Večery s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
554
4.4.13 13:24
@Petttruše píše:
Mě by zajímalo, co jsem ted pročítala ohledně usínání - Estvill versus Karp. Oba praktikují u uspávání dvě odlišné metody…Karp houpání a pevné zavinutí, Estvill naopak položení do postýlky a kontrola po určitých intervalech. Je zajímavé, že obě jsou věhlasné, naprosto opačné, al epřesto údajně správné :) Každá metoda je zřejmě pro zcela odlišný typ rodičů a miminek…

u nás funguje Estvill :-) Karp neuspěl, zavinování nepřipadá v úvahu, to malý řval ještě víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.4.13 13:26

@wamp já právě včera zkusila Karpa, musela jsem za chvíli odvinovat, to byla rudá vzteky (ač to v prvních dnech zabíralo) a prostě uhoupat. Po hodině a půl houpání, dítko usnulo, položila jsem a zdechla. Necítím záda…
takže Estvill apraktikujete už ted od malinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.4.13 13:30

@Petttruše teď už napraktikuju, malýho, když položím, tak spí..jinak tuhle metodu jsem dělala jak jsem došla z porodnice domů a trvalo nám to týden, než si malý zvykl, ale u nás to zafungovalo..samozřekmě, že se někdy stane, že malý hned neusne a pláče, tak ho nechám plakat 2-3min a jdu k němu, pohladím a odejdu, někdy usne hned a jindy tam musím jít ještě jednou..

Možná se tahle metoda nebude líbit některým maminkám, ale já to zažila s prvním dítětem a do roka jsem ho musela nosit a uspávat na rukách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.4.13 13:36

@wamp my právě u starší taky.
Jen se obávám, že když tam po minutě přijdu, tak ji to neuklidní a bude řvát v kuse furt. Ona se totiž neuklidní, dokud ji nevemu nepohoupu :? tak nevím, jestli by to mělo efekt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.4.13 13:38

@Petttruše to je o trpělivosti..taky jsem měla kolikrát nutkání k němu jít, ale musela jsem být tvrdá :) a jak jsem už psala, většinou po koupání a kojení malýho položím a usne, pak se mi vzbudí po 5-6hodinách, kdy ho nakojím a spí pak až do rána do těch 6-7 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
4.4.13 13:40

Co jsem se dočetla, tak Estivill se má používat až od cca půl roku věku.

Máš ještě malý miminko a možná je přetažená a měla by spát častěji a nebo chodt dříve, možná ji bolí bříško a možná je to prostě jen to miminkovské období. Bylo krutý ji nechat řvát samotnou, když si ji doteď uspávala.
Ono to chce dělat alespoň nějaké postupné kroky, ležet s ní, hladit ji, uhoupat jí v šátku, nevím…

My jsme děti uspávali a postupně přesunuli do postýlky až když na to byli zralí. Syn se nejdřív houpal na rukách a balonu (bolelo ho hodně bříško), pak jsme ho uhoupávali ve starým kočáru, usínal tak do čtvrt hodiny a pak se v klidu přesunul do postele, kňoural jen jeden večer. Dcera zas usínala jen u kojení, ale prostě ty začátky s malýma miminama byly náročné, někdy usínali fakt dlouho, hodněkrát se budili.

• Citovat
  • Upravit
zrustice
4.4.13 15:34

Naší malé je měsíc a taky řeším večerní ukládání. Na nějaký režim jsme teda ještě nenajely, ale snažím se kolem sedmé ji koupat, pak nakojím a dám spát do babyvaku, protože se musím věnovat i starší. Jakékoliv pokusy přendat do postele ztroskotaly, do deseti minut je vzhůru. Takže ji nosím než jdu spát, což teda bývá docela brzo, kolem deváté. Jak ji vyndám, vzbudí se, znovu nakojím a spíme spolu.
Zavinout jsem taky zkoušela, když nemohla zabrat, ale to se mohla uřvat. A vyřvat bych ji nenechala, teď ani později. Jak to bude dál, neřeším. Nějak to dopadne, ty začátky se prostě musí přežít. To si říkám v noci, když druhou hodinu chodíme po ložnici a snažím se uspat naprosto čilého novorozence :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1716
4.4.13 16:04
@Petttruše píše:
@wamp my právě u starší taky.
Jen se obávám, že když tam po minutě přijdu, tak ji to neuklidní a bude řvát v kuse furt. Ona se totiž neuklidní, dokud ji nevemu nepohoupu :? tak nevím, jestli by to mělo efekt…

Ony totiž obě ty metody jsou o tom, ze to dítě musí pochopit, ze tam jsi, i když tam nejsi :) A obavám se, ze dvouměsíční dítě to pochopit proste nemůže. Takže to vzdá, ale nechápe. Přeci se i pise, ze dite snad do peti měsíců nechápe, ze když Te nevidí, tak stale existujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
4.4.13 17:01

@zrustice To je krásný přístup, přesně tohle si budu říkat u druhého miminka(jestli se podaří), začátky jsou těžké a musí se to brát přesně takhle, kdybych to brala takhle u prvního mimča mohla jsem si ušetřit spousty hormonálního rozjaření a nestability (slušně rečeno), v jejich 3 týdnech jsem se pořádně vyspala, řekla si spokojená maminka, spokojené miminko a hned je to mateřství krásné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
4.4.13 17:22

To je metod, co se na ty děti dá aplikovat :think: Já si teda nedovedu představit, že dám svoje děti někam do pokoje, odejdu a vůbec tam s nimi nebudu 8o Z té představy mě úplně mrazí. A ještě aby tam byly celou noc. No fuj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.4.13 18:13

@Petttruše o Karpovi jsem se dočetla a zajímala teď. O Estvillovi jsem ještě neslyšela můžeš mě jen zhruba napsat co praktikuje a jaké metody? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
4.4.13 19:06

Nečetla sem příspěvky… my vykoupeme, nakojim, u odrihnuti(mam ji v poloze „na srdicku“ vetsinou usne… polozim do postylky, nekdy spi dal, nekdy procitne… pak lezim u ni (mame u postylky sundanou postranici a prisunutou k manzelske), ona kouka, mrska rucickama, krouti se, stridave usina a procita a pak casto skutecne usne…pokud ne a zacne nbirt na plac, pretahnu ji k sobe a uspim u prsa…a pak opatrne vratim do postylky.. v noci to probiha stejne. k ranu uz vim ze usina hur..tak po prebaleni rovnou nakojim vleze, rychle usne a pak uz s ni nehybu…a mam spon hodku a pul spanku k dobru :mrgreen:

edit:nasi male je 6tydnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.4.13 19:40

Tak ještě budeme nějaký čas houpat :) ted jsem předala malou mužovi, protože mám křeč v předloktí, nemohla jsem natáhnout už ruku :)
@emma217 hodím Ti sem odkaz, oč se jedná:
 http://www.maminka.cz/…unguje-na-96

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.4.13 20:53

@Petttruše Teda tato metoda se mi zdá dosti drastická a moc mi nesedí na malé miminko to až opravdu větší. No včera malé trvalo než usnula zase 4hodiny ale problém není v tom že by řvala jen čumákuje když ji vypadne dudlík tak jej samozřejmě chce zpět ale vždy usne na chvilku a pak se zase probudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.13 09:04

Nám to včera trvalo 2,5 hodiny, zase nechtěla zabrat, pak už i hejkala. A to přes den spala 4 hodiny. chjooo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí