Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dneska se mi stala s dcerkou taková zvláštní věc, jsem z toho trochu špatná, nikdy to ještě neudělala. Celé odpoledne, kdykoliv jsem ji chtěla položit (já nebo babi s dědou), aby si hrála na zemi, případně abych ji mohla na stole přebalit, tak šílený hysterický záchvat, držela se a úplně nám zarývala nehtíky do ramenou, tiskla k nám hlavičku, do toho řev. Celé odpoledne jsme ji tím pádem nosili, vůbec si nepohrála, nelozila. Večer po koupání jsem ji musela od sebe doslova násilím odtrhnout, abych ji aspoň nakrémovala a oblíkla do pyžamka, ječela jak pominutá a dlouho se zklidňovala. CO TO JE??? Musím říct, že začala dneska dost kašlat, má to souvislost? Třeba se cítí nemocná a chce se jen nosit a mazlit? Fakt je mi z toho divně, nechtěla se pustit ani na vteřinu…
Zažily jste to některá? Díky za reakce.
řekla bych, že jí není dobře, tak se potřebuje mazlit. viktor to taky mívá, i když ne tak silně. ještě jí můžou růst zoubky. a v tomto věku ještě nastupuje separační krize. takže asi víc faktorů dohromady. vdrž, zítra bude líp!
nozu píše: řekla bych, že jí není dobře, tak se potřebuje mazlit. viktor to taky mívá, i když ne tak silně. ještě jí můžou růst zoubky. a v tomto věku ještě nastupuje separační krize. takže asi víc faktorů dohromady. vdrž, zítra bude líp!
Děkuju za odpověď.
Zuby to nebudou, minulý týden jí vyrostly 4 nahoře najednou, tak snad máme od zubů chvíli pokoj. Asi jí dobře není, ale nemá teplotu, ale dobře se necítila už kolikrát (třeba jak jsme byly v nemocnici před 14 dny) a toto nedělala. Proto mě to tak šoklo, že už si leccos zažila a nic podobného se nikdy nedělo. Snad bude zítra líp, úplně se bojím, je mi to líto, když tohle dělá. Jako bych jí ubližovala i tím, že jí chci vyměnit plenku. ![]()
Ahojky Madlenko,podle mě je to separační úzkost, malý to začal dělat před týdnem, a jak píšeš, položím ho a hned řev. Ono jestli jí ještě není dobře tak se to znásobí. Nezbývá než vydržet ![]()
Já se zeptám asi jako debil (to neva
), ale to ta separační úzkost přijde tak hned? Jako… dopoledne bylo ještě všechno OK a odpo už ne? Fakt jako když utne… A ještě jsem myslela, že separační úzkost je jenom vůči mamince, ale ona to dělala i když ji chovali děda s babi… Fakt nevím.
Malý to tak dělá a to docela často (je to na dením pořádku), i když ne tak extrémně - prostě ho chovám a když ho chci položit, tak řev… Myslím, že je to tím, že je mu u někoho v náručí prostě dobře nebo to pak ještě může souviset s tím, že jí není dobře, jak už tu někdo psal ![]()
alla píše:
není jí dobře, nic jiného v tom podle mě není
souhlas.
Zítra jdeme k doktorce, tak uvidím. Fajn jí asi není, to je jasné. Dělá to pořád, už 3. den… Přímo zuří, když ji chci položit, ne, že by plakala lítostivě… Snad to přejde, díky všem za odpovědi.