Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nestresuj se.My co se týče pasení koníků,jsme taky dost bojovaly
Dr.nás poslala na RHB ale stejně Honzík začal přepychově pást koníky až ke kenci 4 měsíce
Ale za to pak se rozjel a během 14 dnů začínal i sedět.Myslím si že je jen dobře že jste pod kontrolou a hlavně měj na paměti že každé dítko je jiné,některé pase ve 2 měsících jiné dýl,ale určitě to doženete,jednou se to přeci musí naučit a opožděný mi teda nepřipadá,znám spoustu miminek co se nedokážou vzpřímit a leží jako placka.
Ahojky, tak já se taky přidám, dnes jsou nám dva měsíce a byli jsme na kontrole u neuroložky / netuše nic zlého, prostě jsem před porodem pracovala v porodnici tak jsem šla ukázat krásné miminko/taky jsem byla hrdá jak krásně paseme, a ono všechno špatně, holčička všechno tahá přes zádíčka, nezapojuje trup, ochablé bříško, pěstičkx… neodpovídá ani 6 týdnu… tak jsme taky vyfasovaly cvičení, jo a to jsme donošení, bez rizik… taky jsem byla dost vyšokovaná, ale doufám že to vycvičíme
Tak my máme 4,5 měsíce ale jelikož jsme o měsíc dřív narozený berou nás jako 3,5 měsíce, Terezka se nám otáčí na bok jak vlevo tak vpravo a tak spí.. pase koníčku ve stylu letadlo.. nejdřív upředňostňovala hlavičku doprava a točila záda do C tak nás poslal neurolog na rehabilitaci kde nám měli dát cviky a nám tam jen řekli že mám hýbat s plyšákem doleva a doprava aby otáčela hlavičku, žádné cviky jsme nedostali.. potom neurolog řekl že jsme vpořádku ale že máme opožděné vzpřimování a že je to špatně a na rehabilitaci.. odmítla jsem.. nehodlám chodit a dojíždět někam kde nám nepomůžou.. proberu to s naší doktorkou a pokud bude trvat na pokračování rehabilitace tak někde jinde a uněkoho jiného.. myslíte si že jsem špatná máma? a že jsme moc opožděné??
@bublinka9 To je těžké, každá maminka ti poradí něco jiného. Některá je pro přirozený vývoj dítěte, jiné doporučí odborné cvičení. Já jsem zrovna z těch, která by ti ty rehabky doporučila - proč si myslíš, že vám tam nepomůžou? Můj syn má skoro 10 měsíců, neplazí se, neleze po čtyřech, nesedí, jen rotuje kolem své osy a to až poslední týden. Co se týče pohybového vývoje jsme cca 4 měsíce pozadu, cvičit na rehabkách jsme začali pozdě, až v osmi měsících. Kdybych s ním začala dřív, mohl už dneska lozit a třeba se i stavět a já bych si ušetřila spoustu námahy a nervů - on to cvičení totiž dost bojkotuje a jde nám to hodně pomalu. Pokud ti doktor doporučil rehabky a cvičení, šla bych do toho. Čím menší dítě je, tím lépe a rychleji to jde - nemá ještě pochytané špatné návyky, nemá ochablé svaly, a podobně. Taky se ti může stát, že to teď podceníš a na těch rehabkách skončíš za půl roku stejně, protože se bude pomalu vyvíjet nebo bude mít za pár let křivé záda, a budete na cvičení dojíždět třikrát delší dobu než bys dojížděla teď.
Ale rozhodnutí je na tobě, každá maminka to vidí jinak, jak jsem říkala.
Nejde oto že bych nejezdila na rehabilitaci ale jde o to na jakou rehabilitaci.. tam kam nechci chodit mi sestřička žádný cviky nedá a zjistim toho víc z internetu než od ní.. a navíc mi kámoška doporučila jinou z jinýho města kde rehabil. sestra komunikuje s neurologem a přímo se tam opravdu cvičí.. přece se na mě někdo nemůže zlobit ale na skoliozu cvičit tím že před dítě dám plyšáka a hejbu sním doleva a doprava to nemá absolutně žádný význam.. to spíš budu dojíždět o 10 km dál.. ale tam nám pomůžou.. mě by spíš zajímalo co má dítě ve 4 měsících už umět..
Jo tak, no to bych asi taky chodila jinam. Sice nevím, jak to u vás vypadalo, ale kamarádce, když se 2měsíční syn začal točit do C, předepsali regulerně Vojtovku, žádní plyšáci.
Jinak náš syn ve 3,5 měsících toho moc neuměl, na bříšku akorát dělal letadýlko, ale podle nás se raději neorientuj, my jsme leniví ![]()
Můj nepásl 6 a půl měsíce a ze dne na den začal…nikdo se o nic nestaral a neptal se mě…já nevěděla, že když na tom břiše brečí a hned se otáčí na záda, že je to špatně…v 6 a půl měs. se mě zeptal doktor, jestli se otáčí na bříško a já se smála, že to nehrozí, když tam nechce být…no nebyl nadšen..tak jsem z tphp byla špatná a za 2 týdny se začal obracet a pase a zkouší se plazit…z ničeho nic..já myslím, že každý dítě potřebuje svůj čas na SVŮJ růst a pokud není vyloženě křivá páteř, tak bych ho nechal růst svým tempem…
Jj dr se mě taky ptala na vojtovu metodu a já řekla cotoje?? teĎ už vím cotoje ale díky netu a né rehab sestře která je na hovno
a vidíš vojtovu metodu necvičila jsem a skolioza zmizela.. kašlu na to.. tadyto mě uklidnilo http://marioneta.webnode.cz/…ricky-vyvoj/
Děkuju
) jinak my jsme taky lenivý jsme celý po tatínkovi… ![]()
@bublinka9 to my taky
nám pomohlo pást na zemi..jinak jsem ho vždycky měla na posteli…a otáčí se a zvedá jen za různýma věcma, jako kábl od nabíječky
a žádný hračky… spíš cokoliv jiného ![]()
Mě ještě radila kámoška na gymnastickým míči na bříško a že jak se snaží vyrovnat tak taky cvičí..
@bublinka9 píše:
Mě ještě radila kámoška na gymnastickým míči na bříško a že jak se snaží vyrovnat tak taky cvičí..
Jo, tohle my děláme, to jsou prvky z Bobatha.
@bublinka9 ano ano.. já si koupila 3 knížky za 700 přes net s doměním, že tam bude rad, jak svi.. a ono houby… jen tam je to na balonu, ale dneska jsem vytáhla dvd od huggies a tam radí, jak to dítě hrou stimulovat…
pokud jsi u vzp, tak bys ho měla taky mít ![]()