Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme 11ti měsíčního chlapečka, od narození máme veliké problémy někam dojet autem, nevydrží ani 3 km a začně děsný řev, je to něco hroznýho, dostává se úplně do záchvatu, tudíž nemůžeme nikam jezdit autem, máme to tak od malička, mysleli jsem že když vyměníme vajíčko za sedačku po směru jízdy bude to lepší ale bohužel nemáme šanci se kamkoliv dostat, zkoušeli jsme jídlo, hračky, pití, mluvení, zpívání, ticho, rádio, bez rádia a nic a nejlepší na tom je že to samé dělá i v kočárku není to teda až tak hrozný ale ještě se od narození nestalo aby v autě či kočárku usnul, v kočáru vydrží max půl hodiny a pak začne opět děsná hysterie, jsem zoufalá moc rádi cestujeme ale te´d nemáme šanci nevíte čím to je popř. co dělat?
Neporadím a ráda si tu počkám na rady někoho, kdo ten boj vybojoval. My máme to samé ne v autě, ale v autobuse (vzhledem k tomu, že nemám řidičák a auto má stejně pořád manžel, je to fakt PROBLÉM). Řev od nastoupení do vystoupení, nepomáhá nic, malá je prostě hysterická a nejde nijak uklidnit. V autě jste z toho na nervy vy rodiče, a teď si představ, že v autobuse jsem z toho pološílená já a dalších 40 cizích lidí plus řidič
.
Hmm tak to je zvláštní
jsem zvědavá jestli někdo napíše že má podobný problém,většinou děti v autě spinkají protože je uspává to houpání.Jedině že by vašemu chlapečkovi to houpaní vadilo
nebo stísněný prostor třeba ![]()
Tak náš v autě usne (ale nesmí mu spadnout čepice do očí nebo vypadnout dudlík, to spustí řev jako tur
( Ještě že máme na zadní opěrce to zrcátko pro kontrolu co se mu děje..)
Ale v kočárku máme trochu problém, nemá rád ležet na zádech bez možnosti se protáhnout (jak je teď nabalenej, tak se v kočáru nemůže hnout) ![]()
Příspěvek upraven 18.11.11 v 12:00
verisek píše:
Hmm tak to je zvláštníjsem zvědavá jestli někdo napíše že má podobný problém,většinou děti v autě spinkají protože je uspává to houpání.Jedině že by vašemu chlapečkovi to houpaní vadilo
nebo stísněný prostor třeba
právě komukoliv to povím tak všichni koukají protože i můj první syn v autě prospal třeba půl dne, stačí když jedeme třeba od doktora a vystupujeme z auta ten řev nikdo nepřehlídne a vždycky se ptají..co se mu stalo a já říkám nic on takhle pláče furt když jedeme a nikdo tomu nerozumí
Moje dite zlobi v aute do dneska, je mu 2 a pul. Od mala auto nesnasi. My ale moc nejezdime, takze neni zvykly.
MHD jezdime naopak bezne (po Praze), to neni problem, to se zabavi a dojedeme kamkoliv a v klidu. Ale autem na dovolenou to je na zabiti.
Nevim, jak dojedeme na jarnaky do Italie. Uz ted mam z toho husi kuzi. Jsem ochotna utratit penize za cokoliv, co ho v aute zabavi.
nakukovatelka píše:
Moje dite zlobi v aute do dneska, je mu 2 a pul. Od mala auto nesnasi. My ale moc nejezdime, takze neni zvykly.
MHD jezdime naopak bezne (po Praze), to neni problem, to se zabavi a dojedeme kamkoliv a v klidu. Ale autem na dovolenou to je na zabiti.
Nevim, jak dojedeme na jarnaky do Italie. Uz ted mam z toho husi kuzi. Jsem ochotna utratit penize za cokoliv, co ho v aute zabavi.
my ale jezdíme od mala a už když sme jeli s porodnice tak vím že ječel.....
A nmůže m být špatně z jízdy?Nemusí blinkat ale nedělá mu to dobře.My pořídili do auta takové malé DVD na pohádky a je to o dost lepší.
Ten můj byl v autě taky jak hysterka. Je teda pravda, že horší to bylo v zimě, když musel být víc oblečený, je to pro ně asi nepohodlné.
Zkus s ním vyrazit na cestu autem tešně před spaním. Aby byl unavený, najedený, přeblaený,… u nás to zabralo a zvykl si.
Nebo jsme vzali sedačku domu do bytu, on ji různě oblejzal a líbilo se mu v ní, pak už i v autě. R
My jsme vždycky jezdili autem v době, kdy měl spinkat. Tak třeba by to zabralo u vás.
A ještě bych zkusila jednu věc: od někoho si půjčila jinou autosedačku ! Může to být i tím.
Nám taky zabralo DVD s pohádkami. Jeli jsme s ním do Itálie a vydržel i hodinu se dívat, pak jsme zastavili, proběhl se a zase jsme pokračovali
Nevěděli jsme, jestli ho to bude bavit, tak jsme si to DVD nejdřív půjčili od kamaráda a pak jsme teprve koupili.
Dajdula píše:
Nám taky zabralo DVD s pohádkami. Jeli jsme s ním do Itálie a vydržel i hodinu se dívat, pak jsme zastavili, proběhl se a zase jsme pokračovaliNevěděli jsme, jestli ho to bude bavit, tak jsme si to DVD nejdřív půjčili od kamaráda a pak jsme teprve koupili.
Prosim prosim, muzes mi dat tip na to DVD (nejlepe odkaz
), diky moc !
lumáťa píše:
A ještě bych zkusila jednu věc: od někoho si půjčila jinou autosedačku ! Může to být i tím.
Jj, napr. u nas se to trochu zlepsilo s novou autosedackou. Pri prvni jizde v nove dokonce usnul a byl strasne hodnej, ja cela stastna, ze to bylo asi blbou sedackou … ale pak si taky uz privykl a zlobi dal i v ty novy. Ale o malinko lepsi to je urcite.
Caty píše:
A nmůže m být špatně z jízdy?Nemusí blinkat ale nedělá mu to dobře.My pořídili do auta takové malé DVD na pohádky a je to o dost lepší.
Ahoj, to si myslim, ze kdyby bylo diteti spatne z jizdy, bylo by mu pri koukani na tv v aute jeste hur (znam od sebe
)
nakukovatelka píše:Dajdula píše:Prosim prosim, muzes mi dat tip na to DVD (nejlepe odkaz
Nám taky zabralo DVD s pohádkami. Jeli jsme s ním do Itálie a vydržel i hodinu se dívat, pak jsme zastavili, proběhl se a zase jsme pokračovaliNevěděli jsme, jestli ho to bude bavit, tak jsme si to DVD nejdřív půjčili od kamaráda a pak jsme teprve koupili.
![]()
), diky moc !
Máme tohle.
http://www.alza.cz/…-d175771.htm
Ale stačí zadat přenosné DVD a vyjede ti toho milión. ![]()