Operace očí..poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
22.4.08 10:40

Operace očí..poraďte

Prosím poraďte mi nosím již několik let kontaktní čočky (vidím špatně do dálky), v poslední době jsem začala mít problémy s tím ,že vidím špatně do blízka pobolívá mě hlava a mám pocit že se mi čočky občas jakoby mlží nebo vidím hůře atd. atd. Včera jsem byla u očního lékaře na kontrole a bylo mi sděleno že prostě hold ta 40 se blíží, mám velmi suché oči a také to špatné rozmazané vidění způsobuje že mám velký rozdíl mezi očima levé 4,5 pravé 2…takže to začíná dělat problémy. Bylo mi navrženo nechat „vylaserovat“ levé oko pouze prozatím a později třeba za 2 roky druhé. Nebo prostě nosit jen brýle ale i tak to bude prý problém, že bych potřebovala dvoje na blízko i na dálku. Což m taky příjde určitě velké peníze. Brýle moc nosit nechcu, sportuju atd. takže mi to moc neyhovuje. 8O , Byli jste někdo na operaci očí třeba jen na to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4242
22.4.08 11:01

Operace oci - manzel

Ahoj Lajlo, nemam s operaci vlastni zkusenost, ale pred mesicem na tom byl manzel (37 let). Mel na jednom oku 5 a na druhem 5.5 dioptrie, nosil cely zivot bryle (od cca 10 let) a poslednich 6-7 let cocky. Pred operaci musel na cca 2 mesice cocky sundat a nosit pouze bryle.
Na prvnim asi 3 hodinovem kompletnim vysetreni mu rekli, ze se samozrejme videni zlepsi (na dalku), nebude muset nosit ani bryle ani cocky, ale nikdo mu nezarucuje, ze po 50tce nebude muset uzivat bryle na cteni/na blizko. A ze mu udelaji obe oci naraz.
Meli jsme oba pred operaci trochu strach (teda ja asi o dost vetsi, ale delala jsem hrdinu :) ). Nakonec jsem ho vezla v den D na operaci, byli jsme v Lexumu v Praze. Jde to tam jak na bezicim pase a je to profesionalni, strach ze me pomalu opadl, v cekarne jsem videla 4 kraliky s rudyma ocima, kteri po operaci pomalu vysli z operacniho salu a patym byl uz manzel, celkem to trvalo cca 1.5 hodiny, ale laser z toho byl asi tak pul minuty, jak rikal. Bylo to v pohode, od nejakeho kapani antibiotik a zvlhcovani az po uplne zlepseni zraku. Dnes byl po mesici na kontrole a nezbylo mu tam z dioptrii skoro nic.
Je pravda, ze operace je pomerne draha, on si ke vsemu nechal udelat jeste vylepseni serosleposti, ale neda na to ted dopustit a je velmi spokojeny.. :) A je pravda, ze vsichni v mem okoli, co si to nechali udelat, na to nedaji dopustit.
Takze tot moje zkusenost, radim podivat se na www stranky tech ocnich center (Lexum, Gemini atd.) a mozna to prokonzultovat s nekym, kdo na tom byl.
Tak drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
22.4.08 14:00

ahoj,

já se na operaci teprve chystám ( jen co pořídíme novou kuchyn a mně autíčko… :D )

ale brácha na ní byl asi před 1-2 měsící a nemůže si vynachválit vidění. prý nikdy tak ostře neviděl !!
hledal na netu,zda Brno či Zlín ( i tam jsou dvě kliniky) a našel tam dr, který má nejvíce zákroků a dělá nejnovější metody ( laicky napsáno). Musel se podrobit testům, zda na tu konkretní metodu vyhovuje. bezprostředně po zákroku nesměl otevřít oči a musel i v noci nosit brýle ( asi aby si ve spánku nesáhnul do očí). ale druhý den viděl jako rys :wink: . pak následovalo pár kontrol,ale pěje jen chválu.

samotný zákrok je velmi krátký, nebolí,jen je dost nepříjemný. prostě cítíš, jak to laser páli…

vů bec nelze srovnávat operace očí před 10 lety, kdy člověk bolestí kousal zeď (jako moje dvě švagrové) a nyní :wink:

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
22.4.08 15:39

Ahoj,
ja uz mam asi 12 let po operaci a taky si to nemuzu vynachvalit. Mas stesti, ze uz to ted tolik neboli, ja teda trpela jak kun. Videni jsem mela naprosto ostre, dokonce se Dr. divili, ze mam opravdu 0 dioptrii, vetsinou ti reknou, ze to muze byt po operaci +-1. Bohuzel ti taky reknou, ze progresi (tj. zhorsovani) to nezastavi, takze ja uz ted vidim hur, ale stale je to asi tak 0,5-1 dioptrie (oproti tehdejsim 6).
Operaci doporucuju
Krasny den
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
22.4.08 21:53

Jee, Kacico, to jsem nevedela, zes take byla na laserovce. Ja na tom byla pred cca 11lety :-), diptrie jsem mela necele 4. A nemohu si to vynachvalit, ani mi to zpetne neprijde tak bolestive, daly leky na bolet, byly tlumici, takze jsem to i zaspala, ale chtelo to tak 3 dny neschopenku :-) a nejhorsi byl ten prvni den…
Musim rict, tuk tuk tuk, ze si myslim, ze se mi drzi nula, nebo maximalne pul dioptrie, takze spokojenost uz pres 10 let!!!
A ocni lekar nepozna, ze jsem to podstoupila, jizvy se krasne zhojily!!!

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
23.4.08 10:22

ahoj určitě můžu poradit aby jsi na tu operaci šla protože máš ohromné štěstí v tom že ti ta operace vůbec jde uskutečnit tak s tím určitě bojuj a jdi na to budeš mít pak naprostý klid a nebude tě nic omezovat. vím o čem mluvím já totiž takové štěstí nemám moje jediné štěstí je to že snáším dobře kontaktní čočky vadu mám od malinka a nosím už 15 let čočky. žádná operace mi nejde a nemůžou mi jinak pomoci než těmi čočkami můžu každý den oslepnout mám silnou krátkozrakost a rozpadá se mi sítnice a to je mi 28 let čekám vytoužené druhé miminko (musím právě kvůli tomu mít císařské řezy) a dioptrií mám pro porovnání 24 :cry:
ale naučila jsem se s tím žít akorát se bijém dne kdy mi čočky už nepůjdou a to pro mě život skončí… psychicky protože v okolí mě nevidí jít s brýlemi ani s košem. už mám lenty jak jsou ty kolečka ve skle no děs.

tak snad jsem tě trošku podpořila a dodala odvahy.mějte se krásně a at jste ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
23.4.08 11:21

Jéva to je mi moc líto že máš až takové problémy, věřím že je to děs s tím neviděním, ale čočky jsou taky super věc,určitě Ti budou pomáhat napořád neboj, nic takového jako oslepnutí nebude :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
2.5.11 17:32

Ahojky mohu se zeptat na kolik taková operace přijde finančně? manžel má na jednom oku půl dioptrie a na druhém jednu a půl. A dělají to i v Teplicích? Moc díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
2.5.11 19:38

Ahoj
Já mám tuhle operaci za sebou taky,už před skoro 10 lety a ani jednou jsem toho nelitovala-Tenkrát mě to vyšlo něco kolem 20ti tisíc,dioptrie jsem měla 5,5 a 7,5-takže fakt hodně a i když jsem nosila spoustu let kontaktní čočky,šla jsem do toho,I mně varovali před tím,že při takhle silné krátkozrakosti se to může vrátit,mám zatím pořád jen 0,5 na obou očích,Byla jsem na laseru ve Zlíně u docenta Smečky a přístu i klinika na jedničku.Takže za mně-vřele doporučuji! :palec:

Příspěvek upraven 02.05.11 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasenaMadGirlNancy
2.5.11 19:43

Plánuji jít v říjnu o podzimních prázdninách, abych se kdyžtak stihla dát rošku do kupy…bolesti se ani nebojím, ale při čem mi zmrzl úsměv - je pravda, že týden před operací se nesmí nosit čočky?? Tak to bych asi jít nemohla, protože s brýlemi prostě ven nevylezu, ani v nich moc nevidím…mám 7 dioptrií na obě oči a to už jsou slušný popelníky…
A opravdu to nebolí? K čemu byste to přirovnali - myslím intenzitu bolesti? Bolest zubu? píchnutí včely…co já vím ještě…:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.11 19:49

Já si teda nepamatuji,že bych před zákrokem nenosila čočky.A bolest se dala v pohodě zvládnout Ibuprofenem.Oni předtím stejně dávají tabletky na zklidnění,takže si pamatuji hlavně to,že se mi chtělo pak celý den hrozně spát.Bolest to byla spíš tupá,takový nepříjemný tlak v očích.

• Citovat
  • Upravit
Kik
1801
2.5.11 20:00

To by mě taky zajímalo, jak je to s tím nošením čoček před operací. Taky bych bez nich nemohla existovat, brýle ani žádné nemám a na týden bych si je teda pořizovat nechtěla. O operaci taky uvažuju-teda až se mi podaří nastřádat korunky.
A koho doporučujete v Praze? Lexum? Nebo jsem ještě slyšela chválu na vojenskou nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.5.11 07:40

Holky ještě by mě zajímalo jak je to s tou skupinovou slevou,jelikož manžel bude asi volit tu nejlevnější metodu která je cca 10000kč. za jedno oko,jelikož jsem momentálně na mateřské a vyskakovat si moc nemůžem tak nevím jestli se ta sleva na to vztahuje a ještě kolik nás v té skupině musí být a jestli musíme být všichni operováni v jeden den. Díky moc. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Striker
18.5.11 16:08

Za par dni jdu na predoperacni kontrolu (lexum). Pani, ktera mi volala, aby potvrdila objednavku, me opravdu upozornila na to, abych 1 tyden pred kontrolou nenosil kontaktni cocky, ale pouze bryle.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex