Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Raději anonymně.
Můj muž dělá na směny,také hodně nočních.Taky pořád polehává,poklimbává na gauči.Leze mi to na nervy,ale zase ho chápu.Ty obrácený dny kdy v noci má den je hodně zatěžující pro organismus.A jak píšeš že dělá 24h v kuse
To bych pak taky byla hotová.
Buď ať změní práci a nebo si ty musíš zvyknout.Den po službě bych ho nechala a další den bych zašla na nějakou tu procházku.Promluv si s ním,proč se necítí dobře?Může to být z práce,únava a vyčerpání,že nemá dost nočního spánku.Pro každého noční práce není.
Dělá tu práci dlouho?
no tveho draheho bych pekne nahnala k lekari na komplexni vysetreni vcetne nabrani krve - jenom u praktickeho dr. mas na to narok jednou za dva roky a pokud by mu nic nenasli, tak potes…
osobne bych takovyho lemru doma nesnesla - coz az budete mit miminko doma, to by ani s kocarem nesel nebo nedej boze si jit hrat s ditkem na pisek, na prochazku ci do parku? ![]()
A o tom „zhloupnuti“ - neco na tom bude. Kamaradky manzel se stavebni prumyslovkou delal stavbyvedouciho a nechal se najimat za tezky prachy jako stavebni dozor na soukromych stavbach. Pak zkrachoval a udajne jako jedine vychodisko vydelku sel ridit tramvaj a pry to byl inteligencni sesup jak blazen. Navic o sebe prestal dbat - jeste, ze pry dopravaci v Pze fasuji pracovni obleceni.
Cimz teda nemam absolutne nic proti ridicum cehokoliv - naopak, co dva roky aktivne ridim, tak profesionalne bych to delat s tym vykvetem na silnici nechtela
.
U kamaradky to bohuzel nedopadlo - rozvedli se a jeste po rozvodu cca rok spolu zili v jednom byte a ona se dostala do takove faze, ze ho fyzicky i psychicky vubec nemuze vystat…a to spolu nejsou vic nez pet let…meli tenkrat cca petileteho kluka…
díky za povbuzení, asi možná doopravdy po něm chci něco nemožnýho…ale jak píšeš, leze mi na nervy to věčný nic nedělání, pořád jen napůl vrhůru..
dělá tu práci asi 2 roky - možná 2,5, ale poslední rok si vzal navíc službu o den navíc -tj. tři dny 24hod. dělá buď po+st+pá nebo út+čt+so, takže maximálně dva dny je doma vcelku-jeden den pomalu prospí, pak nemůže večer spát, tak sleduje tv a pak se vzbudí brzy ráno a celej den polehává..
nevím, proč se necítí dobře, když se zeptám, vyjede, ať si to zkusim sama, tohle dělat- jenže on dělal normálně rukama, ale není to tak placený jak by si představoval
tak radši nebude dělat nic a bude mít za to víc peněz, ale odrasovaný tělo ![]()
Hani, nic mu není, kvůli práci, kterou chce dělat, musí mít maturitu, takže chodí ještě každou středu do školy, takže doma je v podstatě jeden a půl dne pracovního týdne a so+ne nebo ne+po. a kvůli té práci před rokem podstoupil celkové vyšetření u doktorů a bylo všechno v pořádku, on je takovej až poslední dobou ![]()
Hani- my máme dítě, vždycky se pěkně staral, dělal 48 hod týdně, teď má o šichtu víc, nevim čim to je, čim víc leží tim víc by ležel ještě dýl… já si spíš myslím, že má nějakou tu krizi svojí - byl sportovec tělem i uší, aktivní, dva sporty dělal na lepší úrovni, potom si zlomil nohu a od té doby cca půl roku je jako vyměněnej - přád se „hroutí“, že co by kdyby ![]()
Ale zakladatelka pise ze dela jen 3 cele dny… takze 2 dalsi bych ho nechala uplne na pokoji, ale tyden ma dni 7, a jit na prochazku nebo do kina neni zas takovej vykon ![]()
Rekla bych ze hlavne zpohodlnel a zlenivel… muj muz teda nedela nejaky narocny smeny nebo tak, ale linej je uplne stejne
dostat ho na vylet s detma je pro me vycerpavajici jak lezt na Mount Everest
A ty poznamky, ze neni fit atd. Kdo je ted v zime??? Nevim me to zni jako vymluva, aby ditko nebylo, nebo aspon aby se odsunulo na dobu neurcitou…
A k tomu potratu - ma to za sebou kazda druha zenska, taky jsem se pak bala a taky jsem byla nervozni a nakonec jsem o tom dalsim tehotenstvi vedela jenom diky rostoucimu brichu, tak bylo pohodove ![]()
V tvem pripade hlavne prvne vyresim problem s partnerem. Pokud takovy nebyl neni duvod proc by sis mela zvykat, taky to nedelam, nechci, abychom za 10 let skoncili u scenare - chlap dojde z prace vyvali se na gauc a otevre pivo a pusti televizi, zatimco ja litam kolem deti, plotny a pracky.
Anonymní 9:26
Nahnat k dr. to nempomůže.je to oprvdu jen o tý únavě a otočeném režimu.
Když má manžel 3 noční tak i další večer chodí spát ve 2-3h ráno
Prý dřív neusne.Já vstávám s malým po 6 ráno a on by se budil až na oběd.Tak já ho budím ve 9 ráno a on je protivný a polehává celý den.Vlastně je na pěst
Ale jinak si rytmus neotočí nazpět
Je to těžký. ![]()
doriang - toho se bojím já, že to takhle dopadne, vyvalí se na gauč a usne… možná bych měla jít do práce, aby nemusel on tolik nahánět peníze a až pak mít dítě, ale zase na druhou stranu už nebudu chtít, bude mi 30 a už se budu bát-ještě víc ,pokud to jde
Anonymní píše:
Anonymní 9:26Nahnat k dr. to nempomůže.je to oprvdu jen o tý únavě a otočeném režimu.
Když má manžel 3 noční tak i další večer chodí spát ve 2-3h ráno![]()
Prý dřív neusne.Já vstávám s malým po 6 ráno a on by se budil až na oběd.Tak já ho budím ve 9 ráno a on je protivný a polehává celý den.Vlastně je na pěst
Je to těžký.
to asi psala Hanka, nahnat k mudr. je to pravda, jsem ráda, že to je takhle, on kdo to nedělá nebo nemá doma, tak to asi nepochopí a já t sama nechápu, ale budu se snažit, já lenost nesnášim, ale u něj to možná nebude tak uplně jen o lenosti ![]()
Já si myslím, že tohle není normální a myslím, že to je tou prací.Zkusila bych mu vymluvit takovou práci, třeba kvůli dítěti, které chcete, že by pro něj tady měl být co nejvíc a taky trochu víc peněz až bude muset živit vás oba.Pro tak mladýho kluka, ikdyž není vzdělaný, je tahle práce strašná.Pak bude myslet jen na blbosti a v hlavě nic nosit nebude a za pár let ho snad ani nepoznáš.Člověk si strašně lehce zvykne na pohodlí a na to, že nemáš zodpovědnost, což jestli chcete prcka musí mít.Já mám kamaráda, taky dělá na směny a noční a jediný co, tak se ten den vyspí do odpoledne a pak si volné dny tráví, jak umí.Je to o člověku a jeho pohledu na svět.Buď si ho chce užít, nebo promarnit.Pak je to taky na tobě, jestli chceš žít vedle takovýho chlapa nebo bys radši na procházku, na výlet apod.Radši bych nejdřív zkusila nějakou aktivitu, co rád předtím dělal a ikdyby mě nebavila, řekla bych že jsme si to pěkně užili a bylo to fajn a dodala mu náladu pro další příště.Ale tohle není tak lehký, takže hodně nervů a štěstí.
Anonymní píše:Anonymní píše:to asi psala Hanka, nahnat k mudr. je to pravda, jsem ráda, že to je takhle, on kdo to nedělá nebo nemá doma, tak to asi nepochopí a já t sama nechápu, ale budu se snažit, já lenost nesnášim, ale u něj to možná nebude tak uplně jen o lenosti
Anonymní 9:26Nahnat k dr. to nempomůže.je to oprvdu jen o tý únavě a otočeném režimu.
Když má manžel 3 noční tak i další večer chodí spát ve 2-3h ráno![]()
Je to těžký.
Můj muž i sportuje
Ale jak má nával šichet za sebou tak je nepoužitelnej.A kor takhle v zimě
Venku se být pořádně nedá a počasí jěště víc uspává ![]()
Rad tu moc není.
Holky tohle neznají,já sama dělám taky na směny,ale ne tak často v noci a můžu říct,že ty noční když už mám,tak je nesnáším
Jsem po ní jak praštěná.Musím pořád něco dělat.Jakmile si sednu tak konečná
můj je sportovec tělem i duší, ale v zimě nedělá nic a je pravda, že je přes zimu nepoužitelnej, možná je to takovej medvěd, protože v létě to je uplně jiný, samá aktivita, dobrá nálada a v zimě je jako puchejř ![]()
Ahoj,tak ja anonymne nemusim se nestydim,jinak pritel stava rano ve 4:15 a je v praci do 8vecer,dela honde tezkou fyzickou praci,tak prijde naji se a vykoupe se a spi treba dve hodky a jde na pc,pak je chvilku se mnou a jdem spat,jinak vykendy total prospi,ale u toho tvyho to nechapu,vzdyt tam nic nedela,no,hold si s nim budes muset promluvit
Dobrý den přeji všem, kdo nakouknou a těm, kteří odpoví. Omlouvám se za utajený článek, ale není mi zrovna z mé situace dobře.

z toho jsem se celkem vzpamatovala brzy. Ale problém je jinde-nevím, zda jít do dalšího těhu-strašně se bojím, ale na druhou stranu moc chci-povzbudíte mě??. 
- jsme spolu už dlouhou dobu cca 5 let, takže se docela dobře známe, poslední roky pracuje nebo lépe „pracuje“ na místě, které je vhodné tak pro důchodce - vrátnice, od té doby je líný, nic ho nebaví, dělá 24hod. služby a pořád jenom spí- pracuje 3celé dny v celém týdnu, chci jít na procházku, nemá zájem, chci tohle nebo tamto a jde nebo to udělá ale těch keců! strašně zlenivěl, pořád spí, nikdy takový nebyl a přijde mi, že i „zhloupnul“ je to strašně složité takto o něm psát, když si chci popovídat, řekne mi, že je všechno dobrý.
můžete mi prosím napsat, zda mám velké nároky, nebo je línej? určitě se budu snažit o nápravu sebe, abych ho pochopila, ale možná že línej je a potřebuji radu, jak na něj… 

Mám nějaké špatné období a nevím co s tím.
Začalo to takto, chtěli jsme miminko, osud nám nepřál a skončila jsem na kyretáži
Toť ke mě, a teď k mému partnerovi
ještě poslední věc, k tomu miminku - navíc mi nedávno řekl, že se zdravotně!!! necítí momentálně fit, že by chtěl, ale že není zdravej!!!! je mu 30 let! Nevyjádřila jsem se k tomu co řekl, zrovna lichotivě…
děkuji vám všem za přečtení… a za případné povzbuzení, rady apod.