Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj.. ja te naprosto chapu a vim, ze musis mit strach. Lidi se odjakziva boji a vim, ze te desi fakt, ze by ses nemusela vratit.. I kdyz ti ted napisu, at jsi hlavne silna a klidna, ze vse bude v poradku, tak vim, ze sama bych taky vysilovala ![]()
Ale urcite se niceho neboj. Musis verit tomu, ze to dopadne dobre a budes zase s detmi. Nemate treba neco pekneho pred sebou? Neceka vas napr nejaka oslava, navsteva, udalost? Bylo by fajn se na to upnout a tesit se na to - rikat si: Ted zvladnu jednu operaci, zotavim se a pak uz me ceka jen to dobre
Dávej nam sem vedet, co a jak a ja uz se tesim na to, az nam po operaci napises, ze je vse v poradku ![]()
Nikdy jsem nebyla v této situaci, takže ji nemohu objektivně zhodnotit, ale také mám děti a musí to být opravdu těžká situace!
Moc držím palce - v IKEMU jsou machři, lepší místo bys zvolit nemohla, tak prosím, zhluboka nádech, výdech - a upřít se k pozitivním myšlenkám, psychika je strašně důležitá!
Všechno dobře dopadne, nádech výdech, bude to dobrý a moc držím palce!!! ![]()
Ahoj, Neboj!!! To že Ti vymění elektrody není zase vlastně operace srdce. Předpokládám, že Ti nebudou sekat hrudní kost a podobně. Když se vzměňuje elektroda, tak se jde přes klíční kost, nic -ti vlasně řezat nebudou. Je to drobný výkon, který na kardiochirurgii dělají asi tak 5× denně. Hlavu vzhůru!!!
Já jsem po třech srdečních operacích na sále jsem byla i 16 hodin a pořád jsem tady, mám 7 letou slečnu. Kdyžtak napiš SZ.
Mladou holku, mámu od malých dětí, na Té si dají fakt záležet, neboj se.
Všem děkuji za podporu, pomáhá to!
@Fassatka ano zatím to zkusí vyjmout tepnou pomocí nějakého laseru a když by se to nepodařilo, budou otevírat hrudník! Stačí mi ke strachu už jen ten fakt, že budu v narkóze a nejde o slepák ale o srdce, které nejde nahradit, bojím se i toho, že mi ho můžou poškodit třeba ještě víc než bylo
na jakých operacích srdce jsi byla?
Mám děti kluka 6 a holčičku 4 ![]()
AHOJ, maminka pritele ma po operaci srdce 10 dni, bude ji 61, hrozne se bala ale uz je doma od min. ctvrtka, dávali ji umelou chlopen, takze otevreli hrudnik, vyndali plice a pak dělali srdce. Teď ma krunyr a sesponkovany hrudnik. Neboj a drzim palce, ja se bojim narkoz taky ![]()
Kamarádka měla vrostlé dráty cca 30 let a pomohli jí od nich. Byla v IKEM. Operace trvala několik hodin - ale ona to měla hodně moc.
Pak napiš, jak jsi dopadla.
Holky, jestli tohle dopadne dobře, tak už vydržím v životě všechno! Určitě Vám sem napíšu až bude po všem, až budu moci mít po narkóze u sebe telefon
Už aby bylo po všem… kdybych si tu s Vámi nepsala, asi bych se tu sama hroutila dál. Takže děkuji za Váš čas, že jste mi napsaly ![]()
Hoj já jsem byla v dětství na dvou, ale to Tě asi nezajímá a před 10 lety jsem byla na plastice aortální chlopně a náhradě plicnicové chlopně + MAZE (chirurgické odstranění fibrilace síní. To jsem byla na sále těch 16 hodin. No a teď na jaře mě čeká další. Výměna chlopně. To víš, taky se bojím. Mám 7 letou slečnu a jsme spolu sami. Ale já doktorům věřím na 300% Chodm na kontroly na Homolku a občas do Dětského kardiocentra v Motole.
@Anonymní píše:
Dobré ráno, už jsem tu pár měsíců nebyla, ale dnes nevím, kam se obrátit o pomoc. Anonym omluvte, jde o zdrav.stav. Děkuji
Zítra mě čeká nástup do Ikemu, kde mi budou operovat srdce, mám kardiostimulátor a musí ho vyměnit + se mi rozbila jedna elektroda, která je vrostlá v srdci a kterou mi musí také nějak vyměnit za novou.Hrozně se bojím! Mám strašné myšlenky a pořád jen brečím. Napadá mě, že bych měla dětem napsat nějaký vzkaz, kdybych se k nim už nevrátila. Dnešek mi připadá jako by to byl můj poslední den. Všude dávám manželovi popisky, aby s dětmi vše našli, až nebudu doma. Nechci odjet od dětí, obě jsou ještě hodně malé a mámu potřebují. Sakra holky, já se tak hrozně bojím!!! Nikdy jsem neměla větší strach obejmout děti a odjet od nich nedokážu, sesypu se! Nejradši bych na žádnou operaci nešla, ale je nutná. Co mám dělat? Jak se nebát, nehroutit. Když jsem neměla děti, nebála jsem se, ale jak je mám, bojím se o sebe o to víc. Je mi fakt hrozně
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
C když se neprobudím z narkózy? Co když je dnešek můj poslední den s dětmi? Nebo co když se budu během narkózy budit?
![]()
![]()
Já se tu vážně zblázním strachy! Díky všem co odpoví
IKEM je špička v oboru. Mnohem nebezpečnější je nechat vzít slepák v okresní nemocnici ![]()
Pokud se budeš cítit líp, tak ten vzkaz dětem napiš. (Ale jen proto, abys nezačala před narkózou bulet, žes to měla udělat, protože do dobře dopadne
).
Chápu, že máš strach. Ale výměna drátu kardiosimulatoru není žádný velký výkon jako třeba bypass nebo operace chlopně.
Nemusíš se vůbec bát.
Posílám hodně síly!!! To zvládnete, musíte, kvůli dětem!!! Zítra na vás budu myslet a nedělám to běžně ale i se pomodlim
. Bude to OK!!!
Dobré ráno, už jsem tu pár měsíců nebyla, ale dnes nevím, kam se obrátit o pomoc. Anonym omluvte, jde o zdrav.stav. Děkuji
Hrozně se bojím! Mám strašné myšlenky a pořád jen brečím. Napadá mě, že bych měla dětem napsat nějaký vzkaz, kdybych se k nim už nevrátila. Dnešek mi připadá jako by to byl můj poslední den. Všude dávám manželovi popisky, aby s dětmi vše našli, až nebudu doma. Nechci odjet od dětí, obě jsou ještě hodně malé a mámu potřebují. Sakra holky, já se tak hrozně bojím!!! Nikdy jsem neměla větší strach obejmout děti a odjet od nich nedokážu, sesypu se! Nejradši bych na žádnou operaci nešla, ale je nutná. Co mám dělat? Jak se nebát, nehroutit. Když jsem neměla děti, nebála jsem se, ale jak je mám, bojím se o sebe o to víc. Je mi fakt hrozně
C když se neprobudím z narkózy? Co když je dnešek můj poslední den s dětmi? Nebo co když se budu během narkózy budit?
Já se tu vážně zblázním strachy! Díky všem co odpoví 
Zítra mě čeká nástup do Ikemu, kde mi budou operovat srdce, mám kardiostimulátor a musí ho vyměnit + se mi rozbila jedna elektroda, která je vrostlá v srdci a kterou mi musí také nějak vyměnit za novou.