nic nevysvětlí, člověk pokud nemá známé jakoby je obtěžoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny1981 To u vás vypadá na větší problém, doporučuji se hlavně nesvěřovat na nějakou okresní chirurgii, ale na nějakou urologickou kliniku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Patejl1 děkuji moc za radu, opravdu uvítám jakoukoli informaci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sunny1981 Nevím, ze kterého města jste. V praze je nejlepší asi VFN Urologická klinika, jsou tam super, ale dlouhé objednávací doba.
Jestli to vypadá tak jak popisuješ, tak minimálně na konzultaci bych se tam objednal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit