Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 3měsíční mimčo, který mi už usíná večer po koupání a kojení sám..položím ho do postýlky, pohladím, dám pusinku, zapnu promítač a jdu pryč..vetšinou usne do 5-ti min., když né, tak pláče, ale to mu jdu dát cumel opět ho pohladím a jdu pryč..takže +/- ve 20.00hod spinká ![]()
Starší usíná už sám ve svém pokoji, tam jdu dát jen pusinku na dobrou noc a přečtu pohádku ![]()
Já houpala v hacce a pak po prvním kojení dávala do postýlky..
https://www.huggiesclub.cz/…lanek-834278
tak tohle víceméně děláme, ale když ji takto uspím a dám pak do postýlky, probudí se…v tom je ten kámen úrazu. o tom tu už nic nepíšou ![]()
@soleile tak to je dobré..Po tom taky delší dobu toužím..Můžu se zeptat, kde jsi to koupila? A asi i bez toho dřevěného prkýnka, že? ![]()
je to paráda, nemůžeme si to vynachválit. Mají to tady, i s prkýnkem:DAkorát je to ve stropě a tak by ten vak byl hrozně vysoko, tak tam máme řetěz a na něm ten vak ![]()
http://babyvak.cz/category.php?…
@KriJona píše:
Já houpala v hacce a pak po prvním kojení dávala do postýlky..
a můžu se zeptat kdy to přešlo?
mám strach co se stane až se tam nevleze. Teda myslíš tu hacku co já? ![]()
@soleile píše:
a můžu se zeptat kdy to přešlo?mám strach co se stane až se tam nevleze. Teda myslíš tu hacku co já?
já houpala takhle od 6ti týdnů do 5ti měsíců, pak se mi tam začal zvedat, bála jsem se právě i ohledně staršího, že do něj vždycky strčil a hrozilo neštěstí, tak jsem ho pak vrzla do postýlky a naučil se na postýlku ![]()
Tak já mám 4týdenní holčičku a ze začátku usínala sama v postýlce a teď máme takový problém s usínámín a to že několikrát sama usne ale začne máchat ručičkama a probere se a tak je to třeba 6× než konečně usne. A to uspávání trvá třeba jako např. včera 4hodiny. Také jsem se začala zajímat o Dr. Karpa dnes nastuduji jak miminko zavinout aby nemělo volně ručičky a zkusím to samotný bílý šum nám nepomohl, na usnutí ano ale pak se zase probudila těma ručičkama. Jinak já si tu knížku stáhla z internetu a mám ji připravenou ke studování.
@Petttruše píše:
https://www.huggiesclub.cz/…lanek-834278
tak tohle víceméně děláme, ale když ji takto uspím a dám pak do postýlky, probudí se…v tom je ten kámen úrazu. o tom tu už nic nepíšou
to se nám stává také ukolíbám, malá usne položím do postýlky a za chvilku se probere a jdeme na to od znovu:-)
@emma217 no ana to hle by to chtělo nějaký fígl. Aby spinkala dál. Když už tak pečlivě a horliě ukolíbáme a pak se vzbudí, to je všechna práce vniveč… ![]()
@Petttruše My máme 2,5 měsíční, je to tak asi 2 měsíce co v podobnou hodinu manžel vykoupe, já většinou žehlím, pak nakojím, pevně zavážu, dám dudana a nechám jí ležet v obýváku (já koukám na tv)a většonou do 20 minut usne a já jí odnesu do postýlky…po koupání a kojení je asi tak unavená, že už ani nekvíkne…ale začátky jsem chovala, houpala atd. a pomaličku pokládala do postýlky a kuk oči dokořán a pláč, tak že znova chování atd.
@Micink aha…akže uděláte klasický večerní potřeby, koupel, kojo a pak zavážeš a jen necháš ležet?
u televize v normálním domácím ruchu, taky zkusím ![]()
snad nebude řvát natolik, aby vzbudila ségru…sice je za zavřenými dveřmi o dvě místnosti dál, ale i tak mám stihomam, že jí to vzbudí…
@Petttruše ano zavážu ruce plenkou, dám do zavinovačky, položím na gauč a sama usne, nechci to zakřiknout, ale ještě snad neplakala, když nepočítám první asi 3 týdny. Mám jen malé světlo, normálně zapnutý zvuk…někdy i dost hlučím, ale prostě usne, přes den mi usne i když jí vysávám u hlavy
jo a hluchá není chi
Naší malé je měsíc a půl. Jak se začne stmívat, rozsvítím lampičku, vypínám hudbu, celkově nastavím klidné prostředí, aby si uvědomila, že už je večer. Po 20. hodině ji nakojím, pak tatínek koupe, namasíruju ji a jdu jí dát ještě cucnout z prsu. Někdy mi u prsa usne, někdy se jen pustí a ještě kouká, ale je klidná, tak jí nechám usnout na ruce, počkám asi tak 15 minut, aby bylo jisté, že spí fakt tvrdě a nakonec ji přesunu do její postýlky. Žádný pláč se u nás nekoná, ale my máme celkově moc hodné a klidné dítě.
Mě by zajímalo, co jsem ted pročítala ohledně usínání - Estvill versus Karp. Oba praktikují u uspávání dvě odlišné metody…Karp houpání a pevné zavinutí, Estvill naopak položení do postýlky a kontrola po určitých intervalech. Je zajímavé, že obě jsou věhlasné, naprosto opačné, al epřesto údajně správné
Každá metoda je zřejmě pro zcela odlišný typ rodičů a miminek…