Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pockej a uvidis, telo neni jako hodinky. Nekdy staci trochu vice stresu, namahy apodobne a hned reaguje jinak, szaci maly vykyv, nebo treba i mensi zanet ktery ani nepoznas, nemoc, vlastne cokoliv a muze byt vse jinak. Ja mivam cyklus kratky a vetsinou pms podobny i tak se stane cas od casu ze je jiny pms treba vubec nejsou nebo naopak extreme silne. Z nouze ja poznam ms podle cipku, jak ma prijit meni se. Ale to asi ne kazda ma naladu sledovat ![]()
@Barunkaska tak cipek jsem nikdy nesledovala, štve me, že teď vůbec nevím kdy ms dorazí, příští týden mám plno litani a myslela jsem že si ji odbudu hezky doma ještě
vím, že tělo není stroj, ale vždycky jsem věděla na čem jsem. Ještě jsem uvažovala, zda se už nemůže pomalu projevovat menopauza, bude mi v létě 37.
![]()
@Anonymní píše:
@Barunkaska tak cipek jsem nikdy nesledovala, štve me, že teď vůbec nevím kdy ms dorazí, příští týden mám plno litani a myslela jsem že si ji odbudu hezky doma ještěvím, že tělo není stroj, ale vždycky jsem věděla na čem jsem. Ještě jsem uvažovala, zda se už nemůže pomalu projevovat menopauza, bude mi v létě 37.
![]()
To asi nee spis neco neni jak ma. Jak rikam muze to byt cokoliv a telo to hned pozna. Ja bych zatim byla vklidu, kdyby do tydne neprisla, zkusila bych test a kdyby i dalsi tyden neprisla tak bych to zacala teprv resit. Ovulace takhle dlouho se mi nezda, jestlize mas jinak vcelku pravidelnou ms. Ja mam cykly vetsinou 25 - 27 a taky se mi stalo nedavno ze mi prisla 30 den, samozrejme taky jsem byla nervozni ale dorazila a abych rekla pravdu netusim proc, proste si to tak telo udelalo no ![]()
@Barunkaska no jasný, nezbývá než čekat, snad dorazí brzy. Ty jo test jsem dělala jen jednou, shodou okolností to včera bylo 5 let a byl pozitivní, ale to bylo plánované, no teď by to byla slušná čára přes rozpočet
, ale nemyslím si že bych byla těhotná, chlap je fakt vytrenovany
, tak snad jen opravdu nějaká odchylka
Prosím o radu. Dnes jsem 31 Dc, cykly obvykle mívám dlouhé 28-30 dní, ovulaci mívám 14-16dc, okolo 16-18 dne do ms mám těžké a nalite prsa, která v den ms přestanou bolet, tak den dva před ms mívám bolesti břicha, v den Ms křeče a prujem, mám to takto určitě 20 let krom období těhotenství a nějake doby po porodu, Občas jsem měla zpoždění 2-3 dny po léčbě antibiotiky. Tento cyklus je mi záhadou, prsa nebolela celý cyklus, v sobotu 28 dc jsem začala mít menstruacni bolesti, nafoukle břicho, v neděli křeče, včera i dnes prujem, tak jsem čekala kdy už konečně Ms dorazí a nic
a teď co mě nejvíc překvapilo, že mě dnes začali bolet prsa, což by znacilo, že vše ovulace opozdil na 29 den? Znamená to, že ms dorazi až za 12 dní? Nebo dřív? Ale pak nechápu ty příznaky
ms? Nemam zkušenosti s tak dlouhými cykly. Jo a těhotenství vylucuju, praktikujeme prerusovanou soulož už 15 let bez nehody, s jedním plánovaným těhotenství. Děkuju za případné zkušenosti