Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím tě těhotná nejsi, ono navíc dva dny zpoždění není nic hrozného z čeho by ses měla hroutit, jako jestli na to myslíš stále a bojíš se toho tak si to můžeš sama oddalovat, to že tě chvilku bolí břicho neznamená že máš hned cystu, ale možné to samozřejmě je. Mě bolelo a „píchalo“ na pravo u vaječníku tak 7 dní a cysta to nebyla (vyšetření u doktorky). Já měla třeba cyklus 30-31 a pak najednou zpoždění 14 dní…úbytek váhy, náhlá fyzická zátěž, stres…hlavně se nestresuj, pak si s tím zavaříš i na další zdravotní problémy než jen zpoždní MS, a strach neměj, těhotná určitě nebudeš ![]()
Ahoj, je mi 16 let a potřebovala bych poradit.
Mám přítele a zatím jsme spolu „spali“ asi 2× a to tak, že to trvalo chviličku, s kondomem (ktery jsme zkontrolovali) a navíc se udělal mimo. Je možnost i takto otěhotnět?
Ptám se proto, že mám zpoždění ms. Normálně mám ms kolem 28 dnu cyklu a dnes je 30. Dřív mě pobolivalo břicho, což přešlo s menstruací a podle příznaků si myslim že šlo o cystu, ktera sama zmizela. Asi před 5 dny mě to také bolelo, ale od te doby nic. Nemám žádné příznaky PMS a ms nikde. Může být menstruace opožděná kvůli stresu nebo cystě? Mám celkem strach, jsem velekj hypochondr
Děkuju za rady