Může miminko pokousat pavouk?

13338
15.11.11 20:00

Může miminko pokousat pavouk?

Včera jsem dcerce našla na ručičce a na hlavičce celkem 5 malinkých ranek, jakoby štípanců. Není to ale jako komáří štípnutí, je to jen malinká ranka v průměru tak 1 mm, má to na zápěstí ze zhora i ze zdola, na kloubu na ručičce, jednu na čelíčku z boku (jako nad spánkem) a jednu na temeni. Hledala jsem cokoliv, dokonce prohledávala pejska, jestli nemá blechy, nenašla jsem nic, ani mušky, komára, nic… Až teď večer jsem objevila zhruba 2 m od postýlky tarantuli, cca 1,5 cm velkýho černýho pavouka, tak mi napadlo (a málem jsem šla při tý myšlence do mdlob :mrgreen: :mrgreen: ), jestli ho nemohla mít v postýlce, a jak na něj třeba padla ručičkou nebo jí pak vlezl pod hlavičku (spí na boku), jestli ji nemohl kousnout. Je to možný ze zoologickýho hlediska? 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Baslerinda
15.11.11 20:03

Máš bujnou fantazii, pavouci opravdu nelezou na mimina a ,,nekoušou,, je. :wink:

• Citovat
  • Upravit
14535
15.11.11 20:04

To nevím, spíš ne, ale při čtení se mi dělalo značně nevolno a doufám, že si tu mrchu něčím plácla :-P :-P :-P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.11.11 20:05

No ja ti nevim,ale uz verim vsemu :lol: :lol: :lol: zabi tu mrchu :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
15404
15.11.11 20:06

Myslím, že pavouci můžou kousnout, ale ne, že by lezli do postýlky a kousali cíleně a tolikrát :wink:
Toho bych se nebála, každý pavouk radši zdrhne, jakmile uděláš nějaký pohyb :wink:
(Ale zesekala bych ho stejně :-P Pro jistotu :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
15.11.11 20:06
Terrad píše:
To nevím, spíš ne, ale při čtení se mi dělalo značně nevolno a doufám, že si tu mrchu něčím plácla :-P :-P :-P .

Tak nejak jsem chtela svuj prispevek formulovat :think: :think: :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13338
15.11.11 20:10

Nejde o fantazii, jen hledám vysvětlení… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
15.11.11 20:11

Né že by ji šel kousnout cíleně, spíš že tam vlezl a ona jak se vrtí, ho třeba přimáčkla a on ji kousnul. :nevim: Možná je to pitomost, ale žádný jiný vysvětlení těch ranek prostě nemám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
15.11.11 20:12

1,5 cm velkou tarantuli promin ale děsně mě to rozesmálo :lol: :lol: No a k otázce, ano pavouci koušou ale to jen velice zřídka a pokud ji kousnul, není to nebezpečné, mám takový dojem že u nás žádní jedovatí pavouci nežijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana

nemá třeba jeden větší nehtík? zdá se mi nepravděpodobné kousnutí „běžným“ pavoukem :think:

• Citovat
  • Upravit
marra

hele a nemohla se mala poskrabat nehtikem? :think:

• Citovat
  • Upravit
93
15.11.11 20:14

Holky, já mám z pavouků celkem strach (z těch velkejch masitejch), právě od té doby, když u nás byla sestřenka jako asi roční dítě, spala a když jsem přišla tak jí po hlavičce lezl takovej macek :pocitac: . Mě osobně se stalo, že po mě v noci lezl pavouk, ale byl naštěstí trochu menší (asi 1 cm), ale já se ho spíš lekla, takže jsem ho plácla a usmrtila. Ale žádný kousanec jsem neměla, spíš to jen lechtalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
15.11.11 20:15

Fuj, teda to je diskuze. Jako nenapadlo by mě to, ale ta představa je děsná 8-o :hug:. Úplně mi je holčičky líto, i když si myslím, že to ten pavouk fakt nebyl. Ještě aby, nesnáším je, potvory :pocitac:.

Nemohla se třeba škrábnout nehtem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
ivik21 píše:
nemá třeba jeden větší nehtík? zdá se mi nepravděpodobné kousnutí „běžným“ pavoukem :think:

to mě taky napadlo,malá se ve spánku (nebo při vzteku :evil: ) umí dodnes poškrábat, ale většinou to je u očí,na nose, uchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338

Ne ne, není to škrábanec ani stroupek, jen jakoby tmavě červně zbarvená ranka. Všechny ranky jsou naprosto stejné,kdyby to bylo od nehtíku, tak by by to třeba bylo zarudlý, ale tohle je opravdu temně červený :nevim: . Vím, že třeba křižák kůži dospělýho jedince prokousne, není to jedovatý, nic, ale kusadla na to silný má. Tohle byl ale asi pokoutník, který dospělýho nekousne, ale miminko? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí