Po operaci srdíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
15.2.11 21:37

Ahoj, tak se taky hlásím do klubu.Dcerka, necelé 2 roky má defekt septa síní,cca 9mm.Zjistili jí to v 6 měsících.Na kontrolu chodíme jednou ročně, ale bohužel na operaci asi bude muset jít.Už ted je mi z toho na nic :cry: …Jinak všem hooooodně zdravíčka :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
15.2.11 21:39
Jana206 píše:
www.srdickari.cz
Dávám odkaz pro Ty, kdo ty stránky nezná.

Taky jsem po operaci srdce v 5 letech - Fallotova tetralogie. Dnes už medicína pokročila, tato vada se operuje v kojeneckém věku. Já jsem prvních 5 let strávila v nemocnici a s velkým omezením a dodnes si to pamatuju. Buďte rády, že vaše zlatíčka většinou jdou na operaci, pokud z toho nemají rozum.

Já pravděpodobně půjdu časem na operaci další, vada se musí opravit, ale pevně věřím, že ji ještě dlouho nebudu potřebovat.

Tak mi máme po operaci fallotovy tetralogie, malému bylo 5 měsíců, za týden jsme byli doma, děti se dokážou úžasně hojit a vypořádat se s tím

• Citovat
  • Upravit
ditrych
15.2.11 21:45

Jinak operace trvala 8 hodin,bylo to šílenýýýýýýýýýý, to čekání.Navíc pro mě neměli postel, na ubytovnu jsem nešla, samozřejmě, celou noc by probrečel, bylo to náročný, jsem štastná, že je to za námi.Machři tam jsou, ale přístup tedy noc moc, co jsme tam byli rodiče,tak jsme občas tedy nechápali

• Citovat
  • Upravit
105
15.2.11 21:58

Tak i já se k vám přidávám.mám 5 měs. chlapečka a jsme zatím v začátcích.Máme určitou vadu na srdíčku,zatím ještě i doktoři tápou.Malej nám zapomíná ve spánku dýchat,máme zatím hraniční bratykardii,tak se vyčkává,nechtěji nás tak malé ještě operovat.Je to šílené.Jsem pořád jak na trní,nemůžu spát,pořád ho kontroluju,jestli dýchá,nevěřím ani monitorum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
15.2.11 22:02

Nám trvala 4 hodiny,ale fakt děs ten strach.
Adriano neboj se.Pokud půjdete dopadne to dobře.Teď jde ten pokrok tak dopředu,že se nestíhám ani divit 8-o Malá měla defekt komorového septa a po 10 dnech jsme byly doma.Do Prahy to máme něakých 400km a dali nám i sanitku na odvoz.Já sem teda natrefila na samé super lidi a nemůžu si tam stěžovat na nikoho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
15.2.11 22:06
Julliet píše:
Tak i já se k vám přidávám.mám 5 měs. chlapečka a jsme zatím v začátcích.Máme určitou vadu na srdíčku,zatím ještě i doktoři tápou.Malej nám zapomíná ve spánku dýchat,máme zatím hraniční bratykardii,tak se vyčkává,nechtěji nás tak malé ještě operovat.Je to šílené.Jsem pořád jak na trní,nemůžu spát,pořád ho kontroluju,jestli dýchá,nevěřím ani monitorum.

Tak to držím palce. Malej nám zase upadal do hypoxického šoku, no jen nám řekli tak si zavolejte záchranku a bylo, stejně jsme museli čekat, nebylo to zas tak akutní.Držím vám hrozně moc palce at vše dobře dopadne.A jedno je jisté, v Motole jsou fakt machři

• Citovat
  • Upravit
6378
15.2.11 22:06
Julliet píše:

Jejda tak to je hrozné.Přeji vám ať se brzy přijde na to co vás trápí a už bude se to jen lepšit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
15.2.11 22:48
miriskaw píše:
Adriano neboj se.Pokud půjdete dopadne to dobře.Teď jde ten pokrok tak dopředu,že se nestíhám ani divit 8-o Malá měla defekt komorového septa a po 10 dnech jsme byly doma.Do Prahy to máme něakých 400km a dali nám i sanitku na odvoz.Já sem teda natrefila na samé super lidi a nemůžu si tam stěžovat na nikoho. :palec:

Já vím,co doktoři umí :srdce: ,mám jednoho doma,sama jsem makala 6 let na traumatologii..ALE,jakmile se je něco s malou,jsem hysterka,jsem schopná sebou fláknout i u odběru a to jsem sama nabrala krve!!Nevim jak něco takovýho ustojim…Jsem holt blázen, ale já jí tak miluju :srdce: …Radši bejt nezdravotník, nevědět ty rizika…to je fakt lepší, pak bych se neměla v čem patlat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
16.2.11 11:14
miriskaw píše:
Adriano neboj se.Pokud půjdete dopadne to dobře.Teď jde ten pokrok tak dopředu,že se nestíhám ani divit 8-o Malá měla defekt komorového septa a po 10 dnech jsme byly doma.Do Prahy to máme něakých 400km a dali nám i sanitku na odvoz.Já sem teda natrefila na samé super lidi a nemůžu si tam stěžovat na nikoho. :palec:

U nás 6 hodin a po operaci jsme museli do Brna, páč taky nebylo nikde místo. Takže nervičky jely..

Ale jinak jsem taky natrefila na samé super lidi. Teda na kardiologii. Na porodním to bylo psycho a o tom že mě za týden po porodu museli přešívat radši ani nemluvím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
16.2.11 12:20

omezení nemám,jako neuběhnu třeba dlouhou trasu,ale jinak dělám všechno úplně normálně,dkonce i porod jsem zvládla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
16.2.11 12:20

Ja mam taky dceru po operaci srdicka- defekt sinoveho septa a pri operaci zjistili jeste spolecne usti plicnich zil. Uz je to rok co je po operaci, pristup v Motole dobry, ja jsem taky zdravotnik a v tu dobu jsem byla v 16.tydnu a bylo to o nervy a nesla jsem to vsecho tezce :-( Nejhorsi bylo odevzdat dceru do rokou anesteziologa a cekat az bude po operaci.Navic dcera vyzvracela premedikaci, takze vsechno vnimala a ptala se doktora jestli si muze vzit sebou plysovou mysku- to ji povolil- a jestli muzu jit s ni…tam jsem zacala brecet a odesla jsem. A pak jsem ji videla kdyz ji vezli ze salu, byla na pristrojich a tu mysku mela polozenou u hlavicky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
16.2.11 12:33

ty jo fakt šílené.není co závidět… já sem taky měla zajímavý porod.dlouho sem přenášela,tak mě ho museli vyvolat.to trvalo 3 dny,když sem konečně porodila zjistili že mám placentu jakoby srostenou z dělohou tak mě museli uspat a malou sem viděla až za 8hodin.na druhý den sem strašně krvácela,tak zase uspaní a zase sem s ní nebyla.potom samozřejmě byl boj s kojením,protože se nechtěla přisát.někdy to je hold zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
16.2.11 12:49
Lilik píše:
Ja mam taky dceru po operaci srdicka- defekt sinoveho septa a pri operaci zjistili jeste spolecne usti plicnich zil. Uz je to rok co je po operaci, pristup v Motole dobry, ja jsem taky zdravotnik a v tu dobu jsem byla v 16.tydnu a bylo to o nervy a nesla jsem to vsecho tezce :-( Nejhorsi bylo odevzdat dceru do rokou anesteziologa a cekat az bude po operaci.Navic dcera vyzvracela premedikaci, takze vsechno vnimala a ptala se doktora jestli si muze vzit sebou plysovou mysku- to ji povolil- a jestli muzu jit s ni…tam jsem zacala brecet a odesla jsem. A pak jsem ji videla kdyz ji vezli ze salu, byla na pristrojich a tu mysku mela polozenou u hlavicky :huban:

Beruška malá.Mám úplně stáhlý krk.Bylo to fakt šílené dívat se jak ji odvážejí na sál :cry: jen jsem stála a dívala se.Jak jsme pak byly už spolu na pokoji byla tam taky malá 4letá holčička co sebou všude nosila plyšovou myšku.I jak jsme šli 3maminky na rentgen měla ji sebou zabalenou jako miminko :-) .Ještě štěstí že si to Lucinka už nepamatuje.Byla malinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 20:22

Ahoj, i my už to známe na kardiu v Motole…
V 7-mi měsících dceři zjistili vrozenou srdeční vadu -podědila ji pravděpodobně po tatínkovi, ten ji měl taky. Na sál šla za týden od zjistění vady a kdyby neměla v době zjištění zánět průdušek, tak snad ani nepustili domů.
Výhoda byla, že jsem se nestihla ani pořádně bát a že jsem si říkala, že když to uměli před 35-ti lety, tak to teď budou taky umět.

Jinak na péči v Motole si nemohu ztěžovat, ale byly jsme tam pouze 10 dní…

Nechcete si založit uzavřenou skupinu? Nikdy nevíte kdo to čte a já začínám zjišťovat, že by to mohl být problém pro můj případný návrat do práce, proto i ten anonym…

• Citovat
  • Upravit
2596
29.5.12 09:40

ahoj holky, už máte nějakou uzavřenou skupinu? Pokud ano, ráda se přidám...........měho 7 týdenního chlapečka čeká za 14 dnů konzultace v Brně kde se rozhodne kdy a jak...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová