Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Že by existovala nějaká speciální záchranka pro těhotné jsem tedy neslyšela
Volá se normálně záchranka 155.
taky jsem se divila, když mi pan doktor oznámil, že samozřejmě na 155 volat nebudu. už jsem ale přemýšlela, že si zavolám normálně 155 a tam mi stejně musí říct co a jak ![]()
Ale pozor, sanitka dováží do spádové porodnice. Nevím, odkud jsi, ale pokud bydlíš třeba v Praze a vybrala sis porodnici, pod kterou tvá oblast nespadá, je lepší si zavolat taxíka.
nemáš to napsané v těhotenské průkazce? Co si tak matně pamatuji tak tyto základní informace tam bylo vypsané i co si vzít do porodnice apod. Jinak bych nepřemýšlela a volala bud do porodnice aby mi někoho poslali a pokud ne tak bych volala klasicky 155 (nebo ted tuším jde i 112)
Nikolečka píše:
taky jsem se divila, když mi pan doktor oznámil, že samozřejmě na 155 volat nebudu. už jsem ale přemýšlela, že si zavolám normálně 155 a tam mi stejně musí říct co a jak
A kam si měla zavolat?
Já bych řekla že jde nějak zavolat sanita přímo z nemocnice … babička jezdí na kontroly s srdcem a volá si vždyky sanitu .. objedná jí na určitou dobu a odveze jí do nem. i zpět domů. … takž podle toho usuzuju že mají sanity i přímo v nem. že to není jako přímo záchranka z nějaký tý jejich centrály (kde jsou sanity, hasiči pohromadě)…
zkus zavolat do nemocnice a optej se na to …
ono je asi taky rozdíl když más „jen“ kontrakce nebo odteklou plodovku a voláš si převoz - to by mohla poslat nemocnice takovej ten obyčejnej vůz nebo je taky dobrá varianta taxik, ale pokud už máš hlavičku na půl cesty venku tak jedině 155 aby te navigovali co a jak máš dělat
to není z nemocnice, to je soukr. služba, co má dojednaný odvozy pacientů, ale ty nejezdí k akutním, jen většinou vozí seniory, nemohoucí atd na vyšetření
Volala bych 155 případně se zeptala v porodnici, ve které chceš rodit.
moje gyndr to má na nástěnce v čekárně, ale jsou to takové ty soukromé ( a asi placené) služby
Já teda nevím, ale v průkazce jsem měla napsaný telefonní číslo přímo do porodnice, na který jsem měla volat v případě nouze.
Jinak u nás jezdí soukromá služba, která vozí převážně důchodce na různá vyšetření a je nutno ji objednat minimálně den předem.
Nevím, odkud jsi, ale v Praze a okolí funguje soukromá sanitka, která Tě zdarma (ze zdravotního pojištění) doveze do jaké porodnice budeš chtít (rozumně, ne do Vrchlabí
a můžes si do auta vzít třeba dítě nebo manžela (do normální sanitky ne a ještě Tě odveze do spádové porodnice).
ahojte maminy, chtěla jsem se zeptat jestli některá nevíte číslo na sanitku, která se má volat při porodu.U doktora mi nic nebylo řečeno jen to, že si to mám zjistit na internetu,snažím se hledat, ale pořád nic. Mám stach, že to na mě přijde, až bude přítel v práci a já nebudu vědět,kam volat.