Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jako, že byste nechtěli druhé hned teď nebo vůbec do budoucna ???
Někde jsem četla, že když uživíš jedno, uživíš i dvě…že náklady na to druhé nejsou tak velké, jako při prvním......ale zkušenost zatím nemám ![]()
Já myslím, že uživíte. Kočárek budete mít po prvním, pokud máte látkové pleny, tak taky, oblečení…
My na tom finančně lépe nebudeme, teď čekáme první děťátko, ale do budoucna, pokud to půjde, určitě uvažujeme o dalších… ![]()
chceme, chceme hned, ale manžel to prokláda takovými řečmi, že bych ho… nevím co, bojí se víc jak já, nepřizná si to a říká, že na to nemáme
já myslím, že máme, ale myslím až povyrostou děti, že na to mít nebudeme, tak se tu ptám ![]()
taky si myslim, ze s druhym ditetem uz nejsou takove vydaje, vybavu a obleceni a hracky zustavaji.. takze vydaje mas az pak jen na jidlo atd.. ![]()
Věřím, že byste to zvládli. Ale co kdybyste ještě chvilku počkali a sehnala by sis práci? Pak byste byli finančně stabilnější.
Ahoj myslím že uživíš, my máme ted druhé a kromě plenek jsme snad nic nekupovali. Kosmetiku jsme dostali a plně kojím. Potom v půl roce když začneš přikrmovat tak pokud budeš vařit není to taková zátěž. Myslím problémy začínají až děti začnou chodit do školy a nároky stoupají ale kdo ví co bude v té době
.
proto chceme dalsi dite, az budou malem tri-ctyri, protoze se nam to neprodrazi, a vybavu zdedi ![]()
myslím ,že 10tisíc by pro 4 lidi mělo stačit, pak bude práce, když děti povyrostou, takže víc peněz
Otázka, jak to budeš mít s prací. Nemůžeš čekat, že otěhotníš hned teď, navíc stejně teď nejspíš skončíš na pracáku, takže pokud by se ti povedlo sehnat práci a chvilku pracovat, aby jsi měla nárok na PPM a možnost zvolit si délku RD, tak by se určitě uvažovalo jinak. My taky vycházíme finančně tak akorát, ale druhé mimčo jsme chtěli a jediná možnost jak to bez nervů utáhnout je, že s druhým půjdu jen na dvouletý rodičák.
U vás by to bylo komplikovanější, proto bych asi nejdřív zvažovala to finanční zajištění. Mohla by jsi teď být na neschopence s rizikovým, pak bys po šestinedělí přepsala mateřškou na chlapa, ten by ti zvolil délku RP a přepsal to zpět na tebe, ale to je takových otazníků do budoucnosti, že bych se snažila to vymyslet ještě jinak. ![]()
wwpetule píše:
Ahoj myslím že uživíš, my máme ted druhé a kromě plenek jsme snad nic nekupovali. Kosmetiku jsme dostali a plně kojím. Potom v půl roce když začneš přikrmovat tak pokud budeš vařit není to taková zátěž. Myslím problémy začínají až děti začnou chodit do školy a nároky stoupají ale kdo ví co bude v té době.
ano toho se manžel asi bojí nejvíc
co bude, až povyrostou
jadviga píše:
myslím ,že 10tisíc by pro 4 lidi mělo stačit, pak bude práce, když děti povyrostou, takže víc peněz
naprostý souhlas, až budou větší, budeš moct zpátky do práce, snad nebude pak taková nezaměstnanost jako je teďka..
s tema detma a penezma je to fakt.. deti si uzijes ted, odrstou a pak uz nejsou starosti o finance a praci
Takze bych do toho sla ted, a pak muzes pracovat bez preruseni..
Já myslím, že to říká hlavně proto, že ta finanční záležitost je především na něm. On má tu velkou zodpovědnost jestli vyjdete nebo ne. Je to určitě pro něj velký tlak..
Myslím, že když s ním promluvíš a kupříkladu přesně rozepíšeš co kolik stojí, na čem ušetříš po prvním dítěti, tak se situace üklidní..
Zkušenosti máš, takže přece víš, kolik tě vyšly měsíčně pleny, UM, léky..Hodně věcí je poděděných, hračky všechny po malém..
Stačí mít argumenty..
Já myslím, že 10 tis na jídlo a drogerii pro 4čl. rodinu lze..
( pokud z toho ještě nechcete platit spoření , pojištění, telefony, atd..)
ano, kromě plen vše máme, manžel má děti rád, chce je, ale řeší to, že když bude chtít hrát hokej nebo tak, tak bude mít smůlu
Ahoj, anonym proto, že si myslím, že je to téma citlivé a i vy mi můžete odpovídat anonymně, předem děkuji.
Jsme rodina, máme jedno pomalu tříleté dítě, já nemám práci(možnost se vrátit do zaměstnání není-zkrachovali) a chtěli jsme mít miminko, osud rozhodl jinak a skončilo to kyretáží. Teď se bojíme jít do toho znovu, chceme, ale jsou tu důležité věci. Manžel má 18tisíc, já ještě naposled dva měsíce 7600,– bydlení nás vyjde sakum prásk na 12tis. nečekané výdaje a autobus 3tisíce. Zbyde nám cca 10tis. na měsíc na všechno, vycházíme tak tak, ale nijak nestrádáme a kupujeme co máme ráda - jídlo. Každý měsíc něco na sebe… Manžel myslí, že další dítě neuživíme, že na něj nemáme a že stojí dítě - dost peněz, tak se ptám, co vy? Jak jste na tom, nebo co si myslíte?