Zimnice u ročního prcka

rozmary
16.11.11 12:58

Zimnice u ročního prcka

Ahoj,Barbucha je od pondělka tak nějak chabrus a od dnešní půlnoci má horečku,takže skoro vůbec nespí,má zimnici jako prase,drkotá zubama,ručičky má jako led sedí mi na klíně břicho na břicho a skovává si ručičky mezi nás.Co s tím?Máme doma docela vedro,malá má na sobě tričko s krátkym,triko s dlouhým a na tom flaušovou vestičku,mám jí nabalit ještě víc když se tak klepe?Zas nevím aby jí ta horečka nevylezla ještě víc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
16.11.11 13:04

Ahoj. A dala jsi jí nějaký čípek proti teplotě? Kdyby zabral mohlo by se jí ulevit. Jinak přeji ať se brzy uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.11.11 13:09

Dávám už od půlnoci nurofen,nechci to zatím kombinovat,ještě nepřekročila 39,dřív se to prý nemá :think:

• Citovat
  • Upravit
1026
16.11.11 13:10

Klidně ji ještě nabal, pokud se třepe zimou, tak to tělo potřebuje. A do 38°C nesrážej teplotu, jinak se toho jen tak nezbaví. Tělo se potřebuje pořádně nahřát, je to vlastně takový obranný mechanismus, který pomůže zlikvidovat ty viry a bacily, které nemoc způsobily. Pokud se ten mechanismus uměle sráží léky, tak se tělo vlastně pořád snaží se zahřát a ta horečka pořád trvá a trvá.

Víc a odborněji najdeš tady: http://www.zbynekmlcoch.cz/…cku-snizovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.11.11 13:11

Ahoj!

Určitě bych ji přikryla ještě pod peřinu.

Jak vysokou horečku má? Má kromě horečky ještě i jiné příznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
16.11.11 13:18

A teď to dočítám, že dáváš Nurofen. Zkus ho nedávat vůbec, co nejdéle vydržíš. Je to fakt důležité, protože tím vlastně prodlužuješ tu první fázi teploty

Viz. citace z výše uvedeného odkazu:
*Nejprve dochází ke zvyšování tělesné teploty. Například při chřipkovitém infektu, kdy teplota prudce stoupá nad 39 stupňů Celsia, je dítěti nejprve velice chladno, má studené nohy i ruce, třesavku a vyžaduje teplé přikrytí, i když teplota na teploměru již přesáhla „třicet devět“. V tuto chvíli je dítěti většinou nejhůř. Organismus se v této první fázi snaží dosáhnout určité výše teploty, která je optimální pro boj s danou infekcí. Zde je zcela nevhodné podávat léky proti horečce nebo pouze na základě naměřené vysoké teploty aplikovat studené zábaly. Léky proti horečce (typu Paralenu, Brufenu, Acylpyrinu atd.) pouze sníží teplotu, a ztěžují tak organismu boj s vlastním onemocněním - infekcí. Infekci samotnou žádný způsobem neléčí. Organismu ve fázi vzestupu teploty nejlépe pomůžeme tím, že dítě teple přikryjeme, dáme mu horký čaj, místnost lehce zatemníme a budeme se snažit, aby zde byl klid. *

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
16.11.11 13:25

Zimnice

Ahojky,malý to měl když mu byly tři měsíce,na večer se začal třepat,husí kůži po celém těle a rty měl úplně bílý.Protože byl tak malý jeli jsme raději na pohotovost,horečka byla 38,5 dali nám hned čípek, a než jsme přijeli tak byl dobrý,těch 38 bych prášek dala,proč by se měl trápit.A nakonec nám zjistili zánět močových cest,ale pak zase dobrý.Tak záleží jestli jsi byla u dr.nám brali moč a krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
16.11.11 13:43

Zimnici měl teď 2× můj syn. V noci jsme k němu přišli, celý se třásl, teplotu ale neměl. Lekla jsem se, co mu je, za 15 min. už byl horky, teplota 38. Bála jsem se takle rychlého vzestupu teploty, dala rychle čípek, po 15 min se přestal klepat, teplota do té doby vystoupala na 39, pak už asi klesala, neměřila jsem.
To samé se zopakoval druhý den odpoledne. Čeká, co bude dneska. :-?

Jinak určitě obléci tak, jak to dítě cítí a vyžaduje. Pokud má v mozku nastaveno, že má být teplota 39, tak kromě léků na horečku to ničím nezměníš. To teplo si třesem vyrobí. Pokud jí přioblečeš, teplo si snáz udrží a nedá jí tolik práce ho svalovým třesem vyrobit. Naopak ve fázi poklesu horečky by měla být oblečená méně, aby se snáze ochladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
16.11.11 15:09
kleofas píše:
Ahojky,malý to měl když mu byly tři měsíce,na večer se začal třepat,husí kůži po celém těle a rty měl úplně bílý.Protože byl tak malý jeli jsme raději na pohotovost,horečka byla 38,5 dali nám hned čípek, a než jsme přijeli tak byl dobrý,těch 38 bych prášek dala,proč by se měl trápit.A nakonec nám zjistili zánět močových cest,ale pak zase dobrý.Tak záleží jestli jsi byla u dr.nám brali moč a krev.

Takhle přesně se u naší malé projevují záněty moč.cest.Když má horečku a zimnici,tak už vím ,že mám jít ráno k mudr i s močí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.11.11 15:10

Po tom nurofenu se za chvíli přestala třepat,má 38,5.Příznaků je víc,pokašlává a lezou jí stoličky,takže v leže řve jak protržená,spinká mi na rameni,jakmile jí položím,hned je vzhůru a řve,takže od půlnoci ji mám víceméně v rukách.Nemám dávat léky 8-o no já furt hlídám hodiny,kdy jí budu moci dát další dávku s očekáváním,že se jí po tom uleví,no alespoň tak nebolej ty zoubky :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure