Opět ta laryngitida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4271
29.9.10 22:32

Opět ta laryngitida

Ahoj ženy,
Tobík měl předevčírem v noci šílenej záchvat laryngitidy a my se furt rozhodovali, jestli jet do nemocnice nebo ještě počkat. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, za jakých podmínek a v jaké situaci jste se rozhodly, že do toho špitálu vyrazíte. Jak ten záchvat vypadal a jak se chovalo děťátko. Kdy prostě nastal ten moment, že jste si řekly: „Tak teď jedem“.
My už byli oblečený a malej najednou tvrdě usnul, tak jsme nakonec nikam nejeli. Ale skoro jsem nespala a pořád kontrolovala, jak dýchá. Záchvat se projevoval tak, že hrozně chrčel, jakoby štěkal, nemohl se pořádně nadechnout, no bylo to hrozný. Vím, jak je tahle nemoc zákeřná, z minuty na minutu se může rapidně zhoršit, ale nevím přesně, kde je ta hranice - ještě počkat - už vyrazit. Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81
29.9.10 23:00

S laryngitidou mame bohate zkusenosti :-( . Kdy vyrazit? kdyz mela mala asi prvni dva zachvaty, jeli jsme temer hned. Pak jsme se „naucili“ s tim zit, mame doma leky, ktere lze pouzit (Rectodelt - hormony - cipek do zadecku). Lze cinit mnoha rezimova opatreni - predevsim zvlhcit vzduch (mokre prosteradlo kolem postylky, ev. uz zvlhcovac vzduchu - ale to jsme nakonec nekoupili). Nejcasteji je spoustec prave ten suchy vzduch, co byva v mistnosti v zime, kdyz se topi. S tim take souvisi - moc netopit v mistnosti kde se spi (pokud to lze samozrejme). Kdyz nastane zachvat, zkuste natvrdo otevrit okna dokoran, dite oblict jako na ven (vcetne cepice). Budete mit v mistnosti mornu ale nam to zabiralo uplne zazracne. Nebo otevrete lednicku a oblecene dite nechte dychat z lednicky. Ale musi se tomu studenemu vzduchu vystavit na nejakou dobu, ne na par minut. Proto se take obvykle stav stabilizuje pri prevozu do nemocnice - ze clovek vyleze ven. Ja myslim,ze laryngitida je snad horsi pro rodice nez pro deti - kvuli tomu hnusnymu stekani. Chce to vydrzet a mit doma ty leky kdyz by bylo nejhur, v nemocnici nam davali uplne ty same. Ty leky nam napsala detska doktorka pote, co jsme ji dali dvakrat zpravu z pohotovosti. Je to tezky rozhodovani,zda jet, nebo ne, ale myslim ze je dobry vzit v uvahu i to,ze v nekterych nemocnicich si vas tam muzou nechat na pozorovani a muzete chytit kdejakou nosokomialni infekci (proste respiracni nemoc ci treba prujem). To muze byt horsi nez zachvat laryngitidy, ktery obvykle velmi rychle mizi. To se nam stalo a proto jsme se snazili pohotovostem vyhybat. Ale dobra zprava - deti z toho fakt vyrostou, drive ci pozdeji, nase mala, zda se, uz na to trpet nebude (tuk - tuk). Cili to trvalo od jejiho neceleho roku do necelych 3 let. To je jeste relativne dobry. Preju pevny nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
29.9.10 23:06

Barborko - díky. Naše děti na to trpí obě, Agátce bude 5 let a stejně to na jaře měla taky. Dneska mi doktor dal domu ten čípek s Prednisonem (Rektodelt?), tak mám aspoň trochu klidu v duši. To rozhodování je právě nejhorší, člověk má strach, aby něco nezanedbal a neodneslo to pak robě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
30.9.10 13:48

ahojky můžu se zeptat co je ta laryngitida? 8-o Ještě jsem se s tím nesetkala.Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
30.9.10 20:08

TADY je to dobře popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
30.9.10 20:47

děkuju moc tak ahoj a přeji ať se vám všem daří :mavam: lépe (myslím s tou laryngitidou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
11.10.10 19:17

To je tedy neprijemne ze tim trpi i petilete dite, to je mi lito :-( . To je dobre, ze mate doma ty cipky, ty zabiraji obvykle do ctvrthodiny. Ja vim jak je strasny, jet ci nejet, aby clovek neco nezanedbal :think: . Drzim palce, aby z toho deti nakonec brzo vyrostly..... Jinak ale nemam radost, ze tim trpi vase obe deti, neb cekame druhe dite tak uvidime, zda to bude mit taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65271
11.10.10 19:24

Tak my jedeme vždy,když to začne…většinou je to teda v noci,ale už se stalo,že jsme jeli ve 3 odpoledne.....
Naposledy před týdnem.....jela jsem s prckem na Moravu na dovolenou a on se po obědě vzbudil a už sípal.Takže dovolená dopadla tak,že jsme 2 noci byli ve špitále.
Ale když jedem na poh.tady u nás,nikdy si nás tam nenechali-----jen s tím vyhrožovali.
Ale jemu inhalace vždy celkem uleví.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.10.10 14:32

Tak jsem to ukazkove zarekla..... Minuly tyden mela mala po dlouhe dobe v noci zase zachvat laryngitidy. Nastesti leky zabraly a nikam jsme nejeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
19.10.10 14:40

Barborko - to je mi líto, ale naštěstí to dobře dopadlo. :palec: My už jsme taky vybavený čípečkem, ale děti jsou zatím OK, tak snad ho nebudeme v nejbližší době potřebovat. Ale taky to teda nechci zakřiknout. Je to fakt hroznej zážitek. Příště asi fakt hned radši vyrazíme do špitálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí