Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc děkuji,já naštěstí taky nemusela spát na ubytovně,hned ten večer se uvolnila postel na patře,ale ubytovaná jsem tam byla.Předem mi nikdo nic neřekl,nevysvětlil.Zabalte si věci a přijeďte což se mi nelíbí.No podruhé už bude zkušená a doufám že to bude co nejpozději.
Ahoj, syn je taky po operaci (Transpozice velkých cév) operovali ho taktéž týden po porodu v Motole.
Nic moc zážitek, co? ![]()
Ale je to za námi, teda doufám, bude už jen dobře ![]()
Já teda musím říct, že sestry na kardiologii byly výborné, asi jsem měla štěstí ![]()
Nicméně jsem si to „užila“ na oddělení rizikového těhotenství v Motole, tam teda sestry i doktoři stáli za to
![]()
Founik, na chirurgii jsem slyšela zatím jen chválu!Vždycky je to n akoho narazíte, na tý kardiologii to nebyl fakt nic moc.My možná taky budeme ještě muset na reoperaci, ale doufám, že to bude až kolem těch 18ti let.Jinak nám volali v poledne, že odpoledne můžeme přijet, byli jsme od třetího měsíce života v pořadníku, na pátém se to povedlo.Takže já měla asi dvě hodiny na balení, vypravit dceru k našim, bylo to hrozný.Na druhou stranu-nmeěla jsme čas se stresovat, zato tu noc na herně jsme si to užila, a pak těch osm hodin, co jsem bloumala po celý nemocnici ![]()
To je nejlepší, když není čas na stres. Já si ani neuvědomovala, že mám dítě, natož že ho čeká tak vážná operace (i když jsem o tom věděla od 20.týdne) navíc mě zmrvili poporodní šití, takže jsem v době kdy měl těsně před operací - musela podstoupit znovu šití v narkóze (ten týden bolestí nikomu nepřeju - do toho starost na kardiu o prcka - nikdo mi neřekl nic, jak se koupe, přebaluje, oblíká, chová
)
Takže na nervy ani nebyl čas…ty přišly až po operaci, kdy jsem musela domů a volat ráno a večer do Motola v jakém je stavu ![]()
RyBANA píše:
To je nejlepší, když není čas na stres. Já si ani neuvědomovala, že mám dítě, natož že ho čeká tak vážná operace (i když jsem o tom věděla od 20.týdne) navíc mě zmrvili poporodní šití, takže jsem v době kdy měl těsně před operací - musela podstoupit znovu šití v narkóze (ten týden bolestí nikomu nepřeju - do toho starost na kardiu o prcka - nikdo mi neřekl nic, jak se koupe, přebaluje, oblíká, chová)Takže na nervy ani nebyl čas…ty přišly až po operaci, kdy jsem musela domů a volat ráno a večer do Motola v jakém je stavu
NO JE TO DĚS, ale už je vše ok?Přeju hodně zdraví
.Hlavně na tom oddělení jsem potkala tak statečný rodiče, že si ani neumím představit, jak bych to zvládala.My jsme měli smrtelnou vadu, ale řešitelnou.Byly tam děti, s ekterými se nevědělo, jak to vůbec dopadne.Třeba čekali rodiče na verdikt, jestli se miminko bude vůbec opreovat, nebo jestli umře ![]()
No to je taky hrozný.My to měli těsně před vánocema takže se straším synem jsme 22.12.zdobili stromek a zpívali koledy a malou operovali.Ale díky němu jsem těch 8hodin přetrpěla,přišla na jiný myšlenky.My měli taky smrtelnou vadu a řekli mi že před 2Olety by ji nezachránili.Užili jsme si své a na štědrý den jsme ji mohli vidět takže krásný dárek pod stromek.
katysimi píše:
No to je taky hrozný.My to měli těsně před vánocema takže se straším synem jsme 22.12.zdobili stromek a zpívali koledy a malou operovali.Ale díky němu jsem těch 8hodin přetrpěla,přišla na jiný myšlenky.My měli taky smrtelnou vadu a řekli mi že před 2Olety by ji nezachránili.Užili jsme si své a na štědrý den jsme ji mohli vidět takže krásný dárek pod stromek.
No před dvaceti lety bysme taky nepřežili,ještě že se narodili ted
ditrych píše:RyBANA píše:NO JE TO DĚS, ale už je vše ok?Přeju hodně zdraví
To je nejlepší, když není čas na stres. Já si ani neuvědomovala, že mám dítě, natož že ho čeká tak vážná operace (i když jsem o tom věděla od 20.týdne) navíc mě zmrvili poporodní šití, takže jsem v době kdy měl těsně před operací - musela podstoupit znovu šití v narkóze (ten týden bolestí nikomu nepřeju - do toho starost na kardiu o prcka - nikdo mi neřekl nic, jak se koupe, přebaluje, oblíká, chová)Takže na nervy ani nebyl čas…ty přišly až po operaci, kdy jsem musela domů a volat ráno a večer do Motola v jakém je stavu
.Hlavně na tom oddělení jsem potkala tak statečný rodiče, že si ani neumím představit, jak bych to zvládala.My jsme měli smrtelnou vadu, ale řešitelnou.Byly tam děti, s ekterými se nevědělo, jak to vůbec dopadne.Třeba čekali rodiče na verdikt, jestli se miminko bude vůbec opreovat, nebo jestli umře
Taky tak, řekli nám, že vada je neslučitelná se životem, pokud se neoperuje…
Jinak teď je všechno ok, já taky, Darek taky - ten ještě bere prášky na tachykardii, ale máme slíbeno zkusit teď v březnu vysadit ![]()
No já byla na pokoji s maminkou a její 6ti letou holčičkou, co měla snad jen půlku srdce v 6 letech 6 operací a nevědí co s ní dál…jak dlouho bude žít, jak ji případně operovat atd…no děs, ale holčička krásná, vypadala naprosto zdravá.
Pro ty rodiče to musí být fakt síla ![]()
Já ležela s mamkou a ty měli špatnou chlopeň sice žít bude ale budou jí muset stále operovat.Jsou to starosti s dítkama.První úplně v poho a pak tohle a ještě ani nevíme proč.
Taky nevíme, v rodině není se srdcem žádnej problém, asi prostě blbá náhoda ![]()
Já už zase kvůli tomu dalšího dítěte nejdu no…já teda vždycky preferovala jedináčka, ale mohlo se to změnit, tímto je to prostě fakt, že Darek bude jedináček no.
Pak taky teda byl hroznej pohled na to množství dětí na oddělení, co neměli jen tu srdeční vadu..strašně moc Dawníků a jinak postižených dětí - ty rodiče obdivuju - to bych nezvládla.
RyBANA píše:
Pak taky teda byl hroznej pohled na to množství dětí na oddělení, co neměli jen tu srdeční vadu..strašně moc Dawníků a jinak postižených dětí - ty rodiče obdivuju - to bych nezvládla.
Ale zvládla, taky jsem to musela zvládnout.Ono ti nic jinýho nezbyde
ditrych píše:RyBANA píše:Ale zvládla, taky jsem to musela zvládnout.Ono ti nic jinýho nezbyde
Takže malej toho má taky víc?
A už jste věděli něco před porodem, nebo to bylo překvapení?
No, překvápko, začalo to srdcem, ale to se pak ukázalo jako to nejmenší, vzhledem k řešitelnosti vady.No, mohlo by být i hůř, je to ale těžký, když víš, co víš