Opožděné vzpřimování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1280
5.11.09 12:07

Nestresuj se.My co se týče pasení koníků,jsme taky dost bojovaly :cry: Dr.nás poslala na RHB ale stejně Honzík začal přepychově pást koníky až ke kenci 4 měsíce :roll: Ale za to pak se rozjel a během 14 dnů začínal i sedět.Myslím si že je jen dobře že jste pod kontrolou a hlavně měj na paměti že každé dítko je jiné,některé pase ve 2 měsících jiné dýl,ale určitě to doženete,jednou se to přeci musí naučit a opožděný mi teda nepřipadá,znám spoustu miminek co se nedokážou vzpřímit a leží jako placka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radulaur
13.11.09 21:11

Ahojky, tak já se taky přidám, dnes jsou nám dva měsíce a byli jsme na kontrole u neuroložky / netuše nic zlého, prostě jsem před porodem pracovala v porodnici tak jsem šla ukázat krásné miminko/taky jsem byla hrdá jak krásně paseme, a ono všechno špatně, holčička všechno tahá přes zádíčka, nezapojuje trup, ochablé bříško, pěstičkx… neodpovídá ani 6 týdnu… tak jsme taky vyfasovaly cvičení, jo a to jsme donošení, bez rizik… taky jsem byla dost vyšokovaná, ale doufám že to vycvičíme

• Citovat
  • Upravit
17
9.8.12 20:52

rehabilitace

Tak my máme 4,5 měsíce ale jelikož jsme o měsíc dřív narozený berou nás jako 3,5 měsíce, Terezka se nám otáčí na bok jak vlevo tak vpravo a tak spí.. pase koníčku ve stylu letadlo.. nejdřív upředňostňovala hlavičku doprava a točila záda do C tak nás poslal neurolog na rehabilitaci kde nám měli dát cviky a nám tam jen řekli že mám hýbat s plyšákem doleva a doprava aby otáčela hlavičku, žádné cviky jsme nedostali.. potom neurolog řekl že jsme vpořádku ale že máme opožděné vzpřimování a že je to špatně a na rehabilitaci.. odmítla jsem.. nehodlám chodit a dojíždět někam kde nám nepomůžou.. proberu to s naší doktorkou a pokud bude trvat na pokračování rehabilitace tak někde jinde a uněkoho jiného.. myslíte si že jsem špatná máma? a že jsme moc opožděné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.8.12 21:10

@bublinka9 To je těžké, každá maminka ti poradí něco jiného. Některá je pro přirozený vývoj dítěte, jiné doporučí odborné cvičení. Já jsem zrovna z těch, která by ti ty rehabky doporučila - proč si myslíš, že vám tam nepomůžou? Můj syn má skoro 10 měsíců, neplazí se, neleze po čtyřech, nesedí, jen rotuje kolem své osy a to až poslední týden. Co se týče pohybového vývoje jsme cca 4 měsíce pozadu, cvičit na rehabkách jsme začali pozdě, až v osmi měsících. Kdybych s ním začala dřív, mohl už dneska lozit a třeba se i stavět a já bych si ušetřila spoustu námahy a nervů - on to cvičení totiž dost bojkotuje a jde nám to hodně pomalu. Pokud ti doktor doporučil rehabky a cvičení, šla bych do toho. Čím menší dítě je, tím lépe a rychleji to jde - nemá ještě pochytané špatné návyky, nemá ochablé svaly, a podobně. Taky se ti může stát, že to teď podceníš a na těch rehabkách skončíš za půl roku stejně, protože se bude pomalu vyvíjet nebo bude mít za pár let křivé záda, a budete na cvičení dojíždět třikrát delší dobu než bys dojížděla teď.
Ale rozhodnutí je na tobě, každá maminka to vidí jinak, jak jsem říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.8.12 21:26

pro: Tina007

Nejde oto že bych nejezdila na rehabilitaci ale jde o to na jakou rehabilitaci.. tam kam nechci chodit mi sestřička žádný cviky nedá a zjistim toho víc z internetu než od ní.. a navíc mi kámoška doporučila jinou z jinýho města kde rehabil. sestra komunikuje s neurologem a přímo se tam opravdu cvičí.. přece se na mě někdo nemůže zlobit ale na skoliozu cvičit tím že před dítě dám plyšáka a hejbu sním doleva a doprava to nemá absolutně žádný význam.. to spíš budu dojíždět o 10 km dál.. ale tam nám pomůžou.. mě by spíš zajímalo co má dítě ve 4 měsících už umět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.8.12 21:38

Jo tak, no to bych asi taky chodila jinam. Sice nevím, jak to u vás vypadalo, ale kamarádce, když se 2měsíční syn začal točit do C, předepsali regulerně Vojtovku, žádní plyšáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.8.12 21:41

Jinak náš syn ve 3,5 měsících toho moc neuměl, na bříšku akorát dělal letadýlko, ale podle nás se raději neorientuj, my jsme leniví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
9.8.12 21:43

Můj nepásl 6 a půl měsíce a ze dne na den začal…nikdo se o nic nestaral a neptal se mě…já nevěděla, že když na tom břiše brečí a hned se otáčí na záda, že je to špatně…v 6 a půl měs. se mě zeptal doktor, jestli se otáčí na bříško a já se smála, že to nehrozí, když tam nechce být…no nebyl nadšen..tak jsem z tphp byla špatná a za 2 týdny se začal obracet a pase a zkouší se plazit…z ničeho nic..já myslím, že každý dítě potřebuje svůj čas na SVŮJ růst a pokud není vyloženě křivá páteř, tak bych ho nechal růst svým tempem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.8.12 21:43

Jj dr se mě taky ptala na vojtovu metodu a já řekla cotoje?? teĎ už vím cotoje ale díky netu a né rehab sestře která je na hovno :( a vidíš vojtovu metodu necvičila jsem a skolioza zmizela.. kašlu na to.. tadyto mě uklidnilo http://marioneta.webnode.cz/…ricky-vyvoj/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.8.12 21:45

pro edithkaa

Děkuju :o) jinak my jsme taky lenivý jsme celý po tatínkovi… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
9.8.12 21:51

@bublinka9 to my taky :P nám pomohlo pást na zemi..jinak jsem ho vždycky měla na posteli…a otáčí se a zvedá jen za různýma věcma, jako kábl od nabíječky :-D a žádný hračky… spíš cokoliv jiného :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.8.12 21:54

pro edithkaa

Mě ještě radila kámoška na gymnastickým míči na bříško a že jak se snaží vyrovnat tak taky cvičí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.8.12 21:56
@bublinka9 píše:
Mě ještě radila kámoška na gymnastickým míči na bříško a že jak se snaží vyrovnat tak taky cvičí..

Jo, tohle my děláme, to jsou prvky z Bobatha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
9.8.12 21:57

@bublinka9 ano ano.. já si koupila 3 knížky za 700 přes net s doměním, že tam bude rad, jak svi.. a ono houby… jen tam je to na balonu, ale dneska jsem vytáhla dvd od huggies a tam radí, jak to dítě hrou stimulovat… :potlesk: pokud jsi u vzp, tak bys ho měla taky mít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
9.8.12 22:00

Co to je bobatha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...