Operace srdce

98
22.2.11 18:41

operace srdce

Ahoj,mám dnes již 26měs.dceru.Ale málem jsme o ni přišly.Druhý den po narození ji našly šelest na srdci a následně VVV.Měla dost komplikovanou vadu a po týdnu se to zhoršilo natolik,že ji museli operovat.Chyběla ji plicnice,dělali ji záplatu na komoře a plastiku chlopně.Dnes chodíme každé 3měs.na kontrolu a jednou za rok do Motola.Ráda bych se o tom s někým kdo zažil něco podobného podělila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
22.2.11 18:49

https://www.emimino.cz/…dicka-62641/

Ahoj, tady nedávno proběhla diskuze,pokud jsi ji nenašla.
Jinak stránky www.srdickari.cz , pokud je neznáš.

Holčičce přeju hodně štěstí a zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
22.2.11 18:51

Ahoj!My jsme též po operaci!Neměli jsme to tak akutní, přesto jsme měli smrtelnou vadu.Ted už chodíme do Motala jednou ročně, dvakrát do roka do Palackého, v Pze

• Citovat
  • Upravit
163
22.2.11 18:51

Nic podobného jsem naštěstí na vlastní kůži nezažila, ale moje teta se svojí dcerkou ano. Její život visel doslova na vlásku, ale vše dobře dopadlo a malé je dnes dvacet, studuje v Praze a překládá něco ve vládě. Od miminka pak neměla nejmenší problém. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
22.2.11 18:53

Jaké máš zkušenosti s Motolem? Myslím dojmy, chování sester, organizace atd.

• Citovat
  • Upravit
ditrych
22.2.11 18:53

A máte dořešenou genetiku?Jak se malá vyvíjí? Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
98
22.2.11 19:01

No byli jsme tam třikrát na ambulanci.Poprvé hrozný sestry dobrý,ale mudr.síla.Malá hrozně brečela a mudr.mi vynadala že nemám sebou čaj že ji neuklidním atak.A to jí bylo 6týdnů a dopředu jsme ani nic nevěděli pouze poslali pozvánku a bylo.A taky poprvé jsme tam strávili 4hodiny.A to popravdě udělali EKG a pak jsme 2hodiny čekali na mudr.Myslím že s těma nejmenšíma by neměli takhle zacházet.Ale na podruhé už jsme tam byli pouze 2hoĎky a mudr.byla v poho asi se poprvé blbě vyspala.A nahoře v nemocnici po operaci sestry na JIPU OK,ale ty na normálních pokojích už tak nee,ale dalo se to vydržet.Sice mám už druhé dítě,ale myslím že na takovýchto odděleních by měli být ty nejmilejší sestřičky protože každá mamka si tam užila s dítkem svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.2.11 19:04

Genetiku jsem moc nepochopila jak to dělají.Celý rodokmen jsme dohromady nedaly jelikož manžel se s rodinou moc nestýká.Takže pouze se ptají jak roste atak.Minulý rok to jí bylo 18měs.se mi zdálo že je malinká nás poslali na měření a tam se krásně vešla do tabulek jen nám mudr.řekla že bude menší tak 160cm,což je v poho.KAčka je od mala drobnější v 26měs.má 86cm a 10,1kg,ale jinak všechno OK.Je to hrozný čert a je jí všude dost,ale vzhledem k té vadě jsem ráda aspoň vím že je jí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.2.11 19:11

My máme primářku Bartákovou,a naposled byla celkem OK.Ale měli by tam mít nějaký plán „B“,protože jak vysvětlit malému dítěti že mu nebudou ubližovat.Zase se hrozím pozvánky čeká nás to v červnu.Náš mudr.na Mělníku je super ten to chápe a podle toho též vyšetřuje a malá řve jen vejde do ordinace a to je poměrně větší ale nedá si říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
22.2.11 19:12

No my jsme měli přímo podezření na gen vadu, trošku nám to zanedbali na kardiologii v Motole, to je na dlouho.Vaše malá se bude určitě vyvíjet dobře, my jsme to štěstí neměli.No a já mám také špatné zkušenosti se sestrama, nejen já, bylo nás tam víc, nebyly citlivé ani k dětem :nevim: , nic moc no.Ale operatéři jsou machři.Nevím porč jim to tam sestry kazí?Doktorka dole- myslím že je to ta samá, kterou máme my a nejste sama, kdo si na její chování szěžuje.No a to čekání, toje blbý, s novorozencem jsme čekali taky i 4 hodiny, síla.A pak ještě k protivné a arogantní mudře.Dole mám ale docela dobrou zkušenost se sestrama, lepší než Dr, zato nahoře

• Citovat
  • Upravit
ditrych
22.2.11 19:15

Aha. tak my máme jinou doktorku.Malej se bál, brečel, kupodivu :zed: a klidně by se hádala, na něj byla protivná, místo povzbudivého slova na něj štěkala, což mu opravdu pomohlo apod.

• Citovat
  • Upravit
98
22.2.11 19:16

To je pravda nahoře sestry nebyli nic moc,ale jen některé.Za to mudři nahoře úplně super.Mohla jsem volat i několikrát denně,a oni mi vždy řekli co a jak.A na JIPU v 6patře sestry byli taky super nechali nás u ní vždy jak jsme dlouho chtěli.Akorát mi vadilo to stravování že se muselo chodit tak daleko a když nebylo místo na oddělení musela jsem jeden den být na ubytovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
22.2.11 19:24
katysimi píše:
To je pravda nahoře sestry nebyli nic moc,ale jen některé.Za to mudři nahoře úplně super.Mohla jsem volat i několikrát denně,a oni mi vždy řekli co a jak.A na JIPU v 6patře sestry byli taky super nechali nás u ní vždy jak jsme dlouho chtěli.Akorát mi vadilo to stravování že se muselo chodit tak daleko a když nebylo místo na oddělení musela jsem jeden den být na ubytovně.

Já jsem spala na herně, na ubytovnu jsem odmítla jít.To jídlo- byla jsem i bez jídla, na jiupu hlídali, ale na oddělení?Řekli mi, že nemaj čas na hlídání

• Citovat
  • Upravit
ditrych
22.2.11 19:30

Jednu noc jsme měla trávit na ubytovně, to jsme odmítla.Nenechala bych ho tam samotného, viděla jsme tu péči, když tam byly děti bez rodičů.

• Citovat
  • Upravit
1214
22.2.11 21:30

Ahojda, i my po operaci v Motole (ale ne srdce, jiná vychytávka). Máme zkušenosti s personálem v Motole na dětské chirurgii veskrze pozitivní, teda až na jednu sestru, která mě jednou totálně psychicky rozložila. Jinak byly všechny na JIP zlaté a moc šikovné.
Teď už jezdíme jednou za rok k prof. Šnajdaufovi, to je borec, ručičky líbat by se slušelo říct :)
Na ubytovně jsem taky odmítla spát, nejdřív mě přímo na JIP nenechali, musela jsem být na patře, doprkna, teď jsem zapomněla, jak tomu říkali, roura nebo tak nějak. A pak jsme si pronajali privát přímo pod Motolem, než přeložily malou na samostatný pokoj a rozkojila se a tam už jsem s ní byla na pokoji na přistýlce naštěstí.

katysimi každopádně přeju holčince, ať už je jen a jen zdravá a dělá ti samou radost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty