Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mala ma od rana teplejší hlavičku.. možna když nad tím přemyšlim je trošku mrzutějši… ted jsem ji změřila a ma bez odečtu ma 38,4.. jsem trochu v šoku..
38,4 to je dost ne??? jaka je normalni teplota? mam ji něco dat? co to může byt?
je nam 11 měsíců…
@moonulkaa ahojky, já bych řekla že to může být od zoubků je věku kdy se klubou ven a takové teploty jsou u toho běžné, můžes jí dát na snížení panadol, nurofen a tak
Nedala bych nic a počkala bych, co se z toho vyvrbí. Může to být začátek třeba nějaké virozy a nebo třeba taky zuby ![]()
Počínající nastydnutí, angína, zuby, může to být cokoliv. Normální teplota je do 37, možná i něco přes 37. Já do 39 nesrážím, snažím se, aby dítě odpočívalo a hodně pilo.
Můj syn měl včera v noci 38,7, dala jsem mu jednu dávku Panadolu a od té doby teplotu neměl
Doktor říkal, že u dětí je teplota až nad 38 (u dospělých je to nad 37), do té doby se nemá nic dávat. Jestli dítě měříš v zadku, tak se má ještě 5 dílků odpočítat.
@moonulkaa píše:
Ahoj,mala ma od rana teplejší hlavičku.. možna když nad tím přemyšlim je trošku mrzutějši… ted jsem ji změřila a ma bez odečtu ma 38,4.. jsem trochu v šoku..
38,4 to je dost ne??? jaka je normalni teplota? mam ji něco dat? co to může byt?
je nam 11 měsíců…
Má horečku, sniž jí teplotu-podej paralen čípky, nebo sirup na snížení teploty. Cím to muže být? Muže to být začínající nachlazení, mohuo to být zoubky… když se ti malá nebude zdát zítra lepší jdi raději k mudr. ![]()
38,4 bez odečtu je 37,9 po odečtu, mě dr. říkala že srážet mám až pokud to je přes 38 a neklesá a nebo stoupá dál. nemůžou jí růst zuby, k těm je zvýšená teplota dost často
Příspěvek upraven 03.04.13 v 13:53
Ještě bych počkala, když je ok zatím bych žádný lék nedávala, případně až večer před spaním pokud by ještě teplota stoupla.
Můžou to být zuby nebo začátek virózy ![]()
Mala (24m) mela tri dny horecku bez priznaku virozy a teprve pak dostala kasel a rymu. Stejne jsem ale sla hned k doktorce prvni den s moci, protoze uz jednou prodelala zanet mocovych cest.
Jo a jeste neco, odecita se jen pri mereni v zadecku, jestli si ji merila na cele nebo v podpazi, tak ma pres 38 a to me dr. rekla, ze ji muzu dat cipek paralen nebo nurofen pro deti (v lekarne ti poradi dle vahy). Jinak horecka ktera trva dele nez 3 dny je uz na lekare.
Pokud je ok, tak ji drž v klidu a uvidíš. Malá na teď hroznou virózu a zánět nosohltanu, dostala antibiotika a jak ji to vyletí k 39 tak je úplně mimo, takže já srazim.
Zatim ji nic nedavej, pokud by to byla viroza tak ta zvysena teplota pomaha viry znicit. Dala bych akorat na noc aby se mala vyspala. Mrnata horecku strasne dobre snasi, co by dospeleho polozilo do perin tak oni snasi celkem ok. Hlavne jak psaly holky, hodne pit. At je brzo dobre…
Co šestá nemoc, to mohou být vysoké teploty, u malý měl až 39 po 3 dny, pak horečky zmizeli a osypal se, po celou dobu byl docela vpohodě. No tak hlavně at to brzo odezní.
Holky měřím v zadečku a teď už měla 38,7 nic jsem neodečítala.. už mi to připada docela dost..
nechce ani lozit vici mi na ruce.. hlava uplně hoří, ale ručičky studené…
mam ji dat třeba nějaký obkladek na tu hlavu?
jsem z toho nervozni ![]()