Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
anonymní, to jsem si myslela taky, nakonec jsem tam šla s ním, chlap potřebuje držet za ručičku, aby jsi s ním hnula a to mám dinosaura, po dělaný z doktorů je stejně jako má 3 letá dcera, ale posezení mu pomohlo natolik i vykecání se, že mě to až překvapilo. Najednou i chodí s holkama plavat a hraje opět mezi starouši hokej, jen tak pro zábavu, dřív to vypadalo naprosto stejně jako u vás, prostě stav vyhoření, tam pak jiná pomoc bohužel není ![]()
Tak to ja i v 18letech se po sobotnim flamu davala do kupy tyden.
Tim nemyslim z opice, ale z nevyspani. ![]()
Urco bude tvuje zlaticko v pohode, jen by mu asi ta zmena prace prospela, i kdyz jsi psala, ze v lete mu to vyhovuje. Ona ta jedna smena na vic udela hodne. Kdo se behem zimy neciti tak nejak blbe, a k tomu kdyz ma takovej zaprah. Ani si nechci predstavit, jak pomalu mu to musi na te vratnici utikat. ![]()
já zkusím poslední věc, počkat do jara, jakmile ožije, bude to ok, takhle se chová od začátku zimy, je to náročný - pro mě to zvládnout, kdyby aspoň zalezl do ložnice a tam spal ale on leží v centru veškerýho dění-v pokoji obývacím ![]()
Zakladatelko,pochopila jsem správně,že ty nepracuješ?(omlouvám se,jestli se pletu,anonymních přispělo hodně a drobet se v nich neorientuju)
Pokud jsi celý den doma a přítel má takovou práci,nedivím se,že je nepoužitelný.Jak už tu bylo psaný,tak nedostatek pravidelného spánku dělá divy,nečinnost taky,takže se příteli nedivím,že je takový,jaký je.Podle mě,by si měl najít pořádnou práci.A ty,jestli nepracuješ,tak taky.Přítel si může říkat,že zatím co ty si válíš šunky doma,on chodí do práce,je unavený a ty nevíš roupama co bys vymyslela za aktivity.
Vím,co dokáže spánkový deficit,mám velké problémy se spaním,už si ani nepamatuju,kdy jsem spala celou noc,jedno ale vím,jsem permanentně unavená,otrávená a nejraděj bych celý den ležela.Vím,že to není dobře,ale na procházku by mě nikdo nedostal ani párem koní.
cernus, mají tam televizi, teoreticky je to pohoda - ale tam na pár měsíců možná na pár šichet, asi toho má moc, ještě chtěl kvůli penězum přibrat jednu dvanáctku, tak fakt nevím… zas má školu… do té ho také všede nepustí - kor ve zkušební době
to je hrozný fakt, se tady plácám od ničeho k ničemu, nepomůžu mu, asi mi nezbyde, než na mimi zapomenout a jít do práce aby se on srovnal a mohl dělat za míň v normální práci
jsem z toho už zoufalá
bamba - jsem na mateřské, na brigádu bych šla, ale není tady u nás moc možností jít o sobotu a neděli třeba do tesca apod. a navíc nevím, kdybych na tu šichtu šla tak jestli by mi chlap doma neusnul
to fakt nemohu dát ruku do ohně, protože on je schopen usnout i ve stoje
a opravdu to nemá lehký, a možná mu to dávám hodně sežrat
ale fakt už nevím co s nim.
Já si myslím, že by měl změnit práci…Totiž jsou dva druhy lidí-ti co snesou málo a ti co snesou dost až moc…
Můj manžel to rád dělí tzv. na "Slabé kusy a silnější kusy
Omlouvám se-snad jsem se nikoho nedotkla-ale já otevřeně přiznávám, že mu dávám za pravdu ![]()
A otevřeně přiznávám, že konkrétně já patřím k těm slabým
Jak po fyzické stránce, tak po psychické..........
Prostě ti to vysvětlím na sobě…mě stačí sebemenší problém, málo spánku, špatnej spánek-tak mám celej den takovej útlum a cítím se hlavně psychicky špatně ![]()
Mám teď hodně tenhle útlum od předminulého týdne, kdy marodila dcerka-kdy celý den probrečela, prokňourala, nechtěla jíst-prala jsem se sní abych do ní dostala ATB-v noci špatně spala atd atd.........A já se od tý doby cítím úplně nemocná, vyčerpaná-jak psychicky, tak fyzicky-včera zrovna jsem od rána tahala nohy za sebou, měla jsem pocit, že všechno je 3krát těžší než normálně a chtělo se mi brečet-nejradši bych někam zalezla a jenom polehávala a spala........A přesně je pro mě problém i jít s malou ven-vůbec se mi nechce…nic se mi nechce ![]()
A naopak můj manžel-je mu 54 let-má nesmírně těžkou jak fyzickou, tak psychickou práci-jezdí s kamionem tzv.turnusové šichty-odjíždí ve 2 v noci do práce-do Prahy a fachčí do následujícího večera přibližně do 21. hodiny večer-takže tak 20 hodin, pak si 3-4 hodinky zdřímne na lehátku, které je široké asi 40 centimetrů a většinou o půlnoci zase nakládá a jede zase celý den-přijede domů-je doma dva dna a zase jede tu samou šichtu-a musim říct-že před nim smekám, pač i doma je aktivní, nepoléhává-kouká do noci na telku a pak ráno vstane s námatřeba v 6 nebo v 7 a už plánuje, co dneska zařídí, co udělá, kam půjde s malou
![]()
Kolikrát mu říkám-ať jen tak lenoší, že ho brzo klepne pepka, nebo jinak vážně onemocní, ale on je typ člověka, že nemůže být prostě+ v klidu
![]()
Já bych na jeho místě chcípla a to přiznávám na rovinu a otevřeně-nesnasla bych jenom setinu z toho-co on..................
Omlouvám se za román-ale chtěla jsem tím jenom nastínit, že u tvého manži to bude tak nějak všechno dohromady-fyzicky, psychicky-prostě jedno s druhým, protože on je možná ten typ člověka-co prostě snese málo(nemyslím to nějak zle)
Takže možná normální práce-kdy bude odcházet ráno a odpolko se vracet-možná by to spravila ![]()
Ditto - můj muž asi bude slabší po psychické stránce, to jedině, po fyzické ne, to vím určitě - ale co není…
podle mě má nějakou depresi, nebo spíš krizi, protože i přestal chodit na pivo s kamarády ![]()
Jo tak asi jak píšou holky-takový to vyhoření, útlum-ano ten pocit znám ho taky-kdy má člověk pocit, že se mu nic nechce, že nemá nic smysl.....depka, krize-jasně.....možná to jaro, léto, že ta energie zase přijde
jenže se bojím ,že to zase přijde a každou zimu se to bude opakovat
ale tak, když to nebude nic víc, možná se dá zvyknout ![]()
Anonymní píše:
bamba - jsem na mateřské, na brigádu bych šla, ale není tady u nás moc možností jít o sobotu a neděli třeba do tesca apod. a navíc nevím, kdybych na tu šichtu šla tak jestli by mi chlap doma neusnulto fakt nemohu dát ruku do ohně, protože on je schopen usnout i ve stoje
a opravdu to nemá lehký, a možná mu to dávám hodně sežrat
ale fakt už nevím co s nim.
Aha,tak to jo,nemá to chlapec lehký(ty taky ne),myslím si fakt,že je vyčerpaný a to nicnedělání v práci musí být ubíjející.Navíc jestli je tam sám.
Asi by to chtělo si o tom promluvit,ujistit ho,že se nezlobíš a chápeš ho.Že si myslí,že je nemocnej může být tou vyčerpaností.Nejlepší by bylo zvážit,co je pro vás důležité.Jestli zdraví,škola,práce nebo další dítě.
Anonymní píše:
můj je sportovec tělem i duší, ale v zimě nedělá nic a je pravda, že je přes zimu nepoužitelnej, možná je to takovej medvěd, protože v létě to je uplně jiný, samá aktivita, dobrá nálada a v zimě je jako puchejř
Můj přítel teda sportovec neni,ale jinak plně souhlasím.Přes zimu se mu nic a nikam nechce a jakmile začne jaro,dostane náladu,probere se a žije
Jinak ten můj taky dost pracuje,byla doba,kdy byl v práci víc jak půl roku 12-15 hod.denně bez dne volna,někdy tam i spal
Já bych se už dávno zhroutila.Když měl pak po dlouhý době den volna,chtěl ho trávit podle sebe a odpočívat,tak koukal na televizi a nebo si čet.Do dneška nechápu,jak jsem to mohla vydržet,pořád sama,žádný společný aktivity,procházka,nic.Snažila jsem se to chápat,i když ne vždycky mi to šlo.Ještě štěstí,že nemáme zatím děti.Ted je na tom přítel s časem líp,aspon 1 den je o víkendu doma.CHvíli teda kouká na televizi,ale pak mi jde pomoct třeba s úklidem apod.Snaží se mě vzít i do kina,na večeři apod.i když to teda neni zas tak často,ale chápe že nežije sám a že o vztah musí taky trochu pečovat aby nevyhnil ![]()
bamba- já nevím, dneska jsem s nim telefonovala, našla jsem nějakou práci - ptala jsem se jestli by ho to bavilo atd. a on, že práci má a už dělat nic nechce. Je opravdu jako „zombí“ jakmile se oteplí a má ty svý ryby,tenis,apod.. tak je spokojenej,ale jakmile je zima, tak je to příšerný-teda až letos mi to přijde přímo neskutečný,doktora nepotřebuje,pracovat nechce,nejlépe snad aby měl důchod
momentálně mám chuť dítě sbalit, prásknout dveřma a vrátit se až na jaře, protože se obávám, že to skončí hádkama, když se neprobere. ![]()
mahdalka-vidím to stejně v tom ,že když je pořád v práci, chce si taky vono zařídit podle sebe, ale ležet na gauči a čumet na bednu…
mě to tak poslední dobou sere ,že nevim co s tim, on mluvit nechce a připadá si ,že je to normální dělat ve 30 letech práci vhodnou pro důchodce, celejch 10let dřel za pár šupů a zjistil ,že víc peněz se dá vydělat tim že bude dřepět ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi.
Já bych řekla ,že je to od každého trochu.
Je zpitomnělý z těch směn..Je to opravdu blbá práce a ačkoli nic vlastně nedělá, tím víc je to úmorné..Furt je nedospalý, nic ho nenabudí..nikdy nedožene normální režim..
Tím pádem už to bere jako standart. Podleh tomu útlumu a možná se v tom i našel.
Ohledně zhloupnutí.. no nevím , není to jen tím, že jsi si toho všimla až nyní..člověk má dlouho nasazené růžové brýle a možná až nyní jsi pochopila jeho akční myšlenkový rádius..
Možná si jen nedovede při tomto stylu práce ještě představit ten kolotoč s mimi..
A další varianta je, že má nějaké psychické či fyzické problémy, které ti tají..
Chce to nátlak..možná trochu žárlivosti, možná se chytne za rypák..a hodně by zřejmě vyřešila změna práce..