Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naší Lucince bude 18 měsíců a řekla bych, že až ted teprve začala pořádně chodit
byla docela líná, sama se pustila tak ve 14,5 měsících ale musela jsem jí pořád jistit
ale po zkušenostech se synem, ten začal chodit v 11 měsících a lítal jako drak
mi to vůbec nevadilo ![]()
Ahoj, malé bude rok v sobotu. Udělá sama tak 2-3 kroky víc ani ťuk
Lezení je jistější
První dcerka se pustila dva týdny před prvníma narozeninama a hned chodila, druhá je o hódně opatrnější… Co se týká jídla rohlík nebo kousek chleba si sama drží a jí. Taky musíme hlídat, aby si nevzala ze stolu něco sama
Ona má spíš zas naopak problém s tím co si nemůže osahat ![]()
EDIT - rozchodila se v roce a dvou týdnech ![]()
Příspěvek upraven 08.01.12 v 20:15
Ahoj holky,tak naší Janičce je 13měsíců a taky zdaleka ještě vůbec nechodí.Je lehce hypotonická,chodíme na neurologie a rehabilitace,ale myslím,že na tom nejsme vůbec tak špatně,krásně sedíme,lezeme po čtyřech,stoupáme si a teď před asi 2týdny začala obcházet kolem gauče,musí se držet,sama krůčky neudělá,já jí nevodím za ruce.
Jinak rohlíky,piškoty či chleba papáme v pohodě sami,akorát jsou pak všude drobky
Lžičkou jí zatím krmím já,to by to jídlo bylo fakt všude ![]()
Musím se pochlubit, dnes malý (13 měsíců) pochopil že si musí kus jídla ukousnout - ukradl mi ze stolu celý rohlík a ten fakt do pusy nacpat nešel ![]()
Ahoj naše slečna začala chodit na silvestra ve svých skoro 11 měsících. Za 14 dní po té začala odmítat cokoliv nabízené lžičkou, jen sama rukama. Což znamenalo radikální změnu nabízených pokrmů za kašiček na kousky do malých ruček. Časem se to srovnalo a po pár měsících se opět nechá trochu nakrmit. Ale jí velmi málo a líta jako drak. Někdy bych i uvítala klidnějšího pecivála.
Myška ještě v roce nechodí a nevadí mi to
protože šikovný je hodně
Náš chodil v deseti měsících(je to hodně dané geneticky,zkuste se zeptat kdy jste chodila vy),ale není kam spěchat,je to opravdu hoodně náročné,pak už se totiž nezastaví. Jídlo teda sám jedl,ale taky nejprve na malé kousky jinak si to nacpal do pusy celé a dávil se:-))Nebojte se užívejte si ještě chvilkového pohodlí a po kolenou celý život přeci chodit nebude tak co.To mi připomíná u nás boj s nočníkem a takovéto:Vy v jěho věku už jste dávno chodili.-No a co,každé dítě má svůj čas,tak se s ním radujte a užívejte si ho:-))
Tak u nás tedy genetika nezafungovala
já chodila v 10 měsících a malý má 14 měsíců a kde nic, tu nic… tedy po kolenou je jak motorová myška ![]()
Moje holčička začala chodit den po prvních narozeninách… a řekla bych, že u nás hodně pomohlo, když tu měla na návštěvě svojí sestřenku, o půl roku starší, která chodí a myslím si, že jak to viděla, snažila se jí napodobit (nebo možná vyrovnat??). Kolem nábytku mi obcházela už někdy v 10ti měsících a každý mi tvrdil, jak brzy začne sama chodit a jak „uteče roku“, haha
A s jídlem pro ní není problém si cokoliv vzít do ruky a jíst, akorát že u toho nevydrží sedět a patlá to všude kolem sebe
Ale fakt nesrovnávej, já třeba úplně nesnáším, když mě někdo poučuje o tom, co už by měla umět, nebo co umí jiné dítě v jejím věku ![]()
Mijunkaa píše:byron píše:
Taky přidávám fotku…Kamarádka, když přijela na návštěvu tak se tomu upřímně zasmála, jakou dokáže vyvinout rychlost![]()
mu se také všichni smějou, protože to nikdy neviděli. A my se smějem taky, vystrkuje u toho břicho a přeběhne tak celou místností
.
Naše Emička taky chodí po kolínkách
. Mě to teda strašně štve, a nevím jestli to není špatně. Už se Vám děti rozešli?? Emičce je 13 měsíců a leze, chodí po kolínkách, chodí okolo nábytku cca od 9 měsíce
. sem tam udělá krok, dva. že nechodí mi nevadí, ale to chození po kolínkách mě teda pěkně znervozňuje
Jediný čím se uklidňuju, že se to naučila za vozejčkem, a nebylo to přirozený, ale stejně ![]()
Mně Sára taky chodí po kolínkách a to byla ve všem vcelku napřed. Vyleze po žebříku,dostane se na paraept po sedačce,do vyšších šuflat si s přehledem vyleze,ale chodí: PO KOLÍNKÁCH. Holky jsem moc ráda ,že jsem vás tady našla a nejsem v tom sama ![]()
tak malé pozítří bude 14 měsíců a stále se drží za náš prst. A to přitom jde sama krásně, běhá, sama drží rovnováhu, vlastně skoro jako by se nás nedržela, držíme jen lehce, ale prstu se furt drží…no, jsem zvědavá, kdy se pustí…když jí nenápadně pustíme, jde hned do kolen…bojí se ![]()