Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, máte prosím někdo přehled, kde vyměnit Kč za Eura nejvýhodněji (KB, GE, ČSOB, Česká spořitelna)? Vůbec netuším, jak se pohybují poplatky za výměnu, kurzy atd. (V žádné z těchto bank nemám bankovní účet). Děkuji za všechny rady. Martina
kmacek píše:
Ahojky, máte prosím někdo přehled, kde vyměnit Kč za Eura nejvýhodněji (KB, GE, ČSOB, Česká spořitelna)? Vůbec netuším, jak se pohybují poplatky za výměnu, kurzy atd. (V žádné z těchto bank nemám bankovní účet). Děkuji za všechny rady. Martina
Ahojky,
My byli na dovče v cizině několikrát a vždy jsem měnila penízky ve směnárně Cash point. Mají vypsány kurzy a neberou si poplatek za výměnu. ![]()
Jo a měnila jsem tam i Eura do práce, když jeli kolegové na montáž na Slovensko ![]()
KačuliKačka píše:kmacek píše:
Ahojky, máte prosím někdo přehled, kde vyměnit Kč za Eura nejvýhodněji (KB, GE, ČSOB, Česká spořitelna)? Vůbec netuším, jak se pohybují poplatky za výměnu, kurzy atd. (V žádné z těchto bank nemám bankovní účet). Děkuji za všechny rady. MartinaAhojky,
My byli na dovče v cizině několikrát a vždy jsem měnila penízky ve směnárně Cash point. Mají vypsány kurzy a neberou si poplatek za výměnu.
Jo a měnila jsem tam i Eura do práce, když jeli kolegové na montáž na Slovensko
To máme bohužel trochu z ruky ![]()
nejvýhodnější je platit kartou přímo v zahraničí (ne vybíraz z bankomatu), je to bez poplatku, a přepočítá vá se kurzem deviza, který je lepší než valuta. Jinak téměř všechny banky mají na svých stránkách kurz.lístek, kde si to můžeš nechat spočítat, pak se ještě podívej do sazebníku na poplatek za směnu
Pokud bydlíš někde u hranic, tak nejlevnější mají vždy Vietnamci u hranic
V bankách je to podle mě na jedno brdo.Na netu na stránkách jednotlivých bank jsou jistě kurzovní lístky.
Můžu se také vetřít s dotazem. Jak je to s výběry v zahraničí? Mbank má výběry zdarma, ale nevím, jaký na to mají kurz.
Díky,
Halka
Dřív jsem vždycky měnila ve směnárnách v Praze na Václáváku - obešla jsem ho dokola a vyměnila, kde bylo nejlevněji. Vyšlo to mnohem líp než v bankách.
Teď vždycky nestíháme, a tak vezmeme honem kdekoli, co natrefíme…(ale bereme taky hlavně karty s sebou)
ahoj, pokud jsi z Prahy, tak vyborna smenarna je v Kaprove ulici: www.exchange.cz, neni tam zadny poplatek a kurz je tam vyhodnejsi nez v bance ![]()
Ahoj, máte někdo přehled, kde nejvýhodněji směnit v Praze Kč na Eura? Je pořád nejvýhodnější výše uvedená směnárna v Kaprově ulici? Dnešní kurz mají 27,1 Kč/EUR. Díky.
Na florenci http://www.goldenexchange.cz/ manžel tam měnil, akorát si musíš říct o ten VIP kurz, prej to dávají tomu kdo si řekne. Je tam kurz 27,01