Nechat miminko křičet?

ŠárušN
18.11.11 15:31

Nechat miminko křičet?

Vím, že na tohle téma se diskutuje neustále dokola a počítám i s tím že se setkám s nepochopením, ale prostě by mě zajímalo jak to vidíte vy. Mám tři děti, nejstaršímu bude 3,5 roku, mladšímu byly 2 a nejmladší se mi narodil před dvěma týdny. Je to mazlíček, udělala bych pro něj první poslední, tak jako pro všechny svoje děti, ale máme problém - je strašně uplakaný, musí se nepřetržitě nosit, jakmile ho položím, pláče. Vyjímečně vydrží 5 - 10 min. v postýlce nebo v autosedačce, ale za takovou chviličku se pochopitelně nedá nic stihnout. A kdo zažil, pochopí, že se třema dětma je toho k dělání celkem dost. Řeším to šátkem, ale za prvé: ne vždy se mu v šátku líbí, chce se nosit jen tak na rukou, v šátku křičí a jak se vzpírá, často mi z něj vyklouzne. A za druhé: ne vše se dá s miminkem v šátku dělat, vlastně většina prací u nás doma s miminkem v šátku dělat prostě nejde. A jednou rukou už vůbec ne. Nikoho na pomoc nemám - babičky a prababičky daleko, navíc zaměstnané nebo nemocné, manžel pomůže když je doma ale jako živnostník je spíš mimo domov. Zbývá mi tedy jediné: když to jinak nejde, miminko položím do postýlky (nebo do autosedačky či do lehátka) a nechám plakat. Jsem absolutní odpůrce toho, aby se takhle malé miminko nechávalo plakat, jde mi to proti srsti a rve mi to srdce. Vždycky jsem si myslela, že když mi miminko pláče, je chyba na mé straně a že to přece musí jít i bez pláče. Ale zjistila jsem že to prostě nejde a jsem z toho totálně zničená :cry: Pokaždé, když ho takhle nechávám křičet, jsem šíleně nervózní, na starší děti křičím ať si pospíší nebo ať mi pomůžou, abych mohla běžet za malým - a pak mám ještě větší výčitky svědomí, že se musím k dětem takto chovat. Proto se ptám vás, jaký na to máte názor, jestli neznáte ještě nějaké jiné řešení a jestli je normální, že jsem z pláče svého dítěte tak hotová, nebo mám prostě zavřít dveře, zacpat uši a dělat že ho neslyším? A brát to prostě tak, že miminka pláčou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucineeccka
18.11.11 15:36

Ahojky,
já bych plakat nenechala.Je moc malinkej, asi mu chybí bříško.Co zkusit šátek? Myslím, že to bude fajn.Bude tě cítit a ty budeš mít volné ruce.

• Citovat
  • Upravit
1366
18.11.11 15:37

taky bych zkusila šátek, to by mohlo zabrat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
18.11.11 15:40
ŠárušN píše:
Vím, že na tohle téma se diskutuje neustále dokola a počítám i s tím že se setkám s nepochopením, ale prostě by mě zajímalo jak to vidíte vy. Mám tři děti, nejstaršímu bude 3,5 roku, mladšímu byly 2 a nejmladší se mi narodil před dvěma týdny. Je to mazlíček, udělala bych pro něj první poslední, tak jako pro všechny svoje děti, ale máme problém - je strašně uplakaný, musí se nepřetržitě nosit, jakmile ho položím, pláče. Vyjímečně vydrží 5 - 10 min. v postýlce nebo v autosedačce, ale za takovou chviličku se pochopitelně nedá nic stihnout. A kdo zažil, pochopí, že se třema dětma je toho k dělání celkem dost. Řeším to šátkem, ale za prvé: ne vždy se mu v šátku líbí, chce se nosit jen tak na rukou, v šátku křičí a jak se vzpírá, často mi z něj vyklouzne. A za druhé: ne vše se dá s miminkem v šátku dělat, vlastně většina prací u nás doma s miminkem v šátku dělat prostě nejde. A jednou rukou už vůbec ne. Nikoho na pomoc nemám - babičky a prababičky daleko, navíc zaměstnané nebo nemocné, manžel pomůže když je doma ale jako živnostník je spíš mimo domov. Zbývá mi tedy jediné: když to jinak nejde, miminko položím do postýlky (nebo do autosedačky či do lehátka) a nechám plakat. Jsem absolutní odpůrce toho, aby se takhle malé miminko nechávalo plakat, jde mi to proti srsti a rve mi to srdce. Vždycky jsem si myslela, že když mi miminko pláče, je chyba na mé straně a že to přece musí jít i bez pláče. Ale zjistila jsem že to prostě nejde a jsem z toho totálně zničená :cry: Pokaždé, když ho takhle nechávám křičet, jsem šíleně nervózní, na starší děti křičím ať si pospíší nebo ať mi pomůžou, abych mohla běžet za malým - a pak mám ještě větší výčitky svědomí, že se musím k dětem takto chovat. Proto se ptám vás, jaký na to máte názor, jestli neznáte ještě nějaké jiné řešení a jestli je normální, že jsem z pláče svého dítěte tak hotová, nebo mám prostě zavřít dveře, zacpat uši a dělat že ho neslyším? A brát to prostě tak, že miminka pláčou?

ahoj mam presne takove oma…jsme teda uz vets6.mesicu ale od male je presne takovz a mam vyzkouseno ze se tzv,neuplace ci neunavi…nosila jsem a nosila…az se to prodluzuju na 20 min kdy neco muzu udelat a navic to mam stizene ze mi usne jenom u prsa.,..takze si pripadam jak otrok a ne mama doufam ze to nezni sobecky… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
18.11.11 15:41

Šátek

Děkuji za reakce, jen nevím, jestli jste četly ten můj román celý, já totiž šátek používám a taky jsem tomu pár řádků věnovala…

• Citovat
  • Upravit
184
18.11.11 15:46

tak ho zkus zabalit do zavinovačky a ketomu mu třeba skus dát dudlíka třeba ho to na chvíli zaměstná,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
18.11.11 15:47
ŠárušN píše:
Děkuji za reakce, jen nevím, jestli jste četly ten můj román celý, já totiž šátek používám a taky jsem tomu pár řádků věnovala…

taky si počkám na reakce, chci třetí, ale tu druhou, také jsem stále chovala, fakt je, že v šátku nebo nosítku jsem nikdy nic neudělala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
18.11.11 15:50

Také bych zkusila zavinout pevně do zavinovačky nebo deky, dudlíka a třaba i pohoupat. Pokud nepomůže, zkusila bych to houpací lehátko na baterky, dítě to uhoupe a ty mezitím můžeš dělat co potřebuješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.11.11 15:55

Jak ti může vyklouznout ze šátku? 8-o Já doufám, že jsem to nějak špatně pochopila…
Vážeš kolíbky nebo rovnou vertikální úvazy? Jaké?Pokud neumíš šátek uvázat, tak by stálo za to se vydat na nějaký kurz :think:

Jinak bych zkusila pevné zavinutí(to neznamená rychlozavinku, ale zavinout nejlíp do tetraplíny, vždycky jednu ručičku k tělu, přetáhnout cíp a podložit ho pod protilehlý bok a z druhé strany to samé) a pustit lux, u nás to zabíralo přímo zázračně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
18.11.11 16:07

taky mě překvapila ta část o tom, že ti dítě ze šátku vyklouzne :think: vážeš dobře? naší malé se v šátku nelíbilo, když jsem ji špatně vázala, pak jsem se to pořádně naučila a hned byla spokojenější :think:

jinak jak doporučují holky - pevné zavinutí (zavinky přímo na to seženeš třeba od Anavy), pustit vysavač, fén nebo digestoř, případně bílý šum (white noise) - ten stáhneš na netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.11.11 16:10

Mě tak napadlo nejstaršímu bude 3,5 myslím, že byl byl už schopný dítě malinko pohoupat třeba ve vajíčku , kočárku - samozřejmě v tvojí přítomnosti, samotné bych neriskla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
18.11.11 16:11

Gladys

Šátek uvázat umím, vážu si ho do kolíbky, ale on jak se vzpírá, dostane se z něho ven - vyvlíkne se. Nevypadne mi na zem, to ne! Ale prostě mi z něho leze a já se musím snažit abych ho v něm nějak udržela a absolutně nic neudělám, volné ruce nemám. Zavinovačku máme vyzkoušenou - nelíbí se mu to :-? Vysavač jsem zkoušela zrovna dnes, plakal dál…

• Citovat
  • Upravit
14335
18.11.11 16:13

Ještě chci dodat, že ne na každé miminko platí zavinutí… Můj malý než jsem zjistila, že to vyloženě nesnáší, si musel vytrpět :mrgreen: ..
Jamile jsem ho zamotala do zavinovačky a nosila a nebo víc něco zabalila řval, neměl rád sevření…
Dodnes nemá rád nějaké těsné muckání atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
18.11.11 16:16

kvaček

Tak to bude náš případ, malý taky nemá rád pevné zavinutí… A to houpání máme vyzkoušeno, nezabírá… On s chce prostě pouze a jenom nosit, nic jiného ho neutiší. Ani u tatínka už dokonce nechce být, uklidní se jenom u mě. Jsem prostě otrokem a o starší děti se nepostarám :-(

• Citovat
  • Upravit
14335
18.11.11 16:20

Já jsem měla to samé, takže jsem jdnou nohou strkala vozíček - ten nám zabral, jezdil a skřípal a krajela třeba brambory,
Ale to je sto a jedna já mám dítě jedno, a stačilo mě jednu dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí