Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ditrych píše:
No, překvápko, začalo to srdcem, ale to se pak ukázalo jako to nejmenší, vzhledem k řešitelnosti vady.No, mohlo by být i hůř, je to ale těžký, když víš, co víš
Jej, tak to je mi líto. Já se znám - to bych nezvládla. Fakt lidi jako jsi ty obdivuju, nechápu, kde tu sílu berete. Chápu, že jinak to nejde, ale na druhou stranu nechápu…to je hodně zmatený že ![]()
Já jsme to asi měla o trošku jednodušší, že jsme měla dravou první ceru.No a pak s esouhlasem genetičky jsme šla do třetího, víc sourozenců- líp pro něj.Ale byla jsem podělaná strachy
, celý těhotenství, malý je pů rok, snad to bude ok ![]()
Držíme palce,a to je divné že vám to genetička dovolila pak tohle.
Teda já se omlouvám za ty překlepy, píšu jak tatar.No, já jsem původně chtěla děti max dvě, ale člověk míní, život mění ![]()
katysimi píše:
Držíme palce,a to je divné že vám to genetička dovolila pak tohle.
Myslela jsme to tak, že mi genetičky dovolola třetí, i vzhledem těm problémům s druhým dítkem,asi jsme to napsala nesrozumitelně
Jo tak takže máš nemocné dokonce dvě děti?A to třetí bylo chtěné ale neplánované?Já vždy chtěla dvě děti a před lety mi to předpověděla i kartářka že budu mít dvě ale o vadě ani slovo,možná bych si to rozmyslela.A kdyby tohle bylo první do druhého bych strachy už nešla.
Ne, já mám první di¨ítě zdravé, pak druhé- po operaci srdce, s jinými porblémy- pak mi genetička řekla, že klidně do třetího, že se to bude víc hlídat, takže mám ted mimčo, a to je snad zdravé
.Omlouvám se za zmatené psaní.JInak taky jsme měla šílenej strach!Ale kdybych do toho nešla. tak bych si to vyčítala
Aha já myslela že když si psala o Downech že máš zkušenost.Tak to jsem ráda že je v pořádku.
katysimi píše:
Aha já myslela že když si psala o Downech že máš zkušenost.Tak to jsem ráda že je v pořádku.
No downův syndrom nemá, ale máme jiný problém, takže moc v pořádku není.Takže jsem šla do třetího- s posvěcením genetičky
Milé maminky,
já mám sice dítko zdravé, ale sama jsem po dvou srdwčních operacích a s kardiocentrem v Motole mám ty nejlepší zkušenosti. Myslím, že některé z Vás hledají mouchy tam kde nejsou a ani netuší,jak vysoce odbornou péči Vaše dítko má. Na západ od našich hranic rodiče s takto nemocnými dětmi, tuto možnost vůbec nemají,Dětské kardiocentrum v Motole je pracoviště, které nemá v celé Evropě vůbec obdoby! Takže stěžovat si, že se nějaká sestra málo usmívá, je fakt směšný a malicherný.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s kardiocentrem v Motole. Jak to chodí při operaci malého dítěte? Mohou být rodiče s dítětem na pokoji či na JIP? Mám teď 6ti měsíčního syna a výhledově nás čeká operace srdce (operaci zatím odkládají vždy o měsíc). Moc jsem nepochopila, jak je to s tím ubytováním. Neumím si představit, že bych měla malého někde nechat samotného, když vím, jak je na mně závislý. Ještě se chci zeptat, jestli je k dispozici nemocniční odsávačka. Ještě kojím a snad ještě nějakou dobu vydržím. A ještě kolik dní jste v nemocnici byli? My máme kompletní defekt a-v septa (spíše předsíně) + nutnost plastiky chlopně.
lenbed píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s kardiocentrem v Motole. Jak to chodí při operaci malého dítěte? Mohou být rodiče s dítětem na pokoji či na JIP? Mám teď 6ti měsíčního syna a výhledově nás čeká operace srdce (operaci zatím odkládají vždy o měsíc). Moc jsem nepochopila, jak je to s tím ubytováním. Neumím si představit, že bych měla malého někde nechat samotného, když vím, jak je na mně závislý. Ještě se chci zeptat, jestli je k dispozici nemocniční odsávačka. Ještě kojím a snad ještě nějakou dobu vydržím. A ještě kolik dní jste v nemocnici byli? My máme kompletní defekt a-v septa (spíše předsíně) + nutnost plastiky chlopně.
Ahojky, tak u nás to probíhalo následovně.
Byli jsme na operaci fallotové tetraogie, malá byla 3 dny na pooperačním, tak jsem za ní mohla vždy na chviličku, ale jelikož jsem byla sama nemocná, tak jsem tam raději ani nechodila, byla jsem se podívat jen po operaci, byla stejně v umělém spánku, tak že mě nevnímala. Tuším že snad čtvrtý den po operaci šla už na normální pokoj a tam už jsem byla s ní.
Co se týče ubytování, tak v Motole je ubytovna, je to hned naproti dětské kliniky. V té samé budově, má pár pokojů i nadace Klíček, tak že je klidně můžeš pak zkontaktovat a zamluvit si u nich ubytování.
Celková doba pobytu v nemocnici byla cca 10dní.
Fassatka píše:
Milé maminky,
já mám sice dítko zdravé, ale sama jsem po dvou srdwčních operacích a s kardiocentrem v Motole mám ty nejlepší zkušenosti. Myslím, že některé z Vás hledají mouchy tam kde nejsou a ani netuší,jak vysoce odbornou péči Vaše dítko má. Na západ od našich hranic rodiče s takto nemocnými dětmi, tuto možnost vůbec nemají,Dětské kardiocentrum v Motole je pracoviště, které nemá v celé Evropě vůbec obdoby! Takže stěžovat si, že se nějaká sestra málo usmívá, je fakt směšný a malicherný.
To co píšeš je pravda jen z části, nezlob se na mě, ale přístup sester na dětském oddělení je opravdu strašný.
Měla jsem tu čest projít vícero oddělení a to chirurgie, ORL a Kardio, bohužel Kardio bylo a jak vidím je stále nejhorší.
Chybí tam lidský přístup, sestry né že se jen nesmějí, to by mi bylo fakt putna, ale klidně nechají ty děti řvát a je jim to fuk, že by řvát neměly. Jen že co má dělat matka, která pomalu tři dny nejí a musí si zajít na jídlo přes celou nemocnici a i když chvátá, tak to dřív než za půl hodiny nedá.
Odcházím dítě spí, pokoj přímo na proti sesterně, dítě na kyslíku, má brejličky, řeknu sestrám že spí, nechám otevřené dveře, aby když se vzbudí a plakala tak jí viděli, přicházím, dítě řve, celé fialové a sestry si vesele kafrají a smějou se na sesterně, to že jim tam dítě modrá je jim úplně fuk. ![]()
Ahoj holky doktorky, muj ma kvuli kompletni atrioventrikularni blokade PM, je ve spitale od pondelka a moment. je v Olomouci a ceka na MR… Pak se podle vysledku uvidi, zda je nutna aplikace defibrilatoru. Chtela bych se zeptat, jak to probiha, co vse se vymenuje, jestli se take pouze lokalne umrtvuje..? V patek byl v posilovne, odvezla ho rychla ale blbec podepsal reverz. Od pondelka je na telemetrii, byl i na zatezi ale vse fyzio. Ceka se na tu rezo ale je hodne pravdepodobne, ze mu to prp sichr daji. Rozepsala byste se mi tu nektera??? ![]()