Po operaci srdíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6378
15.2.11 14:46

Po operaci srdíčka

Ahojte :mavam: je tady něaká maminka co má mimi po operaci srdíčka?Nebo co na ni čekají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
15.2.11 15:43

Ahoj :mavam:

Darek je po operaci transpozice velkých cév :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 15:58

Tak jsem ráda,že tu nejsem sama.Kde jste byli a jak je to dlouho?My jsme byli před půl rokem v Motole.Lucinka měla na pravé komoře centimetrovou dírku,tak ji to „zašívali“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.2.11 16:01

V Motole hned po porodu. Vadu zjistili v Brně na velkým UTZ ve 20. týdnu, tak už jsem pak věděla co nás čeká.

Byl to nervák, ale jsou tam fakt machři :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 16:28

nám to zjistili až měsíc po porodu.poslali nás do Brna a odtud do Prahy.Jen jsm dalších 6 měsíců čekali až se tam uvolní místo,ale jsou tam fakt úžasní-doktoři,sestry,uklízečky…prostě všichni :potlesk: klobouk dolů co tam vše dokážou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.2.11 16:35

Jo mají tam strašně narváno, co jsem se bavila s maminkama, tak pokud se nejedná o akutní případ, tak ty čekačky jsou šílený 8-o

Jak často jezdíte na kontroly do Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 16:40

Po operaci jsme byli jen jednou-po měsíci.Řekli že je to vše krásně zahojené,tak chodíme každý měsíc jen v místě bydliště a do Prahy až za 3 roky.Pokud se ovšem něco nebude zdát doktorce v pořádku,tak hned.Jizvička se už taky krásně zahojila.Jen by mě zajímalo jak bude vypadat tak za 5 let.Mám strach aby se ji třeba ve školce nesmáli a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.2.11 16:54

Toho bych se nebála :-) Darek má jizvu přes celej hrudník a teď už je vidět fakt málo…kdo neví, tak nepozná, že se tam něco dělo :mrgreen:

Jinak Darek má taky ještě kdesi dírku (prd tomu rozumím) a teď teda se čeká jestli zůstane stejně velká nebo ještě líp, kdyby se zmenšovala…jinak by musel na katetrizaci a to nevím jak bych to teď zvládala. Přece jenom po tom porodu mi to nějak všechno pořádně nedocházelo :think:

Ale v Motole to neviděli tak zle, takže jsme tam od operace byli 2× a teď naposledy nám řekli, že máme přijet za rok :palec:

Pravidelně chodíme taky jen k té naší v Brně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 17:32

Tak to vám moc držím palce ať už nemusíte.No já bych to po druhé taky už prožít nechtěla.Operovali ji 4 hodiny a to bylo hrozné jen čekat a čekat.Na pooperačním v noci po operaci navíc měla problémy s dýcháním a musel za ni dýchat přístroj,tak sem jen seděla na ubytovně a čekala…fuj už nikdy víc.Nám ta jizva taky hodně bledne,tak doufám že to bude ok.a taky je pres celý hrudník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
15.2.11 19:13

Ahoj, hlásíme se do klubu srdíčkářů. Dcera byla na operaci v 7 měsících - defekt septa síní i komor. Ještě má jednu srdeční vadu, ale ta je zatím zanedbatelná, pouze kdyby se zvětšovala, musela by na další operaci. Jizvičku má taky přes celý hrudník, v září nastupuje do školky, tak jsem ji začala „připravovat“. Hlavně musím upozornit učitelky, aby to kdyžtak ostatním dětem vysvětlily.

Ani jsem nevěděla, že jsou v Motole takové dlouhé čekačky, my šly na operaci ani ne měsíc po prvním vyšetření v Motole :think:

Co popřát víc než hodně zdraví :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
15.2.11 19:19

já jsem teda měla taky už od narození cca dvoucentimetrovou dirku a na operaci jsem šla až v 10 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 19:59

Až v desíti?Tak to je mazec.Nám řekli,že kdyby se to neřešilo operací dožila by se asi tak 4let.To je věta na kterou do smrti nezapomenu!!!
Maxak: když už máte tak dlouho po operaci máte něaké omezení?Třeba v pohybu-časem ve škole tv a tak?Zatím to neřeším,ale s manželem rádi chodíme po hradech,rozhlednách a tak,tak jestli bude moct normálně s náma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.2.11 20:09

Nás nejvíc dostal doktor na tom UTZ ve 20. týdnu, kdy po půl hodině zkoumání srdce (vystřídalo se u toho víc doktorů) mi oznámil: Maminko neplačte, na to bude času dost. :zed:

No a pak jsem teda byla hodně vystresovaná z toho, že bez operace je tato vada neslučitelná se životem - to jsem málem omdlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
15.2.11 20:47

www.srdickari.cz
Dávám odkaz pro Ty, kdo ty stránky nezná.

Taky jsem po operaci srdce v 5 letech - Fallotova tetralogie. Dnes už medicína pokročila, tato vada se operuje v kojeneckém věku. Já jsem prvních 5 let strávila v nemocnici a s velkým omezením a dodnes si to pamatuju. Buďte rády, že vaše zlatíčka většinou jdou na operaci, pokud z toho nemají rozum.

Já pravděpodobně půjdu časem na operaci další, vada se musí opravit, ale pevně věřím, že ji ještě dlouho nebudu potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 20:53

Panebože někteří ti doktoři by se měli fakt zamyslet.Tohle mi říct tak nevím jak bych snášela zbytek těhotenství.V motole na pokoji se mnou byla paní s měsíčním miminkem a když ji na pooperační řekli že je malá na přístrojích a ona se jich zeptala jak tam bude dlouho řekli ji prý to může trvat i několik měsíců ať hned nehysterčí…fakt někdy zacházení jak ze psama. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová