Večery s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
554
3.4.13 10:41

Mám 3měsíční mimčo, který mi už usíná večer po koupání a kojení sám..položím ho do postýlky, pohladím, dám pusinku, zapnu promítač a jdu pryč..vetšinou usne do 5-ti min., když né, tak pláče, ale to mu jdu dát cumel opět ho pohladím a jdu pryč..takže +/- ve 20.00hod spinká :)

Starší usíná už sám ve svém pokoji, tam jdu dát jen pusinku na dobrou noc a přečtu pohádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
3.4.13 10:59

Já houpala v hacce a pak po prvním kojení dávala do postýlky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 11:05

@Kacise kouknu na to, přečtu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 11:11

https://www.huggiesclub.cz/…lanek-834278
tak tohle víceméně děláme, ale když ji takto uspím a dám pak do postýlky, probudí se…v tom je ten kámen úrazu. o tom tu už nic nepíšou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
3.4.13 11:15

@soleile tak to je dobré..Po tom taky delší dobu toužím..Můžu se zeptat, kde jsi to koupila? A asi i bez toho dřevěného prkýnka, že? :kytka:
je to paráda, nemůžeme si to vynachválit. Mají to tady, i s prkýnkem:DAkorát je to ve stropě a tak by ten vak byl hrozně vysoko, tak tam máme řetěz a na něm ten vak :palec:
 http://babyvak.cz/category.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
3.4.13 11:19
@KriJona píše:
Já houpala v hacce a pak po prvním kojení dávala do postýlky..

a můžu se zeptat kdy to přešlo? :mrgreen: mám strach co se stane až se tam nevleze. Teda myslíš tu hacku co já? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
3.4.13 12:17
@soleile píše:
a můžu se zeptat kdy to přešlo? :mrgreen: mám strach co se stane až se tam nevleze. Teda myslíš tu hacku co já? :think:

já houpala takhle od 6ti týdnů do 5ti měsíců, pak se mi tam začal zvedat, bála jsem se právě i ohledně staršího, že do něj vždycky strčil a hrozilo neštěstí, tak jsem ho pak vrzla do postýlky a naučil se na postýlku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
3.4.13 13:13

Tak já mám 4týdenní holčičku a ze začátku usínala sama v postýlce a teď máme takový problém s usínámín a to že několikrát sama usne ale začne máchat ručičkama a probere se a tak je to třeba 6× než konečně usne. A to uspávání trvá třeba jako např. včera 4hodiny. Také jsem se začala zajímat o Dr. Karpa dnes nastuduji jak miminko zavinout aby nemělo volně ručičky a zkusím to samotný bílý šum nám nepomohl, na usnutí ano ale pak se zase probudila těma ručičkama. Jinak já si tu knížku stáhla z internetu a mám ji připravenou ke studování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
3.4.13 13:19
@Petttruše
@Petttruše píše:
https://www.huggiesclub.cz/…lanek-834278
tak tohle víceméně děláme, ale když ji takto uspím a dám pak do postýlky, probudí se…v tom je ten kámen úrazu. o tom tu už nic nepíšou :)

to se nám stává také ukolíbám, malá usne položím do postýlky a za chvilku se probere a jdeme na to od znovu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 13:27

@emma217 no ana to hle by to chtělo nějaký fígl. Aby spinkala dál. Když už tak pečlivě a horliě ukolíbáme a pak se vzbudí, to je všechna práce vniveč… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
3.4.13 13:47

@Petttruše My máme 2,5 měsíční, je to tak asi 2 měsíce co v podobnou hodinu manžel vykoupe, já většinou žehlím, pak nakojím, pevně zavážu, dám dudana a nechám jí ležet v obýváku (já koukám na tv)a většonou do 20 minut usne a já jí odnesu do postýlky…po koupání a kojení je asi tak unavená, že už ani nekvíkne…ale začátky jsem chovala, houpala atd. a pomaličku pokládala do postýlky a kuk oči dokořán a pláč, tak že znova chování atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.4.13 13:50

@Micink aha…akže uděláte klasický večerní potřeby, koupel, kojo a pak zavážeš a jen necháš ležet? :D u televize v normálním domácím ruchu, taky zkusím :palec:
snad nebude řvát natolik, aby vzbudila ségru…sice je za zavřenými dveřmi o dvě místnosti dál, ale i tak mám stihomam, že jí to vzbudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
3.4.13 13:56

@Petttruše ano zavážu ruce plenkou, dám do zavinovačky, položím na gauč a sama usne, nechci to zakřiknout, ale ještě snad neplakala, když nepočítám první asi 3 týdny. Mám jen malé světlo, normálně zapnutý zvuk…někdy i dost hlučím, ale prostě usne, přes den mi usne i když jí vysávám u hlavy :jazyk:jo a hluchá není chi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
3.4.13 14:00

Naší malé je měsíc a půl. Jak se začne stmívat, rozsvítím lampičku, vypínám hudbu, celkově nastavím klidné prostředí, aby si uvědomila, že už je večer. Po 20. hodině ji nakojím, pak tatínek koupe, namasíruju ji a jdu jí dát ještě cucnout z prsu. Někdy mi u prsa usne, někdy se jen pustí a ještě kouká, ale je klidná, tak jí nechám usnout na ruce, počkám asi tak 15 minut, aby bylo jisté, že spí fakt tvrdě a nakonec ji přesunu do její postýlky. Žádný pláč se u nás nekoná, ale my máme celkově moc hodné a klidné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.4.13 13:22

Mě by zajímalo, co jsem ted pročítala ohledně usínání - Estvill versus Karp. Oba praktikují u uspávání dvě odlišné metody…Karp houpání a pevné zavinutí, Estvill naopak položení do postýlky a kontrola po určitých intervalech. Je zajímavé, že obě jsou věhlasné, naprosto opačné, al epřesto údajně správné :) Každá metoda je zřejmě pro zcela odlišný typ rodičů a miminek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí