Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, taky jsem to tak měla, živé si na to vzpomínám, akorát moji jsou trošku starší. Měla jsem košík na miminko a nejstarší ho v tom vozil, když jsem nutně potřebovala něco dodělat. Jinak mi celkem spal v kočárku, ale zas ne nějak extra dlouho. Je třeba vydržet, je to těžké, ale tomu našemu už je přes rok a je to lepší. Ale nosí se rád pořád. Navíc nechce dudlík, tak má palec a z toho jsem taky trochu mimo, protože jak ho to budu odnaučovat nevím. ![]()
co kocarek? nebo houpat jednou nohou v lehatku.
vypada to, ze si vynucuje pozornost, ale na to je jeste hodne maly
a kdyz nechce byt ani u manzela, co mu( manzelovi) obliknout tvoje triko, aby te maly citil, nebo dat to triko do kocarku, lehatka
Šáruš, měla jsem něco podobného.. já ale svým způsobem uplakat nechala, i když nám to rvalo srdce… Nechali jsme v postýlce a odešli, třeba po třech minutách jsme přišli, dali dudlík, pohladili, chvilku byli s ním a zase odešli.. pak jsme postupně prodlužovali na 5 minut atd. Chodila jsem za ním takto několikrát ale zhruba po dvou až třech týdnech se úspěch dostavil! Říká se, že základ utěšovat, ale hlavně nevyndavat z postýlky. Samozřejmě, když jsem viděla, že má prdíky, nebo ho opravdu něco trápí, tak jsem ho taky vyndala, chvíli chovala a pak znovu do postýlky. Dneska dám prcka do postýlky a většinou si povídá a pak usne, prostě ví, že je čas spinkat.. jsem vděčná, že jsme to všichni vydrželi a u dalšího dítěte to udělám zrovna tak! U poloviny známých vidím, jak jsou otroky dětí, protože ony se chtějí chovat a tak je pomalu 24 hodin v kuse drží v náručí a spinkají s nimi v posteli.. Takže Šáruš, já bych se toho nebála, mimi potřebuje hlavně spokojenou maminku a myslím, že ten stres z tebe určitě vycítí, což je dle mého mnohem více na škodu
Držím Vám pěsti, Vy to určitě zmáknete! ![]()
Já měla doma ukřičené druhé dítko,nosila jsem taky v šátku,protože bych jinak neudělala nic,ale jak píšeš,všechno se šátkem nejde a navíc mám problémy ze zády,tak jsem nemohla nosit půl dne.Klidně tady přiznám,že jsem ho jako miminko plakat nechala.Nebylo na výběr,on řval od rána do rána a já potřebovala taky někdy uvařit,zajít si „v klidu“ na wc.Jasně,že mi neřval hodiny.Ono kdo to nezažil,tak těžko pochopí.K tomu máš další děti a ty taky maminku potřebují.Já taky pevně zavinovala.Kluk mi řval i na rukách
Určitě mu neublíží,když si sem tam chvíli pořve.Ted si vybavuju,jak to bylo u nás,já totálně naštvaná,utrápená,unavená,po starším jsem taky ječela,vlasntě jsem ječela po všech.U nás přišel zvrat v 7 týdnech,ze dne na den přestal křičet.Byl to jako zázrak a já to i obrečela,to TICHO,ten klid,to bylo k nezaplacení.Přeju pevné nervy a neboj,bude líp,musíš vydržet ![]()
Co zkusit Hacku?
Samostatnou „houpací“ náruč.
http://nosenideti.cz/…acka1/Hacka/
Děkuji moc za povzbudivé reakce!!! Vlastně si taky vzpomínám na druhého syna, jak mi pořád brečel. Na toho sice narozdíl od nyní nejmladšího zabíral dudlík a dokonce vydržel chviličku spát v postýlce, ale taky si pobrečel a kolikrát jsem ho tak nechala, a dnes je z něho veselý, bystrý a usměvavý klučina! Sice trochu vztekloun, ale to k jeho věku patří
A že jsem ho nechávala plakat, na to ani nepamatuje
Právě teď malého nohou houpu v autosedačce a chviličku je klid, divím se že to vůbec zabírá. My máme právě největší problém s tím, že úplně nejhorší je to s ním kolem poledne, kdy kluci mají hlad, já musím vařit a chystat oběd, atd., prostě největší šrumec a on do toho křičí a já nemůžu nic dělat než ho nechat křičet. S miminkem v šátku toho skutečně moc dělat nejde, např. když se u něčeho musím zohýbat - mám strach že mi vypadne, přebalit starší dítko takhle taky nejde a všechno mi tak trvá 3× déle než když ho položím a dělám to bez něj. No ale to moje triko k němu do postýlky nebo ho obléct manželovi, aby mě cítil, to vůbec není špatný nápad!
Už ani nedoufám že to zvládneme bez pláče, ale aspoň trošičku to zeliminovat…
Promiň, to, že ho máš v šátku jsem přehlédla. ![]()
Co košík?Já jsem měla na Matyho košík na kolečkách.
Bylo to super, byl všude se mnou (kromě wc)když brečel houpala jsem nohou, když byl větší tak v něm seděl.Když byl úplně malinkej a plakal tak jsem mu tam dala noční košili, on to čichal a spal. ![]()
Koukám na tu hacku, nevypadá to špatně, ale ta cena!!! Na to jaksi nemáme… A navíc - kam ji zavěsit? Máme malý byt a všude by zavazela. Kluci by do ní při svém řádění naráželi ať už by to viselo kdekoliv, no nějak si to u nás nedokážu představit… Ale vypadá to lákavě… Jenom mám obavy, že by ani Hacka nezabrala a byly by to opět vyhozené peníze - a celkem velké peníze…
Mrkni na nějakou použitou, ta by snad vyšla lépe, případně něco na stejném principu. Šla by určitě i ušít a jen k tomu dokoupit to ostatní. Nebo se třeba poptat v diskusi na Nošení dětí, jestli by někdo nepůjčil.
Zavěsit se dá třeba nad postel do ložnice. ![]()
Hacka se dá i ušít nebo koupit na Fleru za cca 600Kč (hledat houpací postýlka nebo tak něco), každopádně jí pak můžeš jen s malou ztrátou prodat.
Zkusila bych možná v šátku nosit vertikálně, třeba se mu ty olíbky nelíbí. To je pak o fous lepší, není to tak náročné na záda a hlavně je dítě „menší“ a líp přes něj vidíš, jsi hbitější v prostoru
I to ohýbání je líp. Každopádně to chce ale dobře uvázat, aby mimi bylo pěkně připoutané k tobě a dobře podepřené ![]()
jezkovy ty ses chudak - ja jsem taky uplne na nervy, kdyz mi malej breci a ja musim neco delat se starsim, ale tak casto ani dlouho to nastesti neni.
Nevim, fakt nevim - vychovavat takhle maly dite je asi dost brzo. I v drsnejch knihach pisou alespon 2 mesice a alespon 5 kilo.
AnastazieB píše:
Hacka se dá i ušít nebo koupit na Fleru za cca 600Kč (hledat houpací postýlka nebo tak něco), každopádně jí pak můžeš jen s malou ztrátou prodat.Zkusila bych možná v šátku nosit vertikálně, třeba se mu ty olíbky nelíbí. To je pak o fous lepší, není to tak náročné na záda a hlavně je dítě „menší“ a líp přes něj vidíš, jsi hbitější v prostoruI to ohýbání je líp. Každopádně to chce ale dobře uvázat, aby mimi bylo pěkně připoutané k tobě a dobře podepřené
souhlas, zkousela jsiten vertikalni uvaz, ja tedy moc casto nenosim, ale maly v kolibce taky brecel a vertilal OK
Nezávidím
![]()
Ber to takhle: pokud ho prostě musíš nechat brečet, protože musíš něco udělat, tak z toho určitě neměj výčitky. Holt se nedá svítit… navíc je více než pravděpodobné, že to na něm žádné trvalé následky nezanechá a vyroste z něj spořádaný občan
. Přeju hodně sil a snad se to brzo zlepší.
Vertikální úvaz jsem zkusila včera, a je to opravdu lepší než kolíbka, víc toho takhle udělám. Jenom mi přijde že je prcek na tenhle úvaz ještě malý, je v tom hrozně skrčený, bojím se aby pak neměl problémy se zády… A taky moje záda trpí, takže asi budem kupovat tu hacku, pokud se mi teda podaří přemluvit manžela
Jinak, dnes jsem opětovně vyzkoušela dudlíka a tentokrát zabral
Sice jenom na pár vteřin, ale to byste nevěřily co se za těch pár vteřin dá stihnout. Třeba namazat o jeden rohlík víc
No ještě jsme ve fázi zkoušení a pořád se může ledacos změnit, takže nebudu házet flintu do žita a musím prostě věřit že jednou bude líp ![]()
A nebolího bříško? možná by pomohly kapky bio gaila. Nám zabraly a už tolik neplakávala.Taky jsem někdy vařila a malou měla ve vozíku a nohou ji vozila. ![]()