Oplachování lahviček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
20.2.16 23:37

Od narození jsem myla/myji lahvičky v myčce, savičky vyvařuju každý den ;) P. S. Děti žijí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
20.2.16 23:45

@Rozárka78 Jo opláchne, ale nedoporučuje se umývat jarem, tak mi to říkaly v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
20.2.16 23:57
@Markéta 24 píše:
@pralinka2727 : používám zastaralý způsob - vyvařím v hrnci lahvičky, ale ty lahvičky po vyvaření jsou takové matné a škaredé, jak kdyby tam byl pořád tvrdý povlak, nevíte jak se toho zbavit?

Trocha kyseliny citronové do vody před vařením by to měla spravit. Měla jsem stejný problém, máme hodně tvrdou vodu, lžička kyseliny pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.2.16 00:06

Se sterilizací sem to nikdy nepřeháněla. Přes den jsem lahvičku normálně umyla, večer přelila vodou z rychlovarky.
Tak nějak sem si říkala, že prsa si taky nedesinfikuju :lol: a co dítě leželo na podlaze a pěstička byla chvíli na zemi, chvíli v puse, tak mi to přišlo passé úplně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.2.16 06:47

Mliko je mastny a sterilizace flasku neodmasti. Musi se dukladne umyt, jarem, v mycce, pokud jen vodou, tak hodne horkou a dujladne. Sterilizace staci 1× denne.

Jinak tedy nejjednodusseji se sterilizuje v mikrovlnce, pricemz neni treba mit zadny sterilizator, staci jakakoli nadoba vhodna do MW s vikem, eventuelne parak na knedliky do MW.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
21.2.16 06:48
@Mar__tanka1983 píše:
Se sterilizací sem to nikdy nepřeháněla. Přes den jsem lahvičku normálně umyla, večer přelila vodou z rychlovarky.
Tak nějak sem si říkala, že prsa si taky nedesinfikuju :lol: a co dítě leželo na podlaze a pěstička byla chvíli na zemi, chvíli v puse, tak mi to přišlo passé úplně ;)

je celkem rozdil, mezi zivou tkani tve kuze a plastem. plasty obecne maji velmi velky povrch, na kterem se bakterie rady uchyti a drzi. soucasne plastova flaska nema zadne vlastni mechanismy, jak bakterie redukovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.16 09:30

Kdybych mela vyvaret po kazdem krmeni, asi me trefi slak 8o Maly byl na UM od narozeni, vyvarela jsem tak co druhy den, ted v roce uz tak 1× tydne ;) Myju horkou vodou, mame flasky od MAM, tam je vyhoda, ze se to da cele rozebrat ;) A vyvaruju pouze v hrnci s vodou, nic nepridavam a odmasti se v pohode :palec: Jinak mi prijde zbytecne vyvarovat tak casto, za cely den da do pusy tolik nesterilizovanych veci, dudliky vecne na zemi… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.16 14:36
@Markéta 24 píše:
Ahojte,
stačí když miminku po každém mlíčku z lahvičky, tu lahvičku opláchnu jen teplou tekoucí vodou? Aniž bych lahvičku sterilizovala?

nestačí, opláchnutí je nanic, já třeba tu sterilizaci tak nežrala, ale důkladně vydrbat flašku je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí