opožděný růst zoubků

nox
19.1.10 12:11

opožděný růst zoubků

Zdravím všechny maminky i tatínky.
Chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s opožděným vývojem zoubků. Dceři je už 14 měsíců a stále kde nic tu nic, ani žádné náznaky. Tak začínáme mít obavy, zda je vše v pořádku.
Máte někdo nějakou podobnou zkušenost?
Děkuji
 M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
19.1.10 12:34

Ahoj, nám vyrostl první zub ve 13 měsících, za měsíc nám vylezly už 4, pak to jde rychle a naráz.
Nemá dcerka ani náznak, že se už něco rýsuje? Dásínka jsme měli jakoby zvrásněné a z boku už se rýsovaly obrysy budoucích zubů.
Dětská Dr. na to nic neříkala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nox
19.1.10 12:41

Dcera je zatim v klidu, dásně beze změn. Doktorka říkala, že se růst může opozdit, ale že určitě vyrostou. Tak asi nezbude než doufat, že má pravdu.

• Citovat
  • Upravit
anonymeček
19.1.10 12:44

Ahojda,
mé sestřence vyrostl první zub skoro až ve dvou letech, byli tenkrát i rentgenu a zoubky v pusince byly, jen si prostě daly na čas. Zubař jim tenkrát řekl, že se ještě nikdy nestalo, aby jinak zdravé dítě nemělo zoubky.. Jinak přeju, aby vyrostly co nejrychleji a bez trápení. Nám teď roste třetí:(

• Citovat
  • Upravit
5784
19.1.10 12:56

Ahoj, zkuste ještě vyčkat, zoubky se snad už brzo objeví.
Dorotce vyrostl první ve 12ti měsících a nyní už jich má 11. Leckdy jí rostou i 3 najednou. :-) Takže věřím že i vaší holčičce brzo vyrostou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
19.1.10 13:17

Ahoj. Je to normální. Některým dětem prostě rostou zuby později. Našim oboum až po roce a pak to šlo ráz- naráz a ani jsme o nich nevěděli - žádné horečky, či pláč od bolesti. :palec:
Později pak rostly i druhé zuby- dospělácké. A mléčné byly až dokonce krásné, zdravé.
Druhému dítku dokonce narostly mléčné všechny, krom dvojek nahoře. Ty si daly opravdu načas a vyrostly úplně jako poslední. lumpíci. :lol:

hezký den přeji.

eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.1.10 13:18

Nezoufej, má to i své výhody - nemusíte čistit a čím později zoubky vyrostou, o to kratší dobu budou vystaveny riziku zubního kazu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.1.10 13:20

.. a jen taková perlička.. Brantranci vypadávali první zuby až na gymnáziu a kantoři měli podezření, zda není týrán.. :mrgreen: :mrgreen:
Přeji brzský objev zoubků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
19.1.10 13:37

Já jsem se taky u Tobíka strachovala, do 12 měsíců nic, po zubu ani památka…no a doktor mi řekl: Už jste někdy viděla někoho, komu by zuby nevyrostly? On je takový srandista, někdy. Trochu to zlehčil, z mého pohledu, ale nakonec jsem si uvědomila, že měl pravdu. A jak píšou holky, zuby nakonec začaly růst jak houby po dešti. Najednou i 4 8-o Teď mu je 20 měsíců a má jich 10. Určitě vyrostou, jen později. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
19.1.10 14:04

Staršímu synovi vylezl první zub v necelých 15-ti měsících, ve 2 letech měl 6 zubů. Alespoň neměl s růstem problémy - neplakal, nic ho nebolelo, jen občas prudil.
Mladšímu rostou taky později, ale ten už jich teď má 11 :-), což je oproti vrstevníkům taky žalostně málo.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
19.1.10 14:17

Ahoj,

pry to taky zalezi na tom, v kolika mesicich vyrostli zuby vam rodicum, je to pry dany z casti i geneticky, ze kdyz ti vyrostl prvni zuby dlouho, tak je dost pravdepodobny ze i diteti vyrostou zuby pozdeji.

dceri vyrostl prvni zuby az v 11 mesicich a taky uz jsem si myslela ze to nikdy nebude a ted uz jich ma 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nox
19.1.10 14:33

Diky moc za odpovedi. Tak to jste mne uklidnili :) Budem tedy trpelive cekat a vyhlizet :)

M.

• Citovat
  • Upravit
4242
19.1.10 23:33

Ahoj Nox,
Domcovi prvni zub vyrostl presne ve 14.mesicich, nemel tam ani bouli, nic, jen den predem :wink:
Taky jsem si rikala, ze divny a Dr. mi presne rekla, jestli uz jsem videla dite bez zubu, jak tu nekdo uz psal :lol: :lol:
Rostou mu, pomalu ale jiste, ted mu bude 21 mesicu a ma jich teprve 10 a zatim zadnej dalsi v dohledu :mrgreen:
Ja mela pry prvni na konci 9.mesice, takze taky relativne „pozde“, asi to ma po nas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
19.1.10 23:34
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
20.1.10 20:45

Ahoj, moje sestra měla první zub v 18 měsících, takže neplaš, ony ty zoubky nakonec vylezou. Poslední mléčný zub se sestře vyměnil až na gymnáziu asi v 16 nebo 17 letech :lol: .
Může to být geneticky podmíněné, u nás v rodině měli zuby opožděné všichni (kolem roku, ten rok a půl už byl extrém).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí