Operace fontanely

Napsat příspěvek
Velikost písma:
myšanda26
3.4.13 15:27
@tonj píše:
Zakladatelko - to je nějaké divné…operace fontanely - velká fontanela může mít větší rozměry z různých důvodů např. při hydrocefalu nebo při hormonálních poruchách se uzavírá později. Přece ti lékaři řekli o jakou by se mohlo jednat diagnózu, ne? Ale operace fontanely jako takové se mi zdá blbost - laicky

Blbost to není, operace z důvodu velké fontanely se opravdu provádí. Zakladatelka se ptá, jestli si tím někdo prošel aby věděla co je čeká. Ono to není zdaleka tak časté jako předčasně strostlá fontanela ale i tahle opačná varianta se může stát.

• Citovat
  • Upravit
tonj
3.4.13 15:32
@myšanda26 píše:
Blbost to není, operace z důvodu velké fontanely se opravdu provádí. Zakladatelka se ptá, jestli si tím někdo prošel aby věděla co je čeká. Ono to není zdaleka tak časté jako předčasně strostlá fontanela ale i tahle opačná varianta se může stát.

Jasně, ale operací se řeší důvod, proč je ta fontanela velká - např. hydrocefalus, ne „operace fontanely“. Proto jsem se ptala jakou mají diagnózu…

• Citovat
  • Upravit
554
3.4.13 15:35
@tonj píše:
Jasně, ale operací se řeší důvod, proč je ta fontanela velká - např. hydrocefalus, ne „operace fontanely“. Proto jsem se ptala jakou mají diagnózu…

tak pokud můžu napsat já, tak my máme napsáno závěrem:
prostorné postranní komory abnormního tvaru-susp. počínající hydrocephalus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
3.4.13 15:39
@wamp píše:
tak pokud můžu napsat já, tak my máme napsáno závěrem:
prostorné postranní komory abnormního tvaru-susp. počínající hydrocephalus..

No tak vám udělají sono hlavy, kde vám ten hydrocephalus (nadměrné množství mozkomíšního mozku) potvrdí nebo vyvrátí a pokud by tam byl, tak se to úspěšně řeší operací. Něco o tom vím, taky jsme byli na sonu hlavy u nás se žádné onemocnění naštěstí nepotvrdilo, tak doufám, že na tom budete stejně.

• Citovat
  • Upravit
554
3.4.13 15:43
@tonj píše:
No tak vám udělají sono hlavy, kde vám ten hydrocephalus (nadměrné množství mozkomíšního mozku) potvrdí nebo vyvrátí a pokud by tam byl, tak se to úspěšně řeší operací. Něco o tom vím, taky jsme byli na sonu hlavy u nás se žádné onemocnění naštěstí nepotvrdilo, tak doufám, že na tom budete stejně.

já doufám taky..paní doktorka mu dělala teda ultrazvuk včera a řekla, že to má trošku větší, než by mělo být, ale že raději nás pošle ještě do dětské nemocnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
3.4.13 15:48
@wamp píše:
já doufám taky..paní doktorka mu dělala teda ultrazvuk včera a řekla, že to má trošku větší, než by mělo být, ale že raději nás pošle ještě do dětské nemocnice..

Hele, já ti samozřejmě nebudu psát, že to bude dobrý, protože to nevím, ale má tam napsáno susp. - to znamená že jakoby něco vidí, ale není si jistá…On ten ultrazvuk taky není přesný, já si s malým taky užila, nebudu to tu rozepisovat, ale taky nás vyděsili diagnózama, protože nebyl tabulkový a nakonec je z něj zdravý roční chlap. Takže tím chci říct, že to nic nemusí být, myslii pozitivně - vím teda, že to moc nejde a držím pěsti ať to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
554
5.4.13 11:28

Tak píši, že to máme v pořádku :dance: sice má fontanelu malinko větší nž by měla být, ale v normě :)..budeme cvičit vojtovou metodu + teda bude muset nosit helmičku, aby se mu hlavička pěkně srovnala, takže to vypadá tak na cca 2 měsíce, ale nevadí, jsem ráda, že nemusíme na zákrok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
5.4.13 12:08

@wamp Paráda :hug:

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
5.4.13 12:13

Díky za zprávičku :lol:. Jsem ráda že to dobře dopadlo. 2 měsíce utečou jako voda a alespoň si vás ohlídají.

• Citovat
  • Upravit
1704
10.7.17 08:50

Holky, mám dotaz. Měřila vám dr u kojenců fontanelu a zapisovala výsledky?
Jde mi o to, že v porodnici říkali, že malej ji má dost malou, ať to hlídáme, že případně by byla operace. Momentálně má tři měsíce, dr. velikost nezapisuje, jen prohmatá, prý dobrý. Já už ji ale teď nenahmatám vůbec, dneska k ní jdeme, uvidím, zda ji nahmatá ona, protože já ji fakt necítím a moc se mi to nelíbí.
Trvali byste případně na vyšetření na neurologii? Já totiž asi o to požádám, možná budu za hysterku, ale dr. je celkem laxní a jde přece jen o mozek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí