Opožděná menstruace panna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
1.9.20 08:15

Opožděná menstruace panna

Ahoj, je mi 19 let a menstruuju od 15 pravidelně (30-33 dní). Teď ale marně čekám už 36. den - prsa napnutá nemám což mívám před ms vždy, občas mě píchlo ve vaječníku jako mě píchá při ovulaci, občas trochu bolest podbřišku, toť vše. Prášky neberu žádné, panna, nemám podváhu ani nadváhu. Napadají mě jen dva důvody - tento měsíc jsem se hýbala víc než obvykle (šílené a dlouhé výšlapy celý jeden týden), a měla jsem několikrát i úzkosti (mívám je ale občas už od 17 let a nikdy to ms neovlivnilo).
Na gyndu se mi nechce - injekci hormonů do sebe píchnout nenechám, stačilo mi, že jsem před třemi lety dobrala růstové hormony.
Stalo se někomu kdo má pravidelnou ms, že se prostě jednou opozdila? Jsem z toho celá špatná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
1.9.20 08:19

Jj kdyz mi bylo lehce pred 15 narozkama tak jsem jela na dva mesice do lazni a asi ty procedury tam zpusobily vykyv nejdriv cca 25dni (tedy 55dni celkem) a nasledujici „mesic“ to bylo dalsich 15 dni (tj 45.)
Doporucuju nestresovat a byt v klidu. Vzhledem k veku a k tomu ze jeste jsi panna bych si s pripadnyma vykyvama nedelala hlavu a uzivala si ze to dostanu az pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
1.9.20 08:32

Pokud nejsou jiné obtíže, jako výtok, bolesti a podobně, tak bych počkala. Občas se prostě menstruace zpozdí a nic to neznamená. Ale k doktorovi bych pro jistotu šla kdyby nedorazila ani v čase následující menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.9.20 08:32

Na gynekologii zatím nechoď, nepravidelnosti se občas stávají, pohybově náročnější měsíc by na to mohl mít vliv a zpoždění máš zatím velmi malé.

Ale kdyby tentokrát menstruace vynechala a stalo se to i příští měsíc, tak bude potřeba tam zajít - nejde ani tak o vyvolávačku, jako o porozumění tomu, proč se to děje.

Na úzkosti pro začátek stáhni appku nepanikař http://nepanikar.eu/

a ještě k tomu přidej knihu, která je dost praktická v tom, jak úzkosti zvládat.

https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
1.9.20 08:38

Já měla od 16 dost nepravidelně. Jestli se to bude opakovat, začni to řešit. U mě to byla štítná žláza, nikdy jsem s ní neměla problémy a ozvala se v pubertě a může to mít za následek opožděni, vynechání MS. Čímz tě samozřejmě nechci stresovat, to jen kdyby se to během roku opakovalo několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.20 08:55

Brala jsi růstové hormony? Proč? Nemáš náhodou problémy se štítnou žlázou, protože jestli jo, tak by to mohlo mít souvislost. Já s ní měla problémy už od dětství, ale to se klidně může projevit i později. Zatím ještě počkej, stává se to, ale jestli nepříjde ani příští měsíc, tak už k dr běž řešit, kde by mohl být problém.

• Citovat
  • Upravit
2
1.9.20 09:08

Brala jsem růstové hormony, protože jsem nerostla, a 148 cm je podle mě dost málo, takže jsem to s těmi růsťáky vytáhla na 158 a jsem spoko. :) Ale už je to docela dlouho, myslím, že by to nemělo mít vliv..
K doktorovi samozřejmě zajdu, pokud se situace bude opakovat příští měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.20 09:41
@Lucky19 píše:
Brala jsem růstové hormony, protože jsem nerostla, a 148 cm je podle mě dost málo, takže jsem to s těmi růsťáky vytáhla na 158 a jsem spoko. :) Ale už je to docela dlouho, myslím, že by to nemělo mít vliv..
K doktorovi samozřejmě zajdu, pokud se situace bude opakovat příští měsíc.

Mně se růst zastavil ve dvou letech a taky jsem právě proto brala ten růsťák, který mimochodem beru dodnes, protože má vliv i na metabolismus. Mně ta moje porucha totiž nepostihla jenom růst, ale i vše ostatní, později přišli i na to, že mám brát i další kortikoidy kvůli nezvládání fyzické zátěže a stresu. Zkrátka u mně je to tak, že mám nulovou tvorbu všech těch hormonů. Nezlob se, nechtěla jsem Tě strašit, jenom jsem si říkala, že by to mohlo být podobné, jestli to třeba nemá tu souvislost, že tam toho chybí víc. No však uvidíš. Držím palce, nejspíš to asi bude jen nějaký výkyv, když doteď bylo vše ok. 8)

• Citovat
  • Upravit
1
29.4.23 12:04

Opozdena menstuace

Ahoj, je mi 17 let a jsem panna…mam opozdenou menstruaci, s tim, ze 2.5. to budou 3 mesice…zaclo to stresem a zatim jsem od te doby nemenstruovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí