Má 38,4°C tváří se normálně - co to může být?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
918
3.4.13 21:28

@moonulkaa Taky mi teď spinka. Dala jsem ji nurofen a usla během 5 minut. Zatím asi moc nezabral, pořád je horká :-P Každopádně dneska spím s ní a hlídání :-) Tohle ještě neměla, vždy byla nemocná tak normálně s rymou kašlem, ale teplotu bez ničeho ještě neměla :-P
No uvidíme co z toho bude.
Držte se, přeju klidnou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
4.4.13 08:28

@moonulkaa Tak jakou jste měly noc? My jsme spaly celou noc, měla jen lehce teplotu, ale nebudila se. Ráno zas přes 38, ale jinak ji vůbec níc není. Čekám do zítřka, buď se z toho vyvrbi třeba 6.nemoc a nebo radši před víkendem zavolám dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
4.4.13 08:39

Ahoj holky, tak my jsme měli krušnou noc.. měla 39,9 bez odečtu.. hořela šíleně :((( dali jsme ji nurofen, ale zabral asi až po hodině :(( nurofen jsem davala ve 23:20… a rano jsme se probudili měla dobrou naladu.. ale říkam si změříme teplotu a měla 39,4 a to po probuzení!! :( davala jsem ji zase nurofen..
nema rymu, kašel nic.. co to může být? holky pomoc..
Dr. ma dneska volno tak jsem volala na mobil říkala, že do zítra mame zkusit vydržet a zítra přijit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.4.13 09:27

@moonulkaa a měla šestou nemoc? To jsou jen horečky 3 až 4 dny a pak se dítě osype a je konec.. Jinak moje malá má od úterý od rána antibiotika a horečky má pořád, já už jsem z toho hotová, pomalu přemýšlím o zápalu plic nebo něčem takovém, blbá nekončící zima! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
4.4.13 09:40

@gabriela82
děkuji za reakci.. ne 6tou nemoc neměla a ani pořadně nevim co to je.. :( ted mi usla na ruce a citim jak je horka :(
my pravě skoro nikam nechodime.. bydlime na vesnici tak chodime jen na zahradu.. tak nevim kde co mohla chytnout..a vam nezabiraji ani prašky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.4.13 09:47

@moonulkaa šestá nemoc je prostě taková viróza, děti si jí projdou jednou za život - většinou právě v tom batolecím věku.. Jsou to fakt jen horečky a pak osypání - a tím to končí.. Ani nemá název, je to prostě šestá nejběžnější dětská nemoc.. Pak existuje ještě pátá, ale tu chytnou spíš starší děti.. No malý je sedmnáct měsíců a je vlastně poprvé nemocná, ale stojí to fakt za to.. Hrozně kašle, už se mi i dusila, pořád zvrací a hlavně má pořád horečky, i přes ty antibiotika.. Včera tu jen ležela, celý den nepila a byla úplně malátná.. Pak si teda dala čaj a konečně se chytla i na prso - aspoň že tak.. Už zhubla víc jak půl kilo.. Jsem z toho nervózní, zítra tam naklušem znova, aby jsme neskončily o víkendu na pohotovsti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.4.13 09:50

Může to chytnout od kohokoliv http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
4.4.13 19:06
@moonulkaa píše:
Ahoj holky, tak my jsme měli krušnou noc.. měla 39,9 bez odečtu.. hořela šíleně :((( dali jsme ji nurofen, ale zabral asi až po hodině :(( nurofen jsem davala ve 23:20… a rano jsme se probudili měla dobrou naladu.. ale říkam si změříme teplotu a měla 39,4 a to po probuzení!! :( davala jsem ji zase nurofen..
nema rymu, kašel nic.. co to může být? holky pomoc..
Dr. ma dneska volno tak jsem volala na mobil říkala, že do zítra mame zkusit vydržet a zítra přijit..

To je tezke posoudit na dalku, skoda ze ji dnes nevidel nejaky doktor, kouknul by do krku, poslechnul by ji…muze to byt viroza, ale ctyricitky horecky uz znaci, ze telo s necim bojuje, predpokladam, ze jste ted nemeli nejake ockovani? Jak jsem uz psala, my mely zanet mocovych cest, taky mela horecky a na prvni pohled tomu nic nenasvedcovalo, byla celkem v poho. Rozhodne nechci strasit, jen, ze ja mela takovou zkusenost. Jak rikam, kolem ctyricitky je to docela dost a muze to byt cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
4.4.13 20:26

Jak odebrat moč holčičce

Maminky, na zítra mam odebrat moč male.. jak jsem byla z těch horeček vykolejena.. tak jsem si ani neuvědomila jak ji to vlasntě odeberu??

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Berruskaa
4.4.13 20:37

U nás malá dostala horečky bez jiných příznaků, tak poprvé se z toho vyklubala šestá nemoc a pak 2× zánět ledvin. Ty teploty nešly téměř ničím srazit, vždy jen na chvíli zabral nurofen nebo panadol a horečka byla zpět. Zánět ledvin se prokazuje z moči přítomností bílkoviny a následně kultivací a také vyšetřením z krve podle hodnoty, nad 40 je to bakteriální infekce. Měli jsme to už dvakrát, bohužel pokaždé byla nutná hospitalizace a podávání antibiotik přes kanylu. Ale je pravda, že když to byla ta šestá nemoc tak se tvářila normálně jako kdyby teplotu ani neměla, zato při tom zánětu ledvin jenom ležela a byla úplně hotová, takže za mě tipuju spíš tu šestou nemoc.

• Citovat
  • Upravit
Berruskaa
4.4.13 20:40

Jinak odebrat moč je nejlepší na nočníku, dělala jsem to tak že na dno nočníku jsem položila širokou plastovou krabičku předtím jsem ji lehce vysterilizovala ponořením do horké vody, bylo mi to tak doporučeno doktorkou, no a zkoušet posadit, nejlépe hned po probuzení to se děti většinou vyčurají a jak jsou rozespalé tak se tomu ani nebrání.

• Citovat
  • Upravit
1490
4.4.13 21:18

@moonulkaa jestli mate zkumavku, tak malou rozbal a cekej az zacne curat a pak nachytej..je to opruz ale takhle jsme to delali i v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
4.4.13 21:31

Zdravím, u nás od úterka totéž, teplota okolo 38°C, dnes jsem volala dr. a taky mi řekla, že to vypadá na tu 6tou nemoc, zítra tam taky poběžíme s močí…Jak jsem tak pročítala, co to vlastně je, tak jsem se mimo jiné dočetla, že se objevuje v jarních měsících…

Moč jsem malé odebírala už vícekrát a nejlepší je nechat si jí odbalenou a číhat se zkumavkou :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
5.4.13 11:11
@Lena0 píše:
tak jak jste dopadli???

My jsme byli rano u doktorky, crp negativní, moč negativní.. ma trošku zarudnuté ďasna.. tak říkala, že to mame sledovat.. hlavně hodně pít a kdyby teplota neklesla zajet zítra na pohotovost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.4.13 19:19
@moonulkaa píše:
@Lena0 píše:
tak jak jste dopadli???My jsme byli rano u doktorky, crp negativní, moč negativní.. ma trošku zarudnuté ďasna.. tak říkala, že to mame sledovat.. hlavně hodně pít a kdyby teplota neklesla zajet zítra na pohotovost..

Jééé, tak to držím palce, ať jsou to zoubky :hug: My nakonec nikam nešli, malá je bez teploty od včerejšího poledne, a dneska se osypala…takže asi opravdu ta 6tá nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí