Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co dělat s otcem mého dítěte když dělá samé naschvali?
Napřiklad ted jsem mu sla dát malou do zítřka a protoze je u nich choditko co je me sestry a uz ho potrebuje i obleceni co jsem k jeho rodicum nakoupila a ma tam od segry mi rekl ze az mu vratim jeho veci ze mi to da.Uplne tu vru protoze vubec nevim o jake veci mu jde.Uz si vse odstehoval.Furt lice na socialku ze mu malou nechci davat,ze ji ucim sprosta slova(pani na socialce ho nechape) a takove nesmysli,navic mi jeho mati dluzi penize.Silena situace a ja se potrebovala nekde vyzpovidat aby neudelala nejakou blbost ted kdyz mame pred soudem o malou.Co by jste delaly na mem miste.Trpeli mu to?Jsem uz bezradna v tomhle.Dela ze sebe svateho otce,ale jde mu jen aby nejlepe neplatil alimenty vubec,nerikam ze ji nema rad,ale jde videt ze o to mu nejde ![]()
Hlavně buď v klidu.. nesmíš se nechat vytočit.. my to s přítelem zažíváme z druhé strany.. děti jsou u jeho bývalé nešťasné a taky se pereme, co s tím. a podobné naschvály máme na denním pořádku. Takže se zatím držíme hesla „hlavně klid“… jen nečekej, že tohle je nejhorší. Největší svinstvo jsou ty lži u soudu. To si právě užíváme..
ale s klidnou hlavou se všechno nechá. V případě nesnesitelného nas… vytahuji boxovací pytel. ![]()
Hlavně zachovej klid, i když je to těžké, já vím.
Máš nějaký doklad na ty peníze, co ti dluží jeho matka (nebo svědka)?
Jejda klid v tomhle případě je velice složite zachovat
ale držím se hlavně kvůli malé
Presne 27.1 nas ceka soud a uz ted je mi zle co bude vytahovat za svinstva ![]()
Jak dlouho muze takovej soud trvat?Mame to na 12:30 cele dopoledne urcite nebudu jist tak snad se jim tam nezhroutim.
Doklad bohuzel nemam,ale snazim se to nejak resit,proste jde o princip,ma tam veci jak male tak me sestry a on rekne ze mi je neda.Ja mela sto chuti mu jednu vlepit at se probere co rika.
Boxovaci pytel?No napadlo me ze bych mohla zajit na squash ![]()
ono je to jedno co.. hlavně ze sebe vybít ten stres.. o těch věcech bych řekla u soudu a požádala, aby nařídil jejich vydání.. to by neměl být problém. a na ty peníze se snažit získat uznání závazku nejlépe s rozhodčí doložkou.. to rozvodový soud určitě řešit nebude. musela bys to žalovat u civilního a beze svědků a bez papíru..
moc šancí není ![]()
Tak jde hlavne o ty veci,penize slo spis o princip kdyz neco slibi ze je vrati a nic se nedeje tak to svedci o chovani cele jejich rodiny.
Svoji jsme nebyli a muzu ted i rict ze nastesti ikdyz jinak proti svatbe nic nemam.
Ja se tak tesim az to budu mit za sebou.
A děkuji moc mi to pomohlo tak nejak vim co cekat a ze si muzu rict o ty veci ![]()
Hlavně buď v klidu.. vím, že to není jednoduché, občas mám taky pěkné nervy.. ale všechno se dá zvládnout. Máš maličkou ne? A pro tu bys přece vydržela horší věci
kdybys potřebovala právní radu, klidně se obrať. Jsem právnička a přítel taky, tak rádi poradíme nebo pomůžeme ![]()
No svou diskuzy jsem musela obnovit abych nezaklada novou.
Mala mi byla sverena do pece,byvalemu byli stanovene alimenty.
A co hned udelal kdyz vi ze bydlim mimo trvale bydliste a dost daleko od nej tak mi penize poslal na trvalou adresu tak ze je tam donesla pstacka ja nebyla doma tak se mu vratili s tim ze jsem je ja neprevzala.Co s tim delat kdyz nemam ucet a ucet nechci protoze ty pplatky jsou silene?A je normalni co dela a jeste napise debili sms proc se mu vratili alimnenty kdy muze za malou dojet????
nymphy píše:
No svou diskuzy jsem musela obnovit abych nezaklada novou.
Mala mi byla sverena do pece,byvalemu byli stanovene alimenty.
A co hned udelal kdyz vi ze bydlim mimo trvale bydliste a dost daleko od nej tak mi penize poslal na trvalou adresu tak ze je tam donesla pstacka ja nebyla doma tak se mu vratili s tim ze jsem je ja neprevzala.Co s tim delat kdyz nemam ucet a ucet nechci protoze ty pplatky jsou silene?A je normalni co dela a jeste napise debili sms proc se mu vratili alimnenty kdy muze za malou dojet????
Udělej si Mbank, je to zdarma.
No…normální to není, je jasné, že dělá naschvály - ale pokud nemáte v rozsudku přesně specifikováno, kam (na jakou adresu) mají být alimenty zasílány, tak vlastně nedělá nic špatného - myslím z pohledu soudu. Osobně bych to řešila zasláním doporučeného dopisu s přesnými údaji, kam má alimenty odesílat.
Nicméně nevím, jestli zrovna tohle je správný postup…
. Přeji pevné nervy ![]()
Napsala bych mu,ze snad vi,kde je tva aktualni adresa!A ze momentalne v ruce nemas doklad o tom,ze ti zaplatil,takze pockas jeste tyden a pokud ti penize jakkoli nedoruci,obracis se znovu na soud ![]()
Preju pevne nervy ![]()
U soudu by si asi nepomohla. On bude mít v ruce doklasd, že peníze odeslal na trvalé bydliště a pak že se mu vrátili. Asi bych si ten účet založila. Jsou to max. 200. Jsou to furt peníze za které můžeš malé něco koupit, to je jasné..ale pořád lepší takhle než se každý měsíc nervovat, jestli nějaké dostaneš…
No v mé situaci jsou teda 200 moc za ucet ![]()
Ale on adresu ma o to nejde ja si pro ne i sjedu ale ne vzdy v dany den a posta ma v podminkach psane ze je uklada az 30 dni a pokud me postacka nezastihne necha doklad,ale on to udelal schvalne tak ze dal nejmensi pocet dni co to muze na poste byt a navic dal ze penize se nemaji ukladat coz znamena kdyz me doma nezastihli tak penize vratili zpet jemu a me nenechali zadny listek.To je ten naschval jinak kdyby mi penize zaslal na mou adresu tak mi to nejspis nedaji protoze v obcance mam trvale jine.No u soudu pak tohle obstoji co jsem si zazila mam uzasnou soudkyni
A kdyz ji reknu jak se veci maji tak at ma jaky chce papir v ruce ja si sezenu z psty jak to zaridil a normalni clovek uvidi ze v tom je viditelny naschval co udelal.Jejda ja jsem na nej tak nastvana!!!
Je úplně jedno jaké máš v občance trvalé bydliště. Mám taky jiné a na novou adresu, kterou nemám v občance mi chodí mateřská a v poho. A neprojedeš víc než ty 200 když si ji tam pojedeš vyzvednout? A někdo tu psal, že mbank se poplatky neplatí, ale myslím, že to je limitováno nějakou sumou peněz, která na účet musí přijít. Chtělo by to se optat. Nebo založit účet dceři, dispoziční právo budeš mít jen ty a u gemoney je to úplně zdarma, neplatí se vůbec nic do 10let věku dítěte.Ale nemáš kartu.
Jo cesta.Vlakem kvuli male me tam vyjde se zakaznickou slevou 280 tam a 280 zpet,jsou do 3 a pul hodky vlakem
ale jednou za mesic bych tam jela ,jen proste podle toho kdy mi dojde materska tak neni uplne presna
Tak to je super ja to pozjistuji jestli mi to opravdu daji
diky ![]()