Oplachování lahviček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od narození jsem myla/myji lahvičky v myčce, savičky vyvařuju každý den
P. S. Děti žijí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rozárka78 Jo opláchne, ale nedoporučuje se umývat jarem, tak mi to říkaly v lékárně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta 24 píše:
@pralinka2727 : používám zastaralý způsob - vyvařím v hrnci lahvičky, ale ty lahvičky po vyvaření jsou takové matné a škaredé, jak kdyby tam byl pořád tvrdý povlak, nevíte jak se toho zbavit?
Trocha kyseliny citronové do vody před vařením by to měla spravit. Měla jsem stejný problém, máme hodně tvrdou vodu, lžička kyseliny pomohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se sterilizací sem to nikdy nepřeháněla. Přes den jsem lahvičku normálně umyla, večer přelila vodou z rychlovarky.
Tak nějak sem si říkala, že prsa si taky nedesinfikuju
a co dítě leželo na podlaze a pěstička byla chvíli na zemi, chvíli v puse, tak mi to přišlo passé úplně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mliko je mastny a sterilizace flasku neodmasti. Musi se dukladne umyt, jarem, v mycce, pokud jen vodou, tak hodne horkou a dujladne. Sterilizace staci 1× denne.
Jinak tedy nejjednodusseji se sterilizuje v mikrovlnce, pricemz neni treba mit zadny sterilizator, staci jakakoli nadoba vhodna do MW s vikem, eventuelne parak na knedliky do MW.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Se sterilizací sem to nikdy nepřeháněla. Přes den jsem lahvičku normálně umyla, večer přelila vodou z rychlovarky.
Tak nějak sem si říkala, že prsa si taky nedesinfikujua co dítě leželo na podlaze a pěstička byla chvíli na zemi, chvíli v puse, tak mi to přišlo passé úplně
je celkem rozdil, mezi zivou tkani tve kuze a plastem. plasty obecne maji velmi velky povrch, na kterem se bakterie rady uchyti a drzi. soucasne plastova flaska nema zadne vlastni mechanismy, jak bakterie redukovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych mela vyvaret po kazdem krmeni, asi me trefi slak
Maly byl na UM od narozeni, vyvarela jsem tak co druhy den, ted v roce uz tak 1× tydne
Myju horkou vodou, mame flasky od MAM, tam je vyhoda, ze se to da cele rozebrat
A vyvaruju pouze v hrnci s vodou, nic nepridavam a odmasti se v pohode
Jinak mi prijde zbytecne vyvarovat tak casto, za cely den da do pusy tolik nesterilizovanych veci, dudliky vecne na zemi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta 24 píše:
Ahojte,
stačí když miminku po každém mlíčku z lahvičky, tu lahvičku opláchnu jen teplou tekoucí vodou? Aniž bych lahvičku sterilizovala?
nestačí, opláchnutí je nanic, já třeba tu sterilizaci tak nežrala, ale důkladně vydrbat flašku je základ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit