Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny,chtěla bych se jen zeptat kdy jste nechali poprvé pohlídat třeba svým rodičům své dítě,když jste si chtěli třeba s manželem někam na chvíli vyrazit?
Ahojky,
poprvé jsme nechali hlídat dcerku ve 4 měsících rodičům a my šli večer na oslavu. Uložili jsme ji ke spánku, to už spala celou noc a vyrazili jsme. Nebyla kojená , tak se nebudila. Jinak jsme začali dávat dítě na celý víkend malou k rodičům v roce a uplně bez problémů. Občas se tváří trošku uraženě když pro ni přijdeme ale přímo rodičům žádný problém nedělá. Pro vztah je to super.
Tak na hodinku asi v 6ti týdnech.Zaši jsme si jen na kávu,malá spala a babi jen jezdila venku s kočárkem.Na dýl,to je třeba na odpoledne,jsme nechali skoro v 8mi měsícíh.
Ahojky,
Matýsek chodil cca od 18ti měsíců (do 16ti jsem kojila) 1× za 14 dní na víkend k babičce - k mé tchýni - a naprosto bez problémů. U Berunky netuším, babičky máme daleko a nikdo jiný na hlídání není ![]()
Na chvíli tak od 4 měsíců.....mamka moje byla u nás,nakojila jsem a věděla jsem,že do půlnoci můžeme někde být.Ale samo jsem byla jen nedaleko a na telefonu.
A na noc u našich byl poprvé asi v 16ti měsících–já s ním první noc a pak už sám.
Ale babička s dědou bydlí kousíček,vidí je denně a tak je to v pohodě.
A jestli je to myšleno i tak,že jen povozit 3 hodiny v kočárku tak to skoro hned
od 14ti dnů
Příspěvek upraven 17.11.11 v 12:22
Syna poprvé když mu byl půl roku…ale bylaj sem celou dobu nesvá, porád jsem volala jak je..co děla…až mě máma seřvala že si mám užít večera že si s malým poradí. ![]()
Dcerce jsou tedka necelý 4 měsíce…a poprvé ji budu muset svěřit ted…začátkem měsíce. Musím do nemocnice..jinak by jsem to neudělala. S dětma bude doma přítel a na pomoc jsem přizvala tchyni ![]()
Poprvé jsem uložené spící dítě nechala hlídat asi v 8m. Ale hlídal muž. Teď podruhé, ve 13m, hlídala doma spící dítě švagrová, protože muž byl v práci. Přes den bych ho ještě nikam nedala, natož přes noc, to zatím určitě ne. Jen spící u nás doma.
Syna poprvé přes noc ve čtyřech měsících a velmi často jsem s ním sama jezdila k rodičům nebo i mamka hlídala od cca půl roku občas i víkend (tak jednou za dva měsíce). Dcerku jsem odsunula na den poprvé k mamce v roce a čtvrt, teď jí čeká další první víkend a pak asi dloooouho nic ![]()
Každé dítě beru jinak a podle toho se řídím. Syn je samostatný, vzpurný a nezávislý, když ho někde nechávám, tak mě ještě posílá pryč. Zato dcerku mám za patama celý den, neustále se chce mazlit, být beze mě je pro ni podle mě dost stres (a to nemluvím o tom jaký je to stres pro mě
)
Pokud nepčítám občasné povožení kočárku babičkou nebo pohlídání dítěte, když jsem někam potřebovala, tak přes noc tak od 2,5 let,taky jen v případě nutnosti.
Kojence bych svěřila babičkám jen, kdybych musela akutně do nemocnice.
Tak na ježdění v kočárku babičce asi v měsíci, možná dřív ![]()
A večer, když jsme ho uložili ke spánku, tak to poprvé asi ve třech měsících.
Na celou noc zatím ne, bude mu rok.
od 4 týdne - chodila jsem na hodinu cvičit a moje mamka hlídala. Jinak tchýně, když tu byla tak vozila. A pak moje mamka hlídala docela pravidelně, když jsem musela něco zařizovat
Manželem asi ve 3. měsících- nakojila jsem a na dvě hodiny odjela.
A teď jsme s manželem koupili lístky na představení ve městě, takže uložíme a pojedem. No jsem na to zvědavá ![]()
Asi v 6ti týdnech na hodinku, ale babička plnila spíš funkci elektronický chůvičky, aby mi kdyby se probudil zavolala mobilem, protože jsem byla přes ulici ![]()
Tak to my jsme nechali babičce hlídat malou hned druhý den po příjezdu z porodnice a teď se hlídá malá u někoho každý týden minimálně jednou. Zítra si ji bere babička na celý den a dnes na celé odpoledne. Takže u nás s hlídáním žádný problém, ale je jasné, že já nekojím.
V 5. týdnech asi na necelý 3 hodinky. Šli jsme s mužem na harryho pottera. No sice jako dobrý, ale celý film jsem koukala neustále na mobil a z kina hnala jako splašená.
Potom ve 3. měsících a to jsem teda jela pryč na celý den plus noc. Přes den hlídala babča a přes večer a noc tatínek.