Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, nejspíš se mi povedlo ztratit celou svoji zdravotní dokumentaci. Přestěhovala jsem se už před lety do Prahy a nedávno jsem si vyzvedla svoji kartu u bývalé lékařky, abych si ji přenesla k nové doktorce. Jenže jsme mezitím přestěhovávali byt a vyhazovali spoustu věcí a já ji teď prostě nemůžu najít.:-(. Stalo se Vám to někomu? Popřípadě jste někdo lékař, jak se to řeší? Potřebovala bych teď k doktorce zajít a hrozně se tam bojím, nevím co jí řeknu:-(. Navíc mě vůbec nezná když jsem u ní nová, nemůže mě potom odmítnout?? Všem moc děkuji za rady, jsem prostě trdlo. Davídek má první poslední a na své věci si nedávám pozor.
Myslím, že se bát nemusíš…lékař by měl být schopen dohledat věci jako očkování atd…eventuelně nějaké kopie ze zákroků, vyšetření atd…ale třeba se ozve nějaký „doktor“ a vyvrátí to…
peta h píše:
Ahoj všichni, nejspíš se mi povedlo ztratit celou svoji zdravotní dokumentaci. Přestěhovala jsem se už před lety do Prahy a nedávno jsem si vyzvedla svoji kartu u bývalé lékařky, abych si ji přenesla k nové doktorce. Jenže jsme mezitím přestěhovávali byt a vyhazovali spoustu věcí a já ji teď prostě nemůžu najít.:-(. Stalo se Vám to někomu? Popřípadě jste někdo lékař, jak se to řeší? Potřebovala bych teď k doktorce zajít a hrozně se tam bojím, nevím co jí řeknu:-(. Navíc mě vůbec nezná když jsem u ní nová, nemůže mě potom odmítnout?? Všem moc děkuji za rady, jsem prostě trdlo. Davídek má první poslední a na své věci si nedávám pozor.
Zkus zavolat sve bejvale doktorce a treba ji bude v PC. ![]()
Pokud jsi zdravá (myšleno tak nějak v normě) tak to neřeš, doktorka si založí novou kartu a bude
Ono to není nic neobvyklého, že ji člověk nemá, třeba u odborných lékařů se smí po 5 letech co se tam neukážeš skartovat.
V PC to bohužel nemá, protože všechno psala ještě ručně, počítač má asi poslední tři roky a to jsem u ní už ani jednou nebyla, takže šance to dohledat jsou asi mizivé:-(. No ale nic vážného mi nikdy nebylo a důležité věci tak nějak vím, jen nevím jak se na to bude tvářit:-(.
Buď v klidu
prostě řekni, že dokumentaci nemáš a tečka
moc bych to nerozváděla a je to ![]()
Optala bych se ůvodního lékaře, zda si neudělal kopii. Jinak základní údaje si určitě pamatuješ, tak toho dost s novým lékařem můžeš dát dohromady.
Muj manzel taky nema, nechaval si ji preposilat od byvaleho doktora do Prahy a nekde se to ztratilo, k novemu nedorazilo a stary tvrdi, ze ji odeslal
a nikdo nic neresil, jen se ho poptali, jestli ma nebo mel nejake problemy, jestli se s necim leci atd.
Taky bych to neřešila
kvůli tomu přece nepřestaneš chodit k doktorovi
O tom že by si dvoje bývalá dr, udělala kopii velmi pochybuju ![]()
Normálně běž k doktorce a řekni tak mě tu máte, kartu nemám a hotovo
![]()
Doktory stará dokumentace stejně nezajímá - pokud nejsi nějak vážně (nebo) chronicky nemocná. Vůbec to neřeš.
ahoj,
no není to ideální, ale už s tím stejně asi nic nenaděláš. Než půjdeš k novému lékaři, tak si doma sepiš pár věcí. Například: jesli máš alergii a na co, jestli jsi měla nějakou operaci, kdy a čeho, Jestli bereš, si brala dlouhodobě nějaké léky, informace o porodu (potratu), kolik dětí, věk, informace o rodičích, vážné choroby jako infarkt, mrtvice, rakoviny a podobně.Tvé vážnější choroby a nadstandartní očkování. To jsou věci co lékaře zajímají nejvíc.
A myslím, že když pak řekneš, že jsi jí ztratila, ale udělala sis seznámek, tak bude mít radost
a ušetříš čas, kdy by se Tě musel ptát a zapisovat.
Hodně štěstí ![]()
Neboj, doktorka ti zalozi novou kartu, jenom ji upozorni, na co ses treba lecila a tak.. jinak doktora hlavne zajima, jestli nemas proslou tetanovku a na to ti muze udelat krevni testy, takze zadny strasny maler se nestal ![]()
Jinak, mne nikdy doktori dokumentaci do rukou nedali, vzdycky to posilaji novemu doktorovi na zaklade zadanky, asi vedi proc… ![]()
Mockrát děkuji všem za rady a povzbuzení, příští týden tam zajdu i se seznamem, snad to dám dohromady, naštěstí mi nikdy nic extra vážného nebylo. Ono na tom, že to nemá dostat pacient do ruky opravdu něco bude:-).