Nočník - už fakt nevím jak postupovat

4092
15.2.15 18:51

Nočník - už fakt nevím jak postupovat

Ahojky,

chci se aspoň trochu vypsat, dolehla na mně právě nočníková depka :zed: :lol: Malému budou za měsíc tři a situaci moc pod kontrolou nemáme. Vyčůrá se, ale kakání ani náhodou. Nemá už plínky, takže tak dvakrát denně peru ho…na. :zed: Co se týče čůrání většinou si i řekne, preventivně ho několikrát denně sama posadím na nočník. Ale když se chce vykakat uteče a někde se schová. Většinou ho nestihnu odchytit. Pokud to stihnu a na nočník posadím sedí na něm a sedí a nic. Když se pak po fakt hodně dlouhé době zvedne (už se celý otlačený) tak se pak po nějaké době zas vykadí do kalhot :zed: už nevím co s tím. Přijde mi, že z toho má srandu. Trestat ho nechci, na slíbené odměny nereaguje, tak nevím :nevim: co byste radily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
15.2.15 18:54

Noc, počkat. prostřední tohle dělá od podzimu, teprve poslední 2 týdny už to občas vychytáme, a nechá se přemluvit k vykakání na záchod. čurání má pod kontrolou od září, ale jen doma, venku vůbec. 3 měl před pár týdny :roll: ale pokroky dělá..to přijde. fakt to máme úplně sstejný, i s tím, že si někam zaleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
15.2.15 18:58

Co aby mun to tatka chlapsky vysvetlil, ze velci a chytri kluci kadi uz do zachodu.kup ten nastavec a uvidis. u sestry zabralo. problem skoro do 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
15.2.15 19:01

Nicmene bych netlacila na pilu.dite na to musi prijit samo…ve svajcu i dal maji bezne deti pliny do 5 let. Nikdo nas tu nestresuje, kdy musi ci nemusi.ani skolky ani pediatri, malej ma 2 rekbne ze se pokadil..to je tak uspech vseobecne. nocnik si dava na hlavu a ja neresim…pockam do tepla a pak plinu vezmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.2.15 19:01

Záchod. Nádstavec a na velkej, jako správnej chlap, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.2.15 19:02

Taky bych se vykašlala na nočník, kup stupátko k wc a nástavec na wc a zapoj taťku, ať si to chlapsky vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
15.2.15 19:11

KAmarádka měla stejný problém s dcerou. Nakonec se vrátila k plínám a přestala řešit. Holčička asi za 2 měsíce plíny sama odložila. Prostě na to potřebovala svůj klid a dojít si k tomu sama. V Japonsku je to taky normální že jsou děti do 3 na plínách a pak SAMY přejdou na záchod. Držím palce :hug: My máme 2r a zatím se na nočník taky nechytá, nehrotím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
15.2.15 19:18

@mikky neboj, naučí se to…já měla s mým synem to stejný, přesně, jako bys psala o něm…čůrání v pohodě, sám si i říkal (naučil se ve 2,5 letech, takže taky žádný rychlík), ale jak se měl vykakat, tak si někam zalezl a bylo to do kalhot… nepomáhalo nic, ani po dobrém, ani po zlém, do nočníku to nešlo…měl nastoupit do školky, tak jsem říkala, jak to budem dělat…naučil se to, a to přesně ve 3 letech a v jednom měsíci, týden před tím, než měl jít do školky…sám od sebe…takže vydrž, zkoušejte jako doposud, ono to fakt přijde… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
15.2.15 19:20

Hele tohle znam u obou holek od svagrovy, ta starsi s tim mela problem snad nez nastoupila do skolky, pak se to proste zmenilo a kakala normalne ve skolce na zachode.
Ta mladsi ta si to radeji nosi domu ale taky ji to trvalo.
Malej peoblem nema s kadenim, prijde ze chce kadit, dam na nocnik a rekni pryc a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
15.2.15 19:47

Naše má 2 roky a měsíc a kolem nočníku tak maximálně proběhne. Když ji tam posadím, tak se občas vyčůrá, ale to je tak vše. Nehrotím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
15.2.15 21:59

Máme to samé, jen na kakaní vyžaduje plínu. Zkoušeli jsme všechno možný, po dobrém, po zlém, různé odměny a houby platný. Na záchodě hystericky řve, tam nechce ani čůrat. :roll: Celá situace se ještě zkomplikovala narozením miminka, kdy mi starší oznámí, že je taky mimino a do nočníku prostě kadit nebude. :pocitac: Už je to na palici, takže v dubnu jsme objednaný k psychologovi, páč je to evidentně problém v hlavě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
15.2.15 22:27

Hele, jako mám 14M holčičku, takže nemůžu srovnávat, chtěla jsem zkusit posazovat co nejdříve, no na nočníku jsem se naprosto nechytala, ale koupily jsme nástavec na záchod a tam úplně v pohodě i čůrá a kadí když jí posadím a chce se jí, beru to jako první vlaštovku úspěchu, ale předcházelo tomu vysvětlování co se tam dělá a že tam chodí i taťka i mamka a prostě věděla co tam má udělat. No ještě nás čeká aby si uvědomila že se jí chce, což u vás už je, takže bych se přikláněla taky aby si třeba s manželem udělali „pánské“ odpoledne a tam to nenápadně po chlapsku probrali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.2.15 22:35

@medunka23
to buď jedině ráda, holky jsou v tomhle šikovnější, tvárnější, rychleji chápavější, dřív se namotivují jak kluci,
moje dcery chodily na nočník od roku, obě v 16 měs. bez plenky přes den, v noci od 20měs. a nejmladší zjavec je kluk, teď bude mít 22měs. ten sice chodí na nočník/wc nádstavec, čurá, kaká bez problémů, ale s ním ten začátek než pochopil byl náročný, to jsem z holkama neznala s nima to šlo vše levou zadní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
15.2.15 22:46

Mám to samy. prckovi 2.5 bez plenek je doma, na ven mu je ted v zimě dáváme pro sichr. Na spaní taky. a právě když mu je dam na spaní, tak se vykadi. Už je z toho rituál. Vyhodí mne z pokoje, zavře a kari. Pak si pro mne přijde. Taky se ho snažím motivovat na nočník nebi záchod, ale nic. netlacim na pilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
15.2.15 23:09

Podle mé zkušenosti nepomůže nic, jen se na to vyprdnout a prát. U nás to trvalo rok a půl… Od dvou do skoro čtyř let. Nic nepomůže, neustále opakovat, odměňovat, trestat, prostě mu to musí samo docvaknout, sám musí chtít. Občas u někoho pomůže to vůbec neřešit, nevěnovat pozornost, jen převlíknout. U nás ne :D. Ono se to nezdá, ale je to pro ty děti dost náročný proces.
Docela se mi na to osvědčilo nosit trenýrky (jinak byl kvůli připočůrávání bez) -většinou se to nedostane na kalhoty a nemusí se furt prát, jen ty trenýrky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze