Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím, odkud jsi, ale v Praze a okolí funguje soukromá sanitka, která Tě zdarma (ze zdravotního pojištění) doveze do jaké porodnice budeš chtít (rozumně, ne do Vrchlabí
a můžes si do auta vzít třeba dítě nebo manžela (do normální sanitky ne a ještě Tě odveze do spádové porodnice).
Nevím, odkud jsi, ale v Praze a okolí funguje soukromá sanitka, která Tě zdarma (ze zdravotního pojištění) doveze do jaké porodnice budeš chtít (rozumně, ne do Vrchlabí
a můžes si do auta vzít třeba dítě nebo manžela (do normální sanitky ne a ještě Tě odveze do spádové porodnice).
v porodnici se určitě poptám, jdu tam už tento týden, jen jsem měla strach, protože mám už po termínu
ale taky si myslím, že na 155 mi nějak poradí
![]()
Volala bych na 155, pokud řekneš, že to není akutní, že ti jen začali kontrakce a nemá tě kdo odvést, tak oni ti nepošlou rychlou, ale nějakou obyč sanitku z nemocnice. Ale pokud jdeš do nemocnice, tak se zeptej tam.
Já to mám do porodnice 3 zastávky trolejbusem, tak jsem si dělala srandu, že kdybych byla sama doma, tak pojedu trolejbusem ![]()
ja mam v tehu prukazce napsany cislo na moji vyjezdovou sanitku tady v HK ![]()
Lasicka píše:
Nevím, odkud jsi, ale v Praze a okolí funguje soukromá sanitka, která Tě zdarma (ze zdravotního pojištění) doveze do jaké porodnice budeš chtít (rozumně, ne do Vrchlabía můžes si do auta vzít třeba dítě nebo manžela (do normální sanitky ne a ještě Tě odveze do spádové porodnice).
Ahoj, nevíte kde se to číslo na tu soukromou sanitku v Praze dá sehnat? ![]()
V průkazce mám místo na ten telefon na sanitku, ale žadný telefon tam napsaný není…
Koukněte na stránky porodnice, možná tam něco bude. Plzeňská FN má přímo na podstránce o porodnici napsané číslo na sanitku.
Volá se vždycky na číslo 155. Řekneš jim o co jde a oni buď přijedou sami (rychlá) anebo pošlou převozovou sanitku (takovou tu co s ní jezdí důchodci na vyšetření). Všechno zařídí sami a odvezou tě do porodnice do které si řekneš. Aspoň v Brně to tak funguje. Vím to, protože můj chlap tam dělal.
Ahoj holky, nemáte prosím některá číslo na nějakou soukromou sanitku v Praze, kterou bych se mohla nechat odvézt do porodnice? Nedaří se mi nic najít. Našla jsem nějakého Hromase ze Kbel, ale stránky mu nefungují.
K prvnímu porodu jsme jeli taxikem, ale ted musí manžel hlídat prvního prcka a navíc mám pozitivního streptokoka a v nemocnici mi řekli, že mám přijet hned, jak mi začnou kontrakce, aby mi stihli dát antibiotika. Kvůli tomu bych radši soukromou sanitku než 155, protože abych třeba nejela jenom s poslíčky záchrankou… Navíc by mě třeba vzali i s prckem a manžel by za námi mohl z práce rovnou do porodnice a nemusela bych na hlídání čekat doma.
Děkuju ![]()
@evap19 Po pravdě tě taxík příjde levněji než nějaká soukromá sanita.
Osobní zkušenost nemám, ale v praze je toho fůra http://www.firmy.cz/…y/kraj-praha