Jak poznat, že má stále hlad?

35
16.11.11 21:13

Jak poznat že má stále hlad????

Ahojik, mám dceru (4 a půl měsíce) a plně kojím. V prvních dvou měsících papala pěkně bez problémů i 10 minut z každého prsa, ale potom začala u kojení plakat, někdy i hystericky řvát, odmítala prso a dělá to dodnes. V noci v pohodě spinkala a dneska? Budí se i po 2 hodinách a bez jídla prostě neusne. Dr. říkala že přibírá slušně (0,5kg/měs.) takže mlíka má asi dost. Ale když jsem jí na zkoušku dala na večer Hami mlíčko usla během minutky a spinkala i 5 hodin v kuse. Měly jste některá podobný problém? Už nevím co s ní. Je totiž protivná i přes celý den a nevím jestli je to z hladu, protože poslouchat už přes 4 měsíce ten každodenní pláč je neúnosné. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
16.11.11 21:18

Uplně tě chápu. Možné to je. Víš co mě ještě napadá, jestli ti to mlíčko třeba pomalu neteče. Zkus před kojením prsa nahřát.-třeba sprchou a promasírovat, nebo i trochu odstříkat, ať se to spustí. A pokud ti brečí u jednoho prsa, mužeš zkusit ty prsa prohodit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.11.11 21:21
Nainuva píše:
Uplně tě chápu. Možné to je. Víš co mě ještě napadá, jestli ti to mlíčko třeba pomalu neteče. Zkus před kojením prsa nahřát.-třeba sprchou a promasírovat, nebo i trochu odstříkat, ať se to spustí. A pokud ti brečí u jednoho prsa, mužeš zkusit ty prsa prohodit. :nevim:

Pláče u obou :-( Ještě mě napadlo jestli to mlíko není málo výživné, protože více méně nemá být asi z čeho moc syté protože moje strava je příšerná, jelikož malou ze všeho bolí bříško a já už ani nevím co jíst. Nejradši bych s tím kojením sekla :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
16.11.11 21:24

Ahoj, mě se malá taky vztekala. Přibírala dobře. Myslím, že ji vždycky začalo bolet bříško. Hladem to podle mě nebude, ale těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.11 21:29

S tím dokrmem je to takové, že člověk neví, kolik si toho dítě vytáhne při kojení, když mu to pomalu teče, tak se dřív unaví, míň vypije… Takže pak fígl ani nemusí být ve výživnosti mlíka jako že spíš z flašky si vytáhne víc, protože to teče hned a dobře.

Jinak děti se kolem 4.měsíce často začínají víc budit, nemusí to mít souvislost s mlíkem. Nicméně pokud máš zkušenost, že dítě po UM spí, tak bych ho na spaní dala. Už to není úplně malé miminko. My dáváme kaši, teď se začal po ní kojit jen jednou za noc a já skáču 2m do vzduchu radostí :lol: V tomhle věku už bych nějak zarputila netrvala na plném kojení, když je z toho maminka odvařená, mimino protivný, tak co už :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.11.11 21:33
Gladys píše:
S tím dokrmem je to takové, že člověk neví, kolik si toho dítě vytáhne při kojení, když mu to pomalu teče, tak se dřív unaví, míň vypije… Takže pak fígl ani nemusí být ve výživnosti mlíka jako že spíš z flašky si vytáhne víc, protože to teče hned a dobře.Jinak děti se kolem 4.měsíce často začínají víc budit, nemusí to mít souvislost s mlíkem. Nicméně pokud máš zkušenost, že dítě po UM spí, tak bych ho na spaní dala. Už to není úplně malé miminko. My dáváme kaši, teď se začal po ní kojit jen jednou za noc a já skáču 2m do vzduchu radostí :lol: V tomhle věku už bych nějak zarputila netrvala na plném kojení, když je z toho maminka odvařená, mimino protivný, tak co už :wink:

No já jsem třeba četla i naše Dr. teda tvrdí, že když je dítě plně kojeno tak není třeba mu dávat nic jiného ani čaj. A já jsem z toho jelen protože bych jí třeba už chtěla dávat i mrkvičku a sem tam i něco jiného jenže mám strach abych jí neublížila nějakým způsobem. A ty kaše jsou i pro 4. měsíční miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
16.11.11 21:45

Tak pokud máš pocit, že to mrňouskovi nestačí, tak tu kaši pár dní zkus a uvidíš. Kaše od 4. měsíce jsou pro děti co jsou na UM, ty začínají obecně s příkrmy dřív, ale hlavní je abyste byli všichni spokojeni, takže podle mě za zkoušku nic nedáš… My začali s kaší od 5,5 měsíců a spinkala pak celou noc, takže co víc si přát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.11 21:47

Kimbrly, já se teď u druhého rozhodla začít s příkrmy tak, jak si dítě řekne. A jak potřebuje. Rady doktorky beru v úvahu, ale hlavní slovo má prcek. A když se začal ve 4m klepat pokaždý, když jsem strčila něco do pusy, tak mi bylo jasný, že do 6m na plném kojení nevydržíme :mrgreen:
Jinak kaše jsou některé uváděné od 4m, jednodruhová zelenina taky, ublížit to snad nemůže, kdybych viděla, že mu to nedělá dobře, tak je jasný, že počkáme.
A pokud ti spí dobře po UM, tak bych neřešila zatím příkrmy, pokud nechceš dát a dej UM na noc a oba se dobře vyspěte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.11.11 21:48

Ahoj. Pokud dobře prospívá, tak já bych nic dalšího nedávala. Pláč nemusí být nutně z hladu. Měla jsem něco podobného, akorát s tím, že Mája přibývala hraničně. Přesto jsem nic dalšího do jejích 6m nedávala a i když to bylo hodně náročné, jsem ráda, že jsem kojení udržela.

Ale já se řadím mezi ty matky, pro které je kojení důležité a jsou pro to ochotné udělat hodně (já třeba odstříkávala i v noci, aby se mi tvořilo víc mléka a aby se Máje snáz pilo). Pokud to takhle nevnímáš (a rozhodně si nemyslím, že matky, které nechtějí kojit za každou cenu jako já, jsou špatné), můžeš dávat na spaní to UM, ale počítej i s tím, že se ti malá může odstavit (jak „přičuchne“ k něčemu snadnému, nebude se chtít tolik snažit u prsu), ale taky nemusí. Důležitá je pohoda vás obou :wink: .

Plakat může třeba kvůli bolení bříška (určitě bych ji nekojila častěji než po 2h), růstu zubů (to může trvat i několik týdnů, než se objeví) nebo se třeba jen nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.11 21:52

Já začala dávat UM, když jsem začla dělat autoškolu, ve 2m. Dítko bylo schopné se napít z flašky, převážně kojíme dál. Spíš mi teď začal odmítat flašku, asi mu přestalo chutnat HA mlíko :twisted:
Asi bych si tu flašku rozmyslela, kdyby se mi začal vztekat u prsa po jejím použití, to se naštěstí nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.11.11 21:56

No je to složité :-( Budu muset bojovat dál, ale na noc určitě UM zkusím, popřípadně tu kaši, pokud bude chrnět více jak 2 hodiny tak by to bylo super. Ale díky všem za rady. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.11.11 21:57
Gladys píše:
Já začala dávat UM, když jsem začla dělat autoškolu, ve 2m. Dítko bylo schopné se napít z flašky, převážně kojíme dál. Spíš mi teď začal odmítat flašku, asi mu přestalo chutnat HA mlíko :twisted:
Asi bych si tu flašku rozmyslela, kdyby se mi začal vztekat u prsa po jejím použití, to se naštěstí nestalo.

A jaké by se měly dělat časové odstupy u UM? Protože se mi stalo že jsem malé dala vypít celou flašku, a po 4ech hodinách jsem jí nakojila a poblinkala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.11.11 21:57
hkac píše:
Ahoj. Pokud dobře prospívá, tak já bych nic dalšího nedávala. Pláč nemusí být nutně z hladu. Měla jsem něco podobného, akorát s tím, že Mája přibývala hraničně. Přesto jsem nic dalšího do jejích 6m nedávala a i když to bylo hodně náročné, jsem ráda, že jsem kojení udržela.

Ale já se řadím mezi ty matky, pro které je kojení důležité a jsou pro to ochotné udělat hodně (já třeba odstříkávala i v noci, aby se mi tvořilo víc mléka a aby se Máje snáz pilo). Pokud to takhle nevnímáš (a rozhodně si nemyslím, že matky, které nechtějí kojit za každou cenu jako já, jsou špatné), můžeš dávat na spaní to UM, ale počítej i s tím, že se ti malá může odstavit (jak „přičuchne“ k něčemu snadnému, nebude se chtít tolik snažit u prsu), ale taky nemusí. Důležitá je pohoda vás obou :wink: .

Plakat může třeba kvůli bolení bříška (určitě bych ji nekojila častěji než po 2h), růstu zubů (to může trvat i několik týdnů, než se objeví) nebo se třeba jen nudí.

Máme podobný názor s hkac, chtěla jsem napsat to samý :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
16.11.11 22:50

Se připojím.Prvorozenou mám odchovanou na um a je zdravá,pohybově značně nadaná a nemůžu říct,že by byla šizená.Kojení u ní prostě nešlo,usínala po dvou tahách,takže um bylo řešení a řekla bych,že v jejím případě dobré.Druhorozená je stará necelé 3měsíce a je plně kojená.Narozdíl od Martinky,Miška je malej hladovec a tahá o sto šest.Přes to všechno,chci v půl roce s kojením seknout.I dle mé PA je kojení prospěšné dítěti první půl rok,pak už je to jen o šetření peněz.Jestli se mamčo Vaše mrňátko budí takhle v noci a máte odzkoušeno um,že zabírá,jděte do něj.Rozhodně tím dítěti nijak ublížit nemůžete.Miška spinká krásně už od porodky.Cca do 2.měsíce se budila 1× max 2× v noci.Poslední tři týdny se už nebudí vůbec.Za to přes den ji mám na prsu poslední dny pořád.No co už.To nějak pozvládáme.Co se týče kašiček na spaní od 4.měsíce u plně kojeného mimča,kamarádka to tak u svého malého udělala a je zdravej a krásnej.A co se týče málo výživného mlíka!!!Holky!!!!Málo výživné mléko neexistuje!!Je pouze přední a zadní.Přední na žízeň a zadní na hlad :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
16.11.11 22:54

ahojik mne to malej delal taky…kolem 4. mesice jsem asi mela min mlika a byl ubrecenej porad i po jidle, bylo to tzrovna kdyz jsem odjeli na dovolenou a ja mu dala nutrilon co jsem si vezla a byl klid…ale nechtela jsem aby si zvyknul tak jsem kojila casteji a upravilo se to :nevim: dr rikala ze ot byla laktacni krize…

zacal mi to delat i v 7 mesicich desny zachvaty nechtel prso a rval a rval a asi 14 dni byl uknoruanej i pres den a to je jinak dost klidas a skoro nebrecel no a pak se sam odstavil :-(
no ale jak se odstavil najendou je spokojenej, hraje si i sam, zacal lest a je desnej divoch :-) ale to by byl mozna i tak, ale asi mu to uz nestacilo ,azstavit miliko mi trvalo 2 dny a to jsem odstrikala vzdy tak 20ml pred spanim :nevim:

mne vzdy knoural u kojeni kdyz mu to alo teklo, nebo byl unavenej a nebo naopak kdyz mu to teklo moc…ale my s tim meli problem od zacatku a byl takovej linejsi porad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí