Oplachování lahviček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ja teda ten Nuk taky mela ale nic extra mi to teda neprislo..dalsi vyrobek(nepotrebny)pro maminy
Jar mi teda lahvicky umyje dobre s kartacem…s cim se asi cistily lavhicky kdysi? S Nukem asi ne-e ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky cistim jarem a kartackem, do pul roku sem je tak 2× tydne vyvarila v horke vode. Malej nikdy zadnej problem nikdy nemel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nez jsme se po prichodu z porodnice rozkojili tak jsem sterilizovala po kazdem krmeni. Kdyz jsem rekla mudre, ze sterilizuju po kazdem krmeni, zacala se smat s tim, ze to staci jen jednou denne, at z prcka pak nemam choulostivce. Ted uz plne kojime ale kdybych nekojila, oplachovala bych jen horkou vodou a vymyla kartacem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jarem umývat malým dětem lahve není zrovna nejlepší řešení, jar je totiž zásaditý! Já vyvařovala a vyvařuji stále v hrnci voda s octem a sklenice je stále jako nová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zastánce toho, ze všeho moc škodí, jen at si trosku trénuje organismus, az bude na pískovišti zrat kameny, tak snad nebude tak choulostivej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emamka89 píše:
Ja jsem zastánce toho, ze všeho moc škodí, jen at si trosku trénuje organismus, az bude na pískovišti zrat kameny, tak snad nebude tak choulostivej
Tak nejak mi to rikala i mudra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že malá začala v pěti měsících lozit a olizovat cokoli, co neuteklo, přišlo mi vyvařování jako zcela zbytečné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kuchle píše:
Použila bych prostředek na mytí lahviček a sterilizovala. Nebo alespoň přelila vroucí vodou. Kamarádka to dělala tak, že nakoupila lahviček více, brala vždy novou a sterilizovala vždy všechny najednou večer než šla do postele
také jsem to tak dělala… lahvičku jsem vždy vymyla a večer je pak sterilizovala naráz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta 24 píše:
@pralinka2727 : používám zastaralý způsob - vyvařím v hrnci lahvičky, ale ty lahvičky po vyvaření jsou takové matné a škaredé, jak kdyby tam byl pořád tvrdý povlak, nevíte jak se toho zbavit?
Buď lze lahvičky vyvařovat s trochou octa, nebo s trochou kyseliny citronové (prodává se normálně v potravinách). Já s tím bojuju taky, ale prý ten zákal je jen kosmetická záležitost.
Jinak já jsem byla tak nešťastná, že se mi nepovedlo se rozkojit, že jsem vyvařovala poctivě rok po každém použití, a v duchu jsem si říkala, že aspoň tak pro prcka něco můžu udělat. Blázen, no
Vodu na pití jsem převařovala asi taky tak dlouho. Uznávám, že to je poněkud extrém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem píše:
také jsem to tak dělala… lahvičku jsem vždy vymyla a večer je pak sterilizovala naráz
Ja taky. Delat to x denne by mi hrablo. Ale mela jsem 5 lahvi zak to bylo v pohode
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mlíko se vypkachuje studenou… vymyla jsem to normálně kartáčem a nalila tam vodu z rychlovyrný konvy po okraj i do dudlíku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 píše:
Holky jarem umývat malým dětem lahve není zrovna nejlepší řešení, jar je totiž zásaditý! Já vyvařovala a vyvařuji stále v hrnci voda s octem a sklenice je stále jako nová
Tak ten Jar se snad oplachne, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Ja taky. Delat to x denne by mi hrablo. Ale mela jsem 5 lahvi zak to bylo v pohode
já šest
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem měla více lahviček, po použití vymyla (používala jsem prostředek NUK, lahvičkama s vodou jsem silně třepala místo použití štětky), večer pak všechny vysterilizovala, i s dudlíkama. A sterilizovala jsem lahvičku, dokud pili UM (takže staršímu do 3 let, prostě jsem nedokázala přestat
). A nemyslím, že by tím dítě schoulostivělo, lahvička přeci není skutečně sterilní, toho se při běžném uložení nedá dosáhnout, jen je jakási jistota zničení potencionálních patogenů z mikrozbytků mléka apod. Ale netvrdím, že je to jediný správný postup a že bez toho dítě nepřežije, člověk spoustu věcí dělá spíš ze svého přesvědčení, pro svůj klid…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit