Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
vcera jsme byly s holcickou na sonu kycli, dostaly jsme abdukcni baleni (3pleny na 1/3), mame 5× denne cvicit a za mesic na kontrolu. U Dr. to slo jako na bezicim pase (plna cekarna), takze jsem byla rada, ze mi zodpovedeli par dotazu ohledne toho cviceni.
ted koukam na zpravu, kterou jsme dostaly a vubec tomu nerozumim.
„klin. tuzsi abdukce, vyrazneji na LDK. stabilita zachovana plna. Nozky plantigradni. USG - centrace bil. spravna, streseni nezrale, vyrazneji na LDK (vpravo hranicni IB/IIa, vlevo IIA/IIC). Jadra 0“
rozumite tomu nekdo?
Tady jsem částečně porozumněla já http://www.ortopedie-fyzioterapie.cz/…miminek.html
abdukce/roznožení má být správně volná, vy ji máte tužší, hlavně na levé noze. ale kyčle jsou správně v jamkách. stříšky jsou nezralé, kulaté. správně mají být ostré. horší máte levou nohu, nález IIa a IIC není žádná sláva, ale ani katastrofa. široké balení určitě dávej
V překladu to znamená, že to ještě není tak hrozné, ale ani výborné. ![]()
Levá nožička jde hůře odtáhnout, plantigradní znamená, že nožka došlápne na podložku, což je dobře.
Podle sona kyčelní je jamka ještě nedorostlá, ani jádra stehenní kosti nejsou vyvinutá.
Poctivě bal do plen a cvičte. Jaké vám ukázal cviky?
peggy.sl píše:
V překladu to znamená, že to ještě není tak hrozné, ale ani výborné.Levá nožička jde hůře odtáhnout, plantigradní znamená, že nožka došlápne na podložku, což je dobře.
Podle sona kyčelní je jamka ještě nedorostlá, ani jádra stehenní kosti nejsou vyvinutá.
od vcerejska balime, male se to vubec nelibi, asi si bude muset zvyknout ![]()
jinak to cviceni - polozit na zadicka, dat ji nozicky k sobe a pokrcit je na brisko, pak s nimi udelat krouzivy pohyb do strany a dolu, mame to delat pokazde 20× a mala se uz tak po 5ti zacina kroutit a plakat, asi to bude chtit cas, ale kdyz ji vidim, tak mam obcas chut brecet taky
alisee píše:peggy.sl píše:od vcerejska balime, male se to vubec nelibi, asi si bude muset zvyknout
V překladu to znamená, že to ještě není tak hrozné, ale ani výborné.Levá nožička jde hůře odtáhnout, plantigradní znamená, že nožka došlápne na podložku, což je dobře.
jinak to cviceni - polozit na zadicka, dat ji nozicky k sobe a pokrcit je na brisko, pak s nimi udelat krouzivy pohyb do strany a dolu, mame to delat pokazde 20× a mala se uz tak po 5ti zacina kroutit a plakat, asi to bude chtit cas, ale kdyz ji vidim, tak mam obcas chut brecet taky
Neboj ona si zvykne, to bude dobré… ![]()