Babičky prostě nejsou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
17.1.11 14:28

Babičky prostě nejsou

Tenhle článek je taky k zamyšlení:

http://www.novinky.cz/…babicky.html

Myslím, že je to dobré téma na debatu… Jak to máte u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.1.11 14:37

Pravda, že nejsou.
Máme sice 2 babičky, ale…
Moje máma je nezaměstnaná, alkoholička a dítě jí prostě nemůžu svěřit na dál jak hodinu, nehledě na to, že bych si bála, že malýho ze školky všas nevyzvedne.
No a druhá babička tátova přítelkyně sice Vítka strašně zbožňuje, ale bohužel pracuje na směny. Vím, že když to alespoň trochu jde, tak pomůže.
No a maminka mého muže už nežije a stejně bych jí taky nemohla dítě svěřit, protože byla psychicky nemocná a člověk nikdy neví, kdy přijde recidiva její nemoci.
Holt daň za to, že jsem si pořídila dítě mladá.

• Citovat
  • Upravit
15319
17.1.11 14:41

Já si pořídila první dítě ve třiceti a stejně ještě obě babičky pracují. Po práci pomůžou, pokud mají čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.1.11 14:41

No, taky jsem to dneska četla. já mám štěstí že mám mamku úplně úžasnou a tak trochu ze staré školy. Otec mi umřel když mi bylo 13 a od té doby je mamka jen pořád se mnou(nikoho si nenašla, kamarádek taky moc nemá), takže když přišlo na svatbu a bydlení, řekla jsem, že ji samotnou nenechám a máme byt hned vedle toho jejího(manžel naštěstí nebyl proti), takže teď když je v důhodu tak je tu vlastně pořád pro nás a jsme její priorita ( i když ta starostlivost taky občas leze na nervy),ale jsme vděčný-jak za pomoc s dcerou když je nemocná tak i třeba večer,vlastně jen díky ní můžem odejít na zábavu nebo kamkoliv. A jak tak koukám kolem tak to je hroznej luxus,opravdu kolem nás má babičku s takovým zájmem o vnoučata jen málo kdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
17.1.11 14:42

Máme 2 babičky,obě pracují takže na nějakou pomoc můžu zapomenout.Samozdřejmě,že někdy pomůžou,ale je to hodně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.1.11 14:44

Ahoj Juro. :mavam:
Ono už trochu babičkám starajícím se, vychovávajícím vnoučata odzvonilo.
Mají to babičky těžké.
Pokud se stanou babičkami krátce po 40 letech tak je čeká ještě 20 let dřiny a na vnoučata mají pramálo času.
A navíc jsou v tomto věku ještě dost aktivní na to, aby svůj volný čas , který konečně po celotýdením pracování nastává, věnovaly právě rozjíveným vnoučatům..Mají spoustu možností se realizovat a nebo jsou možná jen dost unavené z tvrdých podmínek v práci..Prostě né každá babi je urvaná z toho, že by měla pohlídat. :mrgreen:
No pak jsou tu babičky starší , v důchodu, ale ty už zase ze zdr. hlediska nejsou na tom tak, že by plnohodnotně plnily funkci babiček..Pořád je něco bolí, nebo musí každé ráno od 6 trávit život v čekárně čekáním na injekci a potom hurá do supermarketu pro 20 kostek slevněného másla.. :mrgreen:
A třetí kategorie jsou babičky, které CHTĚJÍ být babičkami se vším všudy, ale nikdo o ně nestojí, protože jejich babičkování ( pletení na děti, vaření,vyzvedávání, přespávání u nich atd) je vnímáno ( snachami a zetěmi) jako vměšování, zasahování do soukromí JEJICH rodiny, nevyžádané radění a vůbec - nanervy jdoucí péče.. :mrgreen: :mrgreen:

My máme babičky moc moc hodné, ale ani zdaleka to není ten typ popisovaný ve článku.
Hlídání nechci - ale když potřebuji nutně pohlídají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
17.1.11 14:44

Souhlasím s článkem.

Moje maminka byla babička jak ze sna, taková ta ze staré školy, ale před dvěma lety zemřela.

Tchyně je babička podle článku - krátce po padesátce, velmi aktivní v mnoha směrech, ředitelka školy, žena velmi inteligentní a moc hodná, pro kterou jsou ale vnoučata momentálně jen položkou v diáři, již si odškrtne, když ji jednou za 2-3 měsíce (symbolickým způsobem) splní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.1.11 14:46

Mám babi, tchýni, která kvůli svým dětem a vnoučatům pohne zeměkoulí, když na to přijde. Má sice od půl desátý poradu, které se mimořádně zúčastní i generální ředitel a zdrhnout prostě nemůže, ale od devíti do 9:45 je s náma v bazénu na plavání batolat. A nějak to udělá :nevim: :srdce: :srdce: Zavolat jí, jestli by si nechtěla vzít za 14 dní na dva dny dovolenou, že by hlídala, tak to skáče dva metry radostí - ona se nechce vnucovat, já jí zase děti nechci strkat furt, takže v tomto směru si to opravdu užívá …

Máma je druhý extrém. Aby děti viděla, musím je přivézt. Hlídat, to jsme ani ještě nezkusili - já na to prostě nemám nervy. Vím, že ona není „babičkovský typ“ - nouzi by neměly, ale tříleté dítě prostě bez dozoru být nemůže - a máma by poskytla skutečně jen tu svou přítomnost (někde) doma … nechce hlídat, má už „odsloužíno“,nebaví jí to … radši se věnuje „svým“ věcem … když jí požádám, napeče, navaří, dárky dětem nakoupí, i mně stačí říct, že se mi líbily tyhle boty, a už mám od ní peníze, to všechno jo. Ale není z těch, aby k tomu přistupovala aktivně. Jako druhá babí. Mimochodem, kočár s klukama vozila snad dvakrát. Proč taky. Jestli potřebuju pomoct, ať jí to prádlo přivezu, ona ho u sebe doma vypere. A nebo uvaří, ať se stavím pro kastrol s omáčkou a šiškou knedlíků. Proč bych jinak potřebovala hlídat … ??? :nevim: Není špatná, to vůbec ne, jen prostě není … klasická babička. teda klasická … jako třeba moje babička. její tchýně. No, to ještě, abych ty dvě srovnávala!!! A zvláště před mámou !!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nnella
17.1.11 14:47

Jj babičky jsou nedostatkový zboží :-(
Máme dvě,ikdyž…
S tchýní se nestýkáme,a moje mamka je nemocná a má co dělat sama se sebou,takže přijede na chvíli pohraje si smalou pokecáme a radši jede domů,protože vidím jak moc jí to zmáhá.
Takže je to jen na nás :-(

• Citovat
  • Upravit
18305
17.1.11 14:49

Tak to jste mě děvčata inspirovaly - možná si v Brně zřídím živnost s názvem „Hodinová babička“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.1.11 14:51
Jura007 píše:
Tak to jste mě děvčata inspirovaly - možná si v Brně zřídím živnost s názvem „Hodinová babička“… :lol:

Hlavně si nezřizuj živnost : Hodný( hodinový) strýček :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 14:55

Moje mamka se stane za pár dní poprvé babičkou. Bude jí letos 50 let a už teď vím, že babička bude strašná. Děti miluje, ale nějak víc ty cizí. Pracuje ve školství a přesně ví, co které dítě potřebuje. Co potřebuje to naše bohužel neví a ani nemá zájem (dle jejích slov není na to čas). Tchýně je až přehnaně starostlivá, pečovatelská a spoustu věcí si nechá líbit. Docela se děsím její výchovy, protože vnouče už bude mít druhé a když na to dojde, nechá se klidně i praštit, jen když bude dítě spokojené. Pak mám ještě babičku, která se sama stala babičkou ve svých 38 letech a nyní je jí 68. Výchova dítěte jí přijde jako hračka a tak mi neustále plánuje život po porodu. Bohužel jí během těch let nějak utekla realita a je schopná mi říct, že si dítě v necelém půli roce půjde utrhnou rajče. To jsou 3 extrémy, který mám v okolí.

• Citovat
  • Upravit
15319
17.1.11 14:55

Juro, zařiď si agenturu s půjčováním babiček a dveře se u tebe netrhnou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.11 14:56
Lizbeth píše:
Jura007 píše:
Tak to jste mě děvčata inspirovaly - možná si v Brně zřídím živnost s názvem „Hodinová babička“… :lol:
Hlavně si nezřizuj živnost : Hodný( hodinový) strýček :mrgreen: :mrgreen:

Hmmm, to už tady bylo, ale v práci. Měli jsme tam osmnáctiletou plánovačku výroby a chodil ji oblbovat skladník hutního materiálu… Takže do měsíce ho celá firma znala pod přezdívkou „Dutroux“… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
17.1.11 14:57
Jura007 píše:

V tom případě prosím rovnou zanes do svých úvah pobočku v Praze… :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová