Speciální sanitka

Anonymní
21.2.11 15:39

speciální sanitka

ahojte maminy, chtěla jsem se zeptat jestli některá nevíte číslo na sanitku, která se má volat při porodu.U doktora mi nic nebylo řečeno jen to, že si to mám zjistit na internetu,snažím se hledat, ale pořád nic. Mám stach, že to na mě přijde, až bude přítel v práci a já nebudu vědět,kam volat.
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6243
21.2.11 15:44

Že by existovala nějaká speciální záchranka pro těhotné jsem tedy neslyšela :nevim: Volá se normálně záchranka 155.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
21.2.11 15:46

155

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
21.2.11 15:49

taky jsem se divila, když mi pan doktor oznámil, že samozřejmě na 155 volat nebudu. už jsem ale přemýšlela, že si zavolám normálně 155 a tam mi stejně musí říct co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.2.11 15:52

Ale pozor, sanitka dováží do spádové porodnice. Nevím, odkud jsi, ale pokud bydlíš třeba v Praze a vybrala sis porodnici, pod kterou tvá oblast nespadá, je lepší si zavolat taxíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.2.11 15:52

nemáš to napsané v těhotenské průkazce? Co si tak matně pamatuji tak tyto základní informace tam bylo vypsané i co si vzít do porodnice apod. Jinak bych nepřemýšlela a volala bud do porodnice aby mi někoho poslali a pokud ne tak bych volala klasicky 155 (nebo ted tuším jde i 112)

• Citovat
  • Upravit
10141
21.2.11 15:53
Nikolečka píše:
taky jsem se divila, když mi pan doktor oznámil, že samozřejmě na 155 volat nebudu. už jsem ale přemýšlela, že si zavolám normálně 155 a tam mi stejně musí říct co a jak :)

A kam si měla zavolat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
21.2.11 16:00

Já bych řekla že jde nějak zavolat sanita přímo z nemocnice … babička jezdí na kontroly s srdcem a volá si vždyky sanitu .. objedná jí na určitou dobu a odveze jí do nem. i zpět domů. … takž podle toho usuzuju že mají sanity i přímo v nem. že to není jako přímo záchranka z nějaký tý jejich centrály (kde jsou sanity, hasiči pohromadě)…
zkus zavolat do nemocnice a optej se na to …

• Citovat
  • Upravit
merett
21.2.11 16:06

ono je asi taky rozdíl když más „jen“ kontrakce nebo odteklou plodovku a voláš si převoz - to by mohla poslat nemocnice takovej ten obyčejnej vůz nebo je taky dobrá varianta taxik, ale pokud už máš hlavičku na půl cesty venku tak jedině 155 aby te navigovali co a jak máš dělat

• Citovat
  • Upravit
14046
21.2.11 16:07

to není z nemocnice, to je soukr. služba, co má dojednaný odvozy pacientů, ale ty nejezdí k akutním, jen většinou vozí seniory, nemohoucí atd na vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
21.2.11 16:08

Volala bych 155 případně se zeptala v porodnici, ve které chceš rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
21.2.11 16:12

ja to mam v prukazce napsany :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
21.2.11 16:28

moje gyndr to má na nástěnce v čekárně, ale jsou to takové ty soukromé ( a asi placené) služby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
21.2.11 16:53

Já teda nevím, ale v průkazce jsem měla napsaný telefonní číslo přímo do porodnice, na který jsem měla volat v případě nouze.
Jinak u nás jezdí soukromá služba, která vozí převážně důchodce na různá vyšetření a je nutno ji objednat minimálně den předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.2.11 17:34

Nevím, odkud jsi, ale v Praze a okolí funguje soukromá sanitka, která Tě zdarma (ze zdravotního pojištění) doveze do jaké porodnice budeš chtít (rozumně, ne do Vrchlabí :-) a můžes si do auta vzít třeba dítě nebo manžela (do normální sanitky ne a ještě Tě odveze do spádové porodnice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty