Chodíte v roce?

10142
16.11.11 17:57

Chodíte v roce?

ahoj maminky,

chci se zeptat, jestli vaše mimča v roce už sami chodí bez opory. Naše malá chodí okolo nábytku, za dvě ruce skoro běhá, chodí za jednu ruku. Sama bez opory ale ne. Měli jsme tu na návštěvě dvě mimča, jedna 10ti měsíční holčička, ta už chodila sama a taky roční, ta taky úplně sama chodila. Jen mě zajímá, jak jsou na tom ostatní mimča. nebo si nedokáže sama podržet např. kousek chleba a odkusovat. když jí něco dáváme do ruky, tváří se, jako by jí to jídlo mělo sežrat a odtahuje se. Dokud jí jídlo samo „nedoputuje“ až do dutiny ústní, nesní to :-? Ty dvě holčičky, co tu byly, si samy chodily pro tyčinky a z ruky si je odkusovaly. Nechci měřit svou malou s ostatními, jen na to od té doby myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
16.11.11 18:01
petratavali píše:
ahoj maminky,chci se zeptat, jestli vaše mimča v roce už sami chodí bez opory. Naše malá chodí okolo nábytku, za dvě ruce skoro běhá, chodí za jednu ruku. Sama bez opory ale ne. Měli jsme tu na návštěvě dvě mimča, jedna 10ti měsíční holčička, ta už chodila sama a taky roční, ta taky úplně sama chodila. Jen mě zajímá, jak jsou na tom ostatní mimča. nebo si nedokáže sama podržet např. kousek chleba a odkusovat. když jí něco dáváme do ruky, tváří se, jako by jí to jídlo mělo sežrat a odtahuje se. Dokud jí jídlo samo „nedoputuje“ až do dutiny ústní, nesní to :-? Ty dvě holčičky, co tu byly, si samy chodily pro tyčinky a z ruky si je odkusovaly. Nechci měřit svou malou s ostatními, jen na to od té doby myslím…

Chodíme :mrgreen: A radím,nesrovnávej,každé mimi to má jinak.Je fakt,že já jsem byla trošku nervní,protože starší syn nechodil přesně v roce :mrgreen: Začal sám asi dva týdny po roce,mladší začal chodit už před desátým měsícem,ale on se už postavil v necelém půl roce :mrgreen: Kamarádky kluk má rok a 3/4 a sám se taky nenají,pokud to nestane přímu do pusy.URčitě bych tohle neřešila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
16.11.11 18:01

my začali až ve 13.měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
16.11.11 18:02

Tak Matýsek chodil samostatně až někdy ve 14ti měsících a jídlo „do ruky“ pro něj bylo podezřelé :lol: .
Berunka začala chodit samostatně 3 dny po 1. narozeninách a třeba křupky jí samostatně od cca 7mi nebo 8mi měsíců.
No a dokud nechodili samostatně, za ruce jsem nevodila - nemá se to kvůli páteři :wink:

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
16.11.11 18:03

ahoj, nase mala zacala az v 16ti mesicich…ja byla porad nesva,ze ostatni uz „davno“chodi,a ze my snad nikdy.Pak se proste rozchodila sama..od te doby nesrovnavam,nevadi mi,ze mluvi min,nez ostatni,ze neumi to co jine deti,vsak ona si na to sama prijde.

• Citovat
  • Upravit
1185
16.11.11 18:03

mám dvě děti, a ni jedno v roce nechodilo. Holčička začla sama chodit 15 měsících a chlapeček v 16 měsících. Ale každé dítě je jiné. Syn se začal i později otáčet, lézt, takže pak mělo trošičku všechno „skluz“, ale už lítá jak ďas, je mu 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.11.11 18:06

je lepší nesrovnávat, ale to stejně dělají ostatní, hlavně ti, co mají podobně staré děti. Jéé, on ještě neleze, on ještě nechodí? Z toho jsem byla trochu nanerv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.11.11 18:11

Klííííd, neškatulkovat, nesrovnávat 8-) Ani jedno z našich 6 dětí v roce samo nechodilo (nejdřív 13.m) a můžu říct, že každé bylo v něčem méně/více šikovné :wink: Prostě co „kus“, to originál :-)

Příspěvek upraven 16.11.11 v 18:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.11.11 18:11

Taky nechodíme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.11.11 18:13

Malej začal obcházet okolo 11m,sám chodit okolo 14m.
Nevodila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
16.11.11 18:14

Malému je aktuálně 13 měsíců a rozhodně sám nechodí… jen kolem nábytku. Za ruce tedy nevodím, ale když jsem 1× týdně či 1× za 14 dní u babičky, tak to na tu chvilku neřeším a těch pár minut ho vodit nechám… a to jde jen za obě ruce, jak se jedna pustí, tak se okamžitě spustí na kolena a leze.
A krmí se sám, ale ukusovat nedokáže, musí to dostat na kousky, snaží se totiž celý kus co dostane nacpat do pusy najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
16.11.11 18:15

Nechodíme doteď :roll: :mrgreen: , ani s chodítkem ani za ruce, zato po kolenách :pankac: . Křupky do ruky a kůrku chleba nebo kus rohlíku to mu problém nedělalo :nevim: , každé dítko je fakt jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.11.11 18:16

Jeden začal úplně sám chodit v 16,5měsících, druhý ve 13ti.

Pokud se normálně vyvíjí, tak je to úplně jedno, jestli začně chodit v 8mi nebo 20ti měsících :mrgreen: Jestli začně mluvit v roce a půl nebo ve třech letech… Je jedno, jestli se naučí na nočník v roce nebo ve dvou… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.11.11 18:17

Jé, taky chodíte vzpřímeně po kolenách? My též, rok a čtvrt, mozoly po celých kolínkách…

Jinak ani jedno dítě ze tří v roce nechodilo
Mijunkaa píše:
Nechodíme doteď :roll: :mrgreen: , ani s chodítkem ani za ruce, zato po kolenách :pankac: . Křupky do ruky a kůrku chleba nebo kus rohlíku to mu problém nedělalo :nevim: , každé dítko je fakt jiné.
  • Citovat
  • Upravit
101710
16.11.11 18:18
byron píše:
Jé, taky chodíte vzpřímeně po kolenách? My též, rok a čtvrt, mozoly po celých kolínkách…Jinak ani jedno dítě ze tří v roce nechodilo
Mijunkaa píše:
Nechodíme doteď :roll: :mrgreen: , ani s chodítkem ani za ruce, zato po kolenách :pankac: . Křupky do ruky a kůrku chleba nebo kus rohlíku to mu problém nedělalo :nevim: , každé dítko je fakt jiné.

Vzpřímeně po kolínkách chodí taky, ale tlačí před sebou tedy kýbl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí