Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata, chtěla sem se zeptat. Dneska jsme byli na očkování 1. dávka hexavakcíny a prevenar 13. Jsou nám dva měsíce. Malej je celý den ukňouraný a teď mi přišel strašně horký oproti normálu tak sem šla přeměřit teplotu a má po odečtu 37,7. Mám s tím něco dělat, nebo ho mám zatím jen kontrolovat a častěji přikládat k prsu aby měl víc tekutin? ![]()
Tak my máme Hexu + Prevenar dnes potřetí. Dvakrát s teplotou (nad 38 po odečtu jsme dali Panadol) dneska zatím bez, jen je mrzutý a tak nosím v šátku. Preventivně se antipyretika dávat nemají, snižuje se účinek vakcíny. Když se dají až při teplotě, je to OK. Tak přejeme klidnou noc. ![]()
Taky jsme dnes po hexavakcíně a Prevenaru 13. Taky jsme moooc mrzutí a chceme se chovat, vyprávět, číst
Tak to taky sleduji, zda bude teplota. Dr. říkala, že do 38 st. nedělat nic a nad 38 (po odečtu) paralen nebo panadol atd.
Taky přeju klidnou noc i zítřejší den! ![]()
já mám doma akorát ten panadol baby sirup a tam píšou že se to do 3. měsíce nesmí dávat a na čípkách je od 9 kilo takže vůbec nevím co mu případně dát ![]()
iiiv píše:
já mám doma akorát ten panadol baby sirup a tam píšou že se to do 3. měsíce nesmí dávat a na čípkách je od 9 kilo takže vůbec nevím co mu případně dát
Aha, to je zajímavé. Já mám paralen čípky - teď jsem se na ně dívala, jsou od 7-mi kilo. Tak to neporadím. Snad kdyby tu byla nějajá MUDr. ![]()
Laicky má tvůj chlapeček dál do těch 9-ti kilo než do 3 měsíců. Tak v nejhorším snad ten sirup? A nebo zatelefonovat na pohotovost s dotazem nebo do nějaké lékárny s nočním provozem??
Ale třeba vůbec horečku mít nebude a přeji ti, aby to bylo o.k.
Tak to si koupila špatnej panadol mají od narození a potom od 9.kil taky jsem se na to dívala a vzala malému od 9 kil,protože pak měli od více kil a to malej ještě nemá
při 37,7 bych ještě nesnižovala,kor po očkování.
Když bude mít nad 38 po odečtu tak dej klidně ten sirup panadol i když je až od 3 měsíců. Můžeš dát jen poloviční dávku.
Syn měl po jednom očkování i 39 a to teprve hořel ![]()
Nám MUDra říkala, už na těch 2 měsících, že máme dát při teplotě paralenovej čípek nebo Panadol. Máme na nich taky napsáno od 7 kg.
Holky moc děkuju, budu ho hlídat a kdyby teplota vylezla tak dám ten sirup poloviční dávku. Zatím prdelka spinká ![]()
iiiv píše:
Holky moc děkuju, budu ho hlídat a kdyby teplota vylezla tak dám ten sirup poloviční dávku. Zatím prdelka spinká
mě dala mudra čípky paralen a řekla mi jen půlku. že sirup obsahuje něco co děti do 3 měsíců nesmí myslím tu látku ibbuprofen
nebo si zavolej na pohotovost tam ti poradí. ![]()
Holky co znamená teplota po odečtu? Jinak my jsme dneska taky byly na očkování, Hexa a Prevenar 13 a doktorka říkala, že pokud bude teplota, tak máme dát Paralen čípek, je od 9 kg, takže při naší váze 5 kg mám prý dát čtvrtinu toho čípku.
EvaG píše:iiiv píše:mě dala mudra čípky paralen a řekla mi jen půlku. že sirup obsahuje něco co děti do 3 měsíců nesmí myslím tu látku ibbuprofen
Holky moc děkuju, budu ho hlídat a kdyby teplota vylezla tak dám ten sirup poloviční dávku. Zatím prdelka spinkánebo si zavolej na pohotovost tam ti poradí.
Aha, děkuju za upozornění, tak radši použiju čípek. Ale doufám, že to nebude potřeba.
madla21 píše:
Holky co znamená teplota po odečtu? Jinak my jsme dneska taky byly na očkování, Hexa a Prevenar 13 a doktorka říkala, že pokud bude teplota, tak máme dát Paralen čípek, je od 9 kg, takže při naší váze 5 kg mám prý dát čtvrtinu toho čípku.
po odečtu. když se měří teplota v zadečku tak se musí odečítat 0,5C
iiiv píše:EvaG píše:Aha, děkuju za upozornění, tak radši použiju čípek. Ale doufám, že to nebude potřeba.iiiv píše:mě dala mudra čípky paralen a řekla mi jen půlku. že sirup obsahuje něco co děti do 3 měsíců nesmí myslím tu látku ibbuprofen
Holky moc děkuju, budu ho hlídat a kdyby teplota vylezla tak dám ten sirup poloviční dávku. Zatím prdelka spinkánebo si zavolej na pohotovost tam ti poradí.
není zač.
U nás doktorka očkuje až od 3.měsíce takže jsem dávala sirup.