Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte
je tady něaká maminka co má mimi po operaci srdíčka?Nebo co na ni čekají?
Tak jsem ráda,že tu nejsem sama.Kde jste byli a jak je to dlouho?My jsme byli před půl rokem v Motole.Lucinka měla na pravé komoře centimetrovou dírku,tak ji to „zašívali“
V Motole hned po porodu. Vadu zjistili v Brně na velkým UTZ ve 20. týdnu, tak už jsem pak věděla co nás čeká.
Byl to nervák, ale jsou tam fakt machři ![]()
nám to zjistili až měsíc po porodu.poslali nás do Brna a odtud do Prahy.Jen jsm dalších 6 měsíců čekali až se tam uvolní místo,ale jsou tam fakt úžasní-doktoři,sestry,uklízečky…prostě všichni
klobouk dolů co tam vše dokážou!!!
Jo mají tam strašně narváno, co jsem se bavila s maminkama, tak pokud se nejedná o akutní případ, tak ty čekačky jsou šílený ![]()
Jak často jezdíte na kontroly do Prahy?
Po operaci jsme byli jen jednou-po měsíci.Řekli že je to vše krásně zahojené,tak chodíme každý měsíc jen v místě bydliště a do Prahy až za 3 roky.Pokud se ovšem něco nebude zdát doktorce v pořádku,tak hned.Jizvička se už taky krásně zahojila.Jen by mě zajímalo jak bude vypadat tak za 5 let.Mám strach aby se ji třeba ve školce nesmáli a tak.
Toho bych se nebála
Darek má jizvu přes celej hrudník a teď už je vidět fakt málo…kdo neví, tak nepozná, že se tam něco dělo ![]()
Jinak Darek má taky ještě kdesi dírku (prd tomu rozumím) a teď teda se čeká jestli zůstane stejně velká nebo ještě líp, kdyby se zmenšovala…jinak by musel na katetrizaci a to nevím jak bych to teď zvládala. Přece jenom po tom porodu mi to nějak všechno pořádně nedocházelo ![]()
Ale v Motole to neviděli tak zle, takže jsme tam od operace byli 2× a teď naposledy nám řekli, že máme přijet za rok ![]()
Pravidelně chodíme taky jen k té naší v Brně ![]()
Tak to vám moc držím palce ať už nemusíte.No já bych to po druhé taky už prožít nechtěla.Operovali ji 4 hodiny a to bylo hrozné jen čekat a čekat.Na pooperačním v noci po operaci navíc měla problémy s dýcháním a musel za ni dýchat přístroj,tak sem jen seděla na ubytovně a čekala…fuj už nikdy víc.Nám ta jizva taky hodně bledne,tak doufám že to bude ok.a taky je pres celý hrudník
Ahoj, hlásíme se do klubu srdíčkářů. Dcera byla na operaci v 7 měsících - defekt septa síní i komor. Ještě má jednu srdeční vadu, ale ta je zatím zanedbatelná, pouze kdyby se zvětšovala, musela by na další operaci. Jizvičku má taky přes celý hrudník, v září nastupuje do školky, tak jsem ji začala „připravovat“. Hlavně musím upozornit učitelky, aby to kdyžtak ostatním dětem vysvětlily.
Ani jsem nevěděla, že jsou v Motole takové dlouhé čekačky, my šly na operaci ani ne měsíc po prvním vyšetření v Motole ![]()
Co popřát víc než hodně zdraví ![]()
já jsem teda měla taky už od narození cca dvoucentimetrovou dirku a na operaci jsem šla až v 10 ![]()
Až v desíti?Tak to je mazec.Nám řekli,že kdyby se to neřešilo operací dožila by se asi tak 4let.To je věta na kterou do smrti nezapomenu!!!
Maxak: když už máte tak dlouho po operaci máte něaké omezení?Třeba v pohybu-časem ve škole tv a tak?Zatím to neřeším,ale s manželem rádi chodíme po hradech,rozhlednách a tak,tak jestli bude moct normálně s náma. ![]()
Nás nejvíc dostal doktor na tom UTZ ve 20. týdnu, kdy po půl hodině zkoumání srdce (vystřídalo se u toho víc doktorů) mi oznámil: Maminko neplačte, na to bude času dost. ![]()
No a pak jsem teda byla hodně vystresovaná z toho, že bez operace je tato vada neslučitelná se životem - to jsem málem omdlela.
www.srdickari.cz
Dávám odkaz pro Ty, kdo ty stránky nezná.
Taky jsem po operaci srdce v 5 letech - Fallotova tetralogie. Dnes už medicína pokročila, tato vada se operuje v kojeneckém věku. Já jsem prvních 5 let strávila v nemocnici a s velkým omezením a dodnes si to pamatuju. Buďte rády, že vaše zlatíčka většinou jdou na operaci, pokud z toho nemají rozum.
Já pravděpodobně půjdu časem na operaci další, vada se musí opravit, ale pevně věřím, že ji ještě dlouho nebudu potřebovat.
Panebože někteří ti doktoři by se měli fakt zamyslet.Tohle mi říct tak nevím jak bych snášela zbytek těhotenství.V motole na pokoji se mnou byla paní s měsíčním miminkem a když ji na pooperační řekli že je malá na přístrojích a ona se jich zeptala jak tam bude dlouho řekli ji prý to může trvat i několik měsíců ať hned nehysterčí…fakt někdy zacházení jak ze psama. ![]()