Večery s miminkem

10142
3.4.13 08:39

Večery s miminkem

Ahoj,

zajímalo by mě, jaké máte večery a usínání s miminky, myslím ty nejmenší. Zajímá mě, jak to mají ostatní, příp. se něčemu přiučím ;)
Malé je měsíc a půl, každý večer máme koupání ve stejnou hodinu, cca mezi půl šestou a šestou (manžel koupe starší, já malinkou). Potom kojení, my jdeme večeřet, a pak pohoupáváme u zpráv, mezi tím si hrajeme se starší malou. Starší jde spát v půl osmé, a já jdu uspávat malinkou. Každý večer, jak to bývá, je nervoznější a uřvanější, na koliky dáváme Espumisan a tuk tuk, kolikový pláč nemá, jen prostě hejká že nemůže usnout, je přetažená atd…
Takže jí většinou uhoupu, protože ji nemžu nechat řvát kvůli starší a usne mi. Pak jí dám do postýlky, za chvíli klasicky očekávaný řev a tak houpeme znovu. Sice je to „špatně“ ale jak jsem psala, nemůže vzbudit tu starší. takto to uděláme ještě cca 2×, než usne. Někdy ale nemůže vůbec zabrat a jdu s ní do ložnice k prsu a snažím se jí ukojit :oops: někdy pak vytuhne, někdy ne a usíná takto třeba ještě i dvě hodiny. Poté padám vyřízená do pelechu i já.
A noc, někdy po kjení hned usne, někdy ne a opět nemůže zabrat a kouká a kouká a kouká a mrská se :cert:
jakto máte vy? Pokládáte někdo rovnou večer do postýlky miminko samotné a chodíte k němu?
Ráno, to by naopak malinká zase spinkala, ale to už na mě z chůvičky houká starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1429
3.4.13 08:47

No my máme už čtyřměsíční a taky uhoupáváme. Ale máme vak a usne v něm během 2 minut a jak jdu spát já, tak ji akorát přenesu do postýlky. Nevím co budeme dělat až se tam nevleze, ale tak je to neskutečně pohodlné i pro nás :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.4.13 08:49

Ahoj, nas malej mel ze zacatku prdiky a chodil spat az kolem 2 rano ptz mel boleni a to jsme zadny rezim nemeli,.vetsinou jsme chovali dokud neusnul…kolem 2 mes. prdiky presly a najely jsme na rezim 1× za 3 dny vykoupat vetsinou pred 7 pak mazleni (mlicko jsme davali pred koupanim cca pul hodky)od toho se pak odvijela doba na koupani pomazlit a v 8 spat delame to uz temer 3 mesice a malej je uz zvyklej ze zacatku rval jak tur ale vydrzeli jsme a ted usina bez problemu…pokud place vyckame cca 5-10 min jdeme pohladit, pokud porad place prodluzujeme dobu kdy za nim jdeme vzdy o 5 min…nez se uklidni…jinak do postylky davame oblibenou hracku vetsinou ji zuzle to mu taky pomaha na usnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.4.13 08:57

Ja pokladam uz od narozeni a v pripade potreby chodim k nemu, nekdy staci dat dudlicek, pohladit, nekdy chce dokojit, nekdy musim byt u nej a drzet za ruku a parkrat se stalo, ze jsem musela houpat. Vlastne jsem to tak mela u obou.

starsi teda spi jak drevo, tu nevzbudi nic, obcas kdyz syn v noci vyvadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.4.13 09:01

Ja teda akorat nevim co je na tom spatneho takhle miminko uspavat…jako je lepsi ho ucit usinat samotne bez nejakeho velkeho houpani - do budoucna je to praktictejsi, ale prece ho nenechas plakat a to ne kvuli starsimu, ale kvuli nemu samotneho. Proc stydici se smajlik u uspavani u prsa? to je ptece normalni, takhle usina vetsina deti (az na to me :mrgreen: ).

Co byt s nim v postylce, hladit a pustit nejakou hudbu? U nas perfektne zabira pachellbeluv canon D, dcera taky usina u hudby…jinak bych doporucila bily sum, ale to nevim jestli by starsi ditko jeste sneslo.

zavinujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
3.4.13 09:06

Mám sice už 8 m holčičku, ale od narození je to stejné. Koupeme ob den, teď už společně s prostřední dcerou a se mnou (mám to tak jednodušší). V zimním čase po sedmé, teď v letním po osmé musí být v posteli, jinak je kravál. Takže s ní odcházím spát. Všechny děti spí se mnou v posteli, takže co malá usne, ty dvě starší mi tam tak 20× přijdou a zase odejdou. Pouštím proto relaxační hudbu, aby to nebyly takové šoky a mimino se neustále nebudilo. Nejstarší má večerku v 9:30, prostřední usíná jak chce. Někdy v 9, někdy v 11. Já upadám do mdlob podle momentální schopnosti udržet otevřené oči.
Prostřední jsem taky uspávala kojením, nevidím v tom problém. Nejmladší bohužel nekojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
3.4.13 09:08

Ja jsem malou uspavala na rukach nebo u prsa asi do tri, ctyr mesicu, pak jsme plynule presly na postylku. Napred jsem u ni byla uplne nalepena a drzela jsem ji rucicky, ted uz se me jen drzi za jednu ruku a usina - ma devet mes. Predpokladam, ze do roka zvladnem samostatne usinani.
Ja nevidim absolutne nic spatneho na tom byt s miminkem. Ono se vyviji a vyvijj se mu i spanek a samostatnost, kdyz to clovek trochu vnima, myslim, ze ti mimco samo dava vedet, na co uz se citi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
3.4.13 09:09

Ja jsem to malemu „nasolila“ uz od porodnice…v 17.00 prvni kojeni, pak koupani, all-iklusiv masaze na prebalovaku :mrgreen:,pohuskani od tatky a odchod do loznice, ticho a tma-2 kojeni.pak polozim do postylky a pustim kolotoc, kde mu hraje sum more a cvrlikani ptaku. Vetsinou je okamzite tuhy…pokud ne, zaplace si na dudlik-to prijdu, dam, pohladim, odchazim a tak dokola. Pokud je hysteracek potrebuje dokojit. Nikdy mi ale uspani synatora nezabralo vic jak pul hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
3.4.13 09:10

Sice už miminko nemám, ale napíšu ti alespoň, jak to bylo u nás. I když malý byl spací od porodnice. Večer jsme koupali ve stejnou hodinu, pak jsem ho nakojila a většinou u toho usnul, tak jsem ho jen přendala do postýlky. Kojila jsem ho už zabalenýho v zavinovačce. Při přendání do postýlky jsme ho dala na bok a spinkal. Měli jsme ho v ložnici v kolíbce, tak když měl s usnutím problém, tak jsme kolíbali. Nikdy nebyl chovací, takže v náručí by neusnul. Pokud ti usne u kojení, nebo houpání, taky na tom nevidím nic špatnýho. Taky jsem si říkala, že ho nemůžu kolíbat, že pak jinak neusne :lol: Ale taky jsem zvědavá, jak to budeme všechno dělat, až se narodí druhý :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
3.4.13 09:15

My jsme to měli od malička tak, že v sedm koupání, krmení, chvilinku ležel s námi a pak jsem ho dala do postýlky, pevně zavinula, pustila bílý šum a za 10 minut spinkal. Teďka v 8 měsících usíná tak, že se okoupe, dám ho do postýlky s lahví mlíčka, vypije, chvíli si pohraje a spí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 09:23

Holky a co jste pak přecházely na postýlku, jak dlouho vám mimča vyřvávala? řvát ji nechci nechat, ale trošku poknourat možná, asi tak max. 10 minut. U houpání, většinou usne v ruce dobře (aby ne, když přes den spí třeba někdy jen hodinu :cert: ), ale pak položím do postýlky a konečná, samozřejmě řev, opět vyžaduje houpání. Pak právě přichází na řadu prso, znovu dokojení, to si ho pak žužlá na uklidnění, ale někdy ani to nezabere a včera např. takhle usínala 3 hodiny, stačilo pak zašustnutí a hne dbyla vzhůru. V ložnici nic nepouštím, spí tam manžel, taky se musí trošku vyspat, aby byl ráno funkční :)
@soleile ten vak je moc pěknej :D
A ještě, když uhoupáváte, uspáváte, chodíte už tedy do klidu ložnice nebo např. uspáváte v ruchu domácnosti, např. u televize? Asi by mimčo mělo usnout v tom, v čem pak spí co? Aby jí pak třeba ticho nevzbudilo, když jí přenesu do ložnici spící uhoupanou v ruce :think: Přiznám se tedy, že když mi leží u prsa, už už to vypadá, že bude chrnět, pak se vzbudí třeba za hodinu, já už polotuhá nemám síl ji vzít a zase chodit a houpat, chtěla bych jí trošku zvyknout usínat u mě, u prsa, to mi nevadí (to já vytuhnu taky že), ale aspon nehoupací. Al epak si říkám, když teda leží vedle mě, nakojená, odkrklá, přebalená a řve, jestli jí něco bolí, nebolí…
Tu první jsme houpali dlouho, už i pak starší a je to teda něco…

Příspěvek upraven 03.04.13 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 09:25

Jinak dudlíka nechce, první taky pak měla paleček, a zavinovali jsme, to chvíli zabíralo, ted už moc ne, to se spíš naštve, proč jí zase dávám do zavinovačky, al eje pravda, že kolikrát ji vzbudí jen rozmáchnutá ruka…
No a ted chrní samozřejmě. V kuchyni v ohrádce, an bříšku, vedle ní šustí papinák, za rohem hraje Mickey klubík a ještě tu cvakám na PC :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.4.13 09:34

Jeste jsem necetla jine prispevky… ale mas holky v jedne mistnosti? Nechala bych si malou u sebe v loznici, tak muze starsi spinkat a mala si i trochu poplakat - mala si taky nekdy trosku poplakala, nez nasla plinu, spravne si ji primuchlovala na oblicej a natocila pohodlne hlavu… ;)
Usinala od miminka sama, po nasem ritualu jsem ji davala jeste bdelou do postylky, nekdy trosku poplakala, pobrucela, ale vzdy max do peti minut byla tuha… zlomilo se to az v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
3.4.13 09:40

Malou jsme od příchodu z porodnice učily usínat samotnou - někdy vytuhla při kojení nebo dokrmování z láhve - ale po krmení šla do postýlky, pohladila jsem, řekla že je čas spinkat a odešla. Většinou do pěti minut spala. Pak jednou plakala, tak to jsme za ní chodili a prodlužovali interval. To trvalo týden a od té doby zase usíná sama. Teď tedy spíš courá se vyčůrat, napít a tak, ale nemusím uspávat. Ale asi je to i tím, že malá spala ve svojí postýlce (kromě nemoci) a teď je ve svojí posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 09:48

@Barca12345 nene, spí odděleně. Starší má svůj pokoj. poplakat, one nepláče, ona řve jak tur :) nakojená, přebalená, odkrklá a přesto nervní a uřvaná. právě si pak říkám, co co ještě je, i když ležím u ní a řve..
Bdělou do postýlky je super, to ale u nás neexistuje. to taky hned řve. přeci už musí být večer hotová, když přes den moc nenaspí a jako by nemohla usnout, bojuje s víčky, kontroluje, jestli tam někdo je či co…pak chvíli vytuhne…ležím u ní…a najednou třeba za půl hodiny KUK, otevře oči a konečná, už kouká jak sova a je úplně vzhůru…a uspáváme nanovo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí