Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
poprosila bych vás o vaše zkušenosti, pokud je některá s tímto problémem máte. Malé bude za týden 7 měsíců. Má problém se vzpřimováním na rukou(při pasení), vůbec se o ně neopírá a už vůbec nezvedá, maximálně na chvíly je dá před sebe když se natahuje pro hračku. Už jsme byly na neuro DR a prý je v pořádku, na zádech a psychicky prý super, že umí co má, akorát ty ruce(jenže to je pro další vývoj důležitý) a ať jí dáváme na břicho a ruce rovnáme. Jsme objednaný k fyzioterap., ale až za deset dní. Jsem z toho docela smutná, už týden jí dávám co nejvíc na břicho a rovnám, ale odezva v podstatě žádná. Ještě podotýkám, že na břichu byla vždy nerada, tak jsem jí tak jako malinkou nenechávala dlouho(nyní je to lepší), protože to prostě nešlo.
Předem děkuji za vaše odpovědi ![]()
CO zkusit nějaký ten válec na lezení nebo petláhev pod bříško? Tedy určitě jen do té první rehabilitace. My chodíme na rehabilitace k jedné paní doktorce - není to vojtovka, ale jiná metoda a na to vzpřimování jsme měli cvik, ale těžko se to popisuje. Pomocí stisknutí reflexních bodů na hrudníčku se nám opřel syn do rukou.
Spíš bych těch pár dnů vydržela a nebo zkusila nějakou pomůcku.
Co ji dát na bříško na velký gymbalon a lehce ji překlápět „dopředu“, nebude chtít spadnout (což samozřejmě vy ji držíte, ale ona to „neví“), a mohla by se o ty ručky víc opírat…
A nebo to neřeš, za deset dní stejně se zázrak pravděpodobně nestane a na rehabilitaci vám ukážou přesné cviky=)
a zkousela jsi takovy ten velky balon?? Das ji tam na brisko a pomalu jezdis dopredu, dozadu a do stran. Ona udrzuje rovnvahu a musi se snazit opirat, aby nespadla. Vzdy na chvilku a pak znova ![]()
Jo, jo zkoušela jsem válec, balon i nadzvednout, aso to bude větší oříšek
.
Ahojky, moje malá / 8m/ se v 7 měsících začala plazit, že používala jen 1 ruku, druhou pod sebou. Na neurolce vše OK. Doporušila nám cvičení na overballu, tam musí ruce natahovat a vzpřimovat se a po 14 dnech se začíná zvedat na rukou a kolenech. Asi budeme brzo sedět a lozit ![]()
eviliska píše:
Ahojky, moje malá / 8m/ se v 7 měsících začala plazit, že používala jen 1 ruku, druhou pod sebou. Na neurolce vše OK. Doporušila nám cvičení na overballu, tam musí ruce natahovat a vzpřimovat se a po 14 dnech se začíná zvedat na rukou a kolenech. Asi budeme brzo sedět a lozit
Tak to je rychlý pokrok
, jsem zvědavá, co poradí nám
taky jsem byla překvapená , jak to jde dobře.
Když, tak se na overboll zeptej
, mám to moc pomohlo
Muj syn ma 9 mesicu a neopira se o dlane temer vubec…vzdycky, kdyz jsem se na to doktoru ptala, tak mi kazdy rekl, ze se to srovna, ze ma jeste cas, ale uz toho mam dost, tak jsem si vydupala kontrolu na neuro i fyzio.